AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6910|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[輕鬆/惡搞] 當鋼鐵萌.....要被拯救的故事@_@   [複製鏈接]

五級富豪會員

半癱雙刀【砒霜】

主打遊戲
幻想神域
EXP
1436 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

樓主
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
-----------------------------------------------------------

伺服器:米亞
公會:Cross
角色名稱:香魂霜

-----------------------------------------------------------

第一次PO趣事,用小雪精吸引下人先XD

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

從前......

有一個地方叫XX神殿,

由幾隻小草妖守護住,先可以運作正常。

但依家唔見哂人,好黑暗

原來係之前某日,

果D小草妖俾邪惡既肥雞族捉左。

(( 謎之音:: 你睇,你係咪做錯左野!?連果子鼠都過黎幸災樂禍啦! ))

(( 鋼鐵萌OS:: 我拯救世界咋!!!你看我可是萌萌噠 >_< ))

係哩個時候,

有位少女著住有一條白金魚尾似既長裙.....

少女:: 我飛丫!!!鋼鐵萌,今次到我救你啦!

地方太遠....

生多對翼都飛唔到去,

原來係要搭飛船的

邪惡肥雞:: 鋼鐵萌?? 草妖仔,我依家就拎你去燒,睇你係咪用金屬做!
(( 心裡OS:: 成日打我地班壞人,今次仲唔被我捉左你黎食 ))

少女去到鋼鐵萌身處既地方,

要變成一隻草妖先可以跟車入去....

(( 謎之音再現:: 即是舊橋,扮獵物入敵陣啦←_← 唔一定好似特洛伊隻木馬咁有效架喎! ))

就係咁樣....

草妖得救! 神殿恢復返正常運作既樣.......

鋼鐵萌:: 唔留張相,點證明我在生丫!

砒霜之感言

本人作故事唔掂,純粹砌湊圖片用.......

看我多自在

小雪精:: 多謝各位看客觀賞~~~*

神域使者  作者稍後將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。請查收商城待領區~  發表於 2015-6-4 11:03:48
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 100

總評分: 金幣 + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
226 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

鋼鐵萌張相好正

某霜大人0v0  其實好耐之前整的,有PO過係我另一篇文{A005a:}  發表於 2015-4-1 12:01:51

主打遊戲
幻想神域
EXP
3925 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

鋼鐵萌xd

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
861 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 在線勳章

小雪精好可愛小雪精好可愛小雪精好可愛因為很重要所以要說三遍(理直氣壯(不
肥雞呢個梗好正XDD

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
778 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

我見到我地同無聊的合照

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
27 點
鋼鐵萌LOVE

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

作者稍後將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。請查收商城待領區~