AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 叛逆小方
打印 上一主題 下一主題

[其他] 傳奇又出新game,真係平衡無望?   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

叛逆小方 發表於 2015-5-6 14:21
拒組唔單只係雙刀
講真,坦王有咩難,打手都坦到
依家D人只追求絕對ga攻擊力

我唔知你講GA坦係唔係講緊劍盾,
如果唔係, 我覺得你應該講清楚少少,

引用你對話:

"講真,坦王有咩難,(用)打手(裝)都坦到
依家D人只追求絕對ga攻擊力
坦(裝)果d洗乜要"
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
其實要個個職都一樣咁大大力係無咩可能...我覺得倒不如建議原廠係副本度埋手...

例如高閃既踩紅光有高機率MISS...唔好95%閃都係100%中紅光死囉...咁我堆閃來做咩?!

又例如提高BOSS既防禦...要有不同職業每人合力破一部份....等D破防職業有多D空間....減少同隊得1 / 2個職業既可能....唔好下下暴力秒王碾過副本....

其實以前卡迪拉妖森個尾王都幾有意思...需要有人拉住D小怪...但係又唔可以殺左D小怪...唔係下下暴力就過到....唔計果D小怪未出就殺左王的...

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

mi5842013 發表於 2015-5-6 15:43
其實要個個職都一樣咁大大力係無咩可能...我覺得倒不如建議原廠係副本度埋手...

例如高閃既踩紅 ...

"例如高閃既踩紅光有高機率MISS...唔好95%閃都係100%中紅光死囉...咁我堆閃來做咩?!"
   ↑↑↑
我之前有在"集中區"講過,又係冇人理

妖森依家都算係低LV副本,對低LV就有挑戰性,但都有板任升LV,副都唔洗入就過左個LV
後期副本全部都可以用暴力解決一切

咁辛苦整隻職,完成左就唔理,有D"過時"野又唔修改下
好簡單例如
蝶舞刃出技回5000點HP,用左專精再+4529點HP
依家D小怪出技都扣左3~4萬HP,何況王,9~12萬都有可能
比你對王3%吸又有咩用
出蝶舞GCD要成2秒,好多時出完又會冇血(我記得依句係集中區有講過)
只要修改一下GCD/點數回血改成10吸/點數回1萬HP左專精再+1萬...
點解咁易改都唔改?

依D過時ga野唔改,隻職咪根唔上後期副本,所以先冇人玩

唔係個個職都一樣大力,只係想平衡一點
劍盾點解可以4分鐘打完3王(味全清小怪)
左專精+14%傷
左專精技再+8%傷
增加灰格果時,防20%轉傷,HP15%轉傷
咁樣+傷落去,唔打手職都變成真啦
出到咁咪唔平衡囉
現時大力果D職業,全部都有爆發技
居合,光翼,EX劍....出專精後增加不少(有D會有兩三招爆發),連打手琴都有爆發技
差唔少人人都有,咁火炮,雙刀...點解冇?

主打遊戲
幻想神域
EXP
99 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

大家都不配裝備,職業平衡馬上出來。