AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3153|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

[影片] 雙手斧 VS 冰瀑龍王的冰封遺跡 [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

樓主
今日出左新副,
然後就走去試單刷,
1-3王也很容易,
但4王十分難搞,  
經常中冰牢, 試過捉左之後用源神牽引 拉開王注意,
但都唔係一定放返落來....
有時一落返來(其實唔知落到地未), 王已經補多下噴冰俾你, 結果咁就GG
結果搞左好耐, 到最後明白到點打先岩,
其實王出技係有規律,
而攻擊時機就係王出2次大技之後短暫3-5秒,
但係有時行埋去轉佢, 轉緊, 見佢就出大技果陣想走, 咁岩佢又出冰牢, 就好易GG.
所以每次攻擊佢之前, 先按一下源神牽引, 確保佢唔會望你, 然後打完果幾秒就走開, 基本上就唔會出現冰牢了。

最後附上影片

副本王的出現時間:
1王: 0:00
2王: 0:34
3王: 0:57
4王: 1:23

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
真.痴線佬

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

組隊五人打都卡尾王卡左十幾分鐘。。。

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

求大腿....求帶過...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

折竹 發表於 2015-5-27 22:42
組隊五人打都卡尾王卡左十幾分鐘。。。

0.0 其實我單刷卡左3個幾鐘XD
不過其實一早可以通過,
但係唔服氣成日中冰牢, 所以每次俾佢捉到之後就重新來過,
死左N次之後(死唔係問題行返去王果下要命), 終於睇清隻王出技....
近戰來講係有D蝕底, 因為有時為左背擊係睇唔到王動作..
但基本上佢係得3招大技, 冰雨(地上出現大型魔法), 降冰和冰牢,
而最難搞係冰牢, 但係冰牢係被吊上半空之前, 身邊會發現有羽毛飄過, 果陣就要馬上按雙武/源神技...
不過講就易, 到真係打果陣好多時都會唔記得按然後GG.
所以最好都係攻擊王同時按一下牽引, 確保隻王出大技果陣唔會望你, 見佢儲氣就離開.
其實同王保持一定距離, 王係唔會出冰牢。

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

小細細 發表於 2015-5-28 09:55
0.0 其實我單刷卡左3個幾鐘XD
不過其實一早可以通過,
但係唔服氣成日中冰牢, 所以每次俾佢捉到之後就重新 ...

的確係得尾王煩,藍色系場+王+技令我睇咩都成達藍咁。。。
第一次5人打係好亂+狂死
第二次2人打反而仲快左,可能有經驗
冰紋對遠程唔係好大威脅(有占卜buff180跑速),走得快好世界,同雷王個雷紋差唔多
主要係冰牢果陣我成日收唔切手,隻野下下起手都差唔多
兩個雙武+源神技差d先可以捱到大冰塊完
同埋佢變舊冰之後,想去救隊友打果粒野都會計係打王,整死自己
冰傷易堆,雖然每次輸出時間短,但王的血噴得好快(當然火力唔係我xd我只是破防放再生的醬油)

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

折竹 發表於 2015-5-28 12:47
的確係得尾王煩,藍色系場+王+技令我睇咩都成達藍咁。。。
第一次5人打係好亂+狂死
第二次2人打反而仲快左 ...

基本上    搵琴/書開王   咁王會吐佢    其他打手就唔會降爆傷
所以打王會好快   疊滿破防 每人放下技 差唔多半血幾個人1齊開源神技
隻王基本上死硬   連無敵技都開唔出黎

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

話說...尾王出的..是LV70高手附魔?! 我有沒看錯?!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
尾王比較建議全程都用源神坦, 因為王技<冰爆連彈>會針對OT既人使用, 效果為降傷50%, 降爆擊值50%, 降爆傷200%, 被打中的人基本就變成醬油.

<冰霜暴雨>, 大範圍藍圈, 使用前會儲氣, 有冇事都唔好企入去, 命中會減100%, 最重要係呢招係吸血技, 藍圈入面越多人隻王回血越快.

<冰凍時刻>, 王會變成冰並有高減傷, 使用前會儲氣, 打佢既時候會喺你腳底開冰牆反擊, 撐唔住既話就停手.

<絕對冰域>, 所謂既冰牢技, 如果有隊友中左請搵人救救, 因為冰牢會令王回血及提高王既減傷.

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

mi5842013 發表於 2015-5-28 15:09
話說...尾王出的..是LV70高手附魔?! 我有沒看錯?!

冇睇錯, 真係70高手附來

主打遊戲
幻想神域
EXP
205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

大佬!!!

EXP
6326 點

小細細 發表於 2015-5-28 18:39
冇睇錯, 真係70高手附來

我以為唔會出手呢D...淨係出高飾附添...出寶機率已經低...仲加埋呢D落去...D 3傷高飾附幾時先降價呀...