AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 加斯洛
打印 上一主題 下一主題

[心得] ★《狩龍戰紀》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
51 點

打襯戰都有人lag有人cut,到底你地伺服器維修要維到何年何月何日????
持續左四日,貴公司還未把問題修復,請問你們如何營運一個遊戲?
alat推上網上司,上網公司推alat,左推右推,問題不停發生
受影響大部份是hkbn用戶   地區:荃灣,紫灣,觀塘,調景嶺,寶琳
還有澳門玩家也是,全部同一時間lag+cut
時段8.05pm~8.35pm 8.45pm~9.15pm
主要是一開3p3 5p5  國戰  40人副 的時候80%也lag
只要與ch10分流有關都lag到乜咁
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
51 點
由16號打電話,比哂資料你地,到今日隻game 都仲係有問題
日日lag 日日斷,都唔明白你地d技術人員有無技術
又話要交返比原廠,咁台灣果面又唔見會斷?
無心搞好隻game, 摺左佢就算啦,一了百了,唔好折磨仲想玩嘅玩家

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

kimosam 發表於 2016-1-20 19:05
由16號打電話,比哂資料你地,到今日隻game 都仲係有問題
日日lag 日日斷,都唔明白你地d技術人員有無技術
又 ...

技術人員已查出問題,請問玩家在1/22~1/23 兩日 LAG既問題有冇改善?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
51 點
米斯高 發表於 2016-1-23 23:36
技術人員已查出問題,請問玩家在1/22~1/23 兩日 LAG既問題有冇改善?

22.23號無什麼問題

但今朝10.55~11.05
又lag喎,資料同上

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

kimosam 發表於 2016-1-24 11:26
22.23號無什麼問題

同樣主要是HKBN用戶嗎?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
51 點
米斯高 發表於 2016-1-25 13:38
同樣主要是HKBN用戶嗎?

係,資料同上

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
16 點
keaton 發表於 2016-1-19 03:25
版主, 希望可以幫我爭取下改返可以交易

個70金箱暫時得70困難副可以出到, 仲要好難先出到個金箱

麻煩哂,做到野

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2518 點

麻雀勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 日誌勳章

加斯洛 發表於 2015-3-6 11:58
很抱歉喔!有關魔化煉金是否推出「7級精靈王的製作祝福」的問題已經向相關部門轉達了 ...

精靈樂章同聖境傳說都要結束營運 禁會5會好似之前九尾online結束營運禁每個game ac比10000點點數
比仲玩ing既玩家玩埋佢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

keaton 發表於 2016-1-28 07:00
麻煩哂,做到野

嘿~留返更新完先讚

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

So夜 發表於 2016-2-1 15:38
精靈樂章同聖境傳說都要結束營運 禁會5會好似之前九尾online結束營運禁每個game ac比10000點點數
比仲玩i ...

唔係掛 聖境同精靈同期執..
精靈早過聖境好一段時間代理, 聖境唔係應該再遲少少先執,
點解會一齊執架...

我好祈求遇上一隻可以維持到5年或以上的遊戲~~
[離左題, 繼續長駐狩龍]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2518 點

麻雀勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 日誌勳章

~恆 發表於 2016-2-1 20:56
唔係掛 聖境同精靈同期執..
精靈早過聖境好一段時間代理, 聖境唔係應該再遲少少先執,
點解會一齊執架...

話5定下次汁既系晴空

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

So夜 發表於 2016-2-1 21:08
話5定下次汁既系晴空

狩龍戰紀:30,000點招待券、「狩獵衝等好禮(10級)」x1

31號前掛住玩狩龍唔記得online聖境同精靈, 我2隻以前都有玩下 有acc, 唔符合資格啊
(結束前online一下 聖境D角色醜樣左咁多既= = 可能係我既問題..)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

~恆 發表於 2016-2-3 23:37
31號前掛住玩狩龍唔記得online聖境同精靈, 我2隻以前都有玩下 有acc, 唔符合資格啊
...

小編都係聖境同精靈都有玩,入返去都有好多回憶

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

雖然我都覺得自己好失敗, 但我想試下問下有冇得補救
關於上次的「新年活動」(http://ds.alta.hk/gamenews/7604)
我貪方便沒有每次兌換"紅包袋"為"布布利盛宴禮盒"
尋日我都有印象今天維護後就會收起活動, 但我就偏偏忘記在維護前去兌換...
現在紅包兌換員已經收起了, 請問有沒有得補救去換回禮盒...

米斯高  唔好掉D活動物品住,仲查詢緊!  發表於 2016-2-26 20:37:55
米斯高  幫你問下!晏D覆你  發表於 2016-2-26 13:50:37

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

~恆 發表於 2016-2-26 00:46
雖然我都覺得自己好失敗, 但我想試下問下有冇得補救
關於上次的「新年活動」(http://ds.alta.hk/gamenews/7 ...

請問手上仲有幾多個"紅包袋",比埋有數量既圖我,我再幫你問下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

1個帳號分別2個角色都有參與活動
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

米斯高  PM我兩張圖分別既角色名,幫你搞搞佢  發表於 2016-3-1 10:12:36

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

強烈要求增加任務次數呀!!!!!!!一係就取消會所板次數限制

......新副本一直增加......會板次數永遠都係30次數......之前都要選擇任務來解...

家下又加新副本......次數又係30次....姐要我左右為難咁選任務解......我D金幣都係靠打任拎返來整礦場修武.....

之前回報左...但到家下都無增加次數....  加新副的同時強烈要求加埋次數呀!!!!!!!!!!!!!

米斯高  完全明白,我已經同營運團隊建議過,但暫時未有打算增加任務數量,我再幫你建議多次!  發表於 2016-3-3 16:56:10
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

九級天神會員

沒你的日子天天過活似倒模,,   

主打遊戲
晴空物語
EXP
30735 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 日誌勳章

為何有部份角色  只收到未拆封的背包 (限定)

而沒有達6~11天
未鑑定的祕寶護符
(單日)(限定)

米斯高  幫你跟進下!  發表於 2016-3-5 10:05:46
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
米斯高 + 20 + 20 多謝回報

總評分: EXP + 20  金幣 + 20   查看全部評分

做錯過 @ 錯過做  意思不同.但結果一樣=遺撼

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

AR_LAU 發表於 2016-3-3 21:01
為何有部份角色  只收到未拆封的背包 (限定)

而沒有達6~11天

已向受影響帳號補發相關物品

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

回報懷疑火炮手「要害狙擊」技能有BUG問題
這個技能發動後在爆擊時會自動重置CD冷卻時間, 意味只要使用這招兼對目標爆擊就可以不用等待再發動,
但自己與小怪實測在必定爆擊100%的情況下有非常高的機率不會重置技能冷卻時間.
想查問這是什麼原因, 或者是否受到某龍玉, 某召喚物, 某技能發動引致無法重置?
測試地方:
1) 奇奇諾修煉之地 (因為怪又多又密比較好測試)
就是對怪物按壓技能「要害狙擊」