AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 加斯洛
打印 上一主題 下一主題

[心得] ★《狩龍戰紀》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

推~~
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

~恆 發表於 2016-3-13 19:28
回報懷疑火炮手「要害狙擊」技能有BUG問題
這個技能發動後在爆擊時會自動重置CD冷卻時間, 意味只要使用這招 ...

幫你跟進下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

~恆 發表於 2016-3-13 19:28
回報懷疑火炮手「要害狙擊」技能有BUG問題
這個技能發動後在爆擊時會自動重置CD冷卻時間, 意味只要使用這招 ...

已經安排同事測試過,爆擊後是不需要等待冷卻時間(正常)
目前測試唔到技能冷卻時間不會重置的問題,可否提供影片或更詳情既龍玉/裝備等資料?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

米斯高 發表於 2016-3-16 10:35
已經安排同事測試過,爆擊後是不需要等待冷卻時間(正常)
目前測試唔到技能冷卻時間不會重置的問題,可否 ...

那我找個時間看看能否錄製出來, 連續測5場不斷打小怪就有機會出現突然要等12秒再用
-------------------
測第1場就出現了, 錄了, 短訊您了, 謝謝

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

可不可以向原廠反映戰場背水一戰問題?
我知道現在港服的戰場背水經常一面倒, 多背水傷害就會痛好多, 搞到好多人轉陣, 人數比例每場唔同,
但如果個個都轉又會入唔到戰場, 有點無解, 所以我想話不如向原廠提議整個每1-2個星期系統可以自動重置背水黎完全移除兩方陣營「背水一戰」效果.

米斯高  呢個幫你建議下!  發表於 2016-3-23 12:08:49

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

~恆 發表於 2016-3-16 20:24
那我找個時間看看能否錄製出來, 連續測5場不斷打小怪就有機會出現突然要等12秒再用
----------- ...

已經向原廠查詢中,另外想向玩家查詢所使用的裝置/龍玉效果,方便再跟進

~恆  點評打不到表情XD  發表於 2016-3-24 01:17:28
~恆  {A006a:} 回應了  發表於 2016-3-24 01:15:41

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

由今日5點半左右開始...一直係咁斷線....你叫我地玩家點玩呀老細.......
我係(HKB)網絡線....我知佢可能線路有時會斷......但今日會唔會斷得太勁....
去拎杯水返來又斷.....岩上線又斷..... 打PVP 難得排到入去就打完又斷......(仲要成組人斷到得返一個係入面)
我想玩唔想斷呀
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

米斯高 發表於 2016-3-23 12:03
已經向原廠查詢中,另外想向玩家查詢所使用的裝置/龍玉效果,方便再跟進 ...

收到~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

strawberry829 發表於 2016-3-23 21:33
由今日5點半左右開始...一直係咁斷線....你叫我地玩家點玩呀老細.......
我係(HKB)網絡線....我知佢可能線 ...

已經向同事確認,琴日受到DDOS的攻擊,所以出現斷線情況,目前問題已經解決了

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
13 點

幾經辛苦日積月累打番尼既招待卷 用左3萬尼抽繆思的心得 結果得8粒 令到我對尼隻遊戲完全崩潰 E加搞到我完全無心機玩落去 每日活動做尼都無意思

米斯高  唔好灰心~一直解一直抽就會拎倒!  發表於 2016-4-1 15:08:59

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
19 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章

不希望港澳服狩龍倒閉

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

kenive 發表於 2016-3-26 18:35
幾經辛苦日積月累打番尼既招待卷 用左3萬尼抽繆思的心得 結果得8粒 令到我對尼隻遊戲完全崩潰 E加搞到我完 ...

10個10個開仲好過一次過買一堆開
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

家下日日6點幾開始就玩斷線...斷斷樂咁....6點到十點斷得特別勁.....
到底幾時整好少少....人流先開始見到有老玩家返來玩.....
就係度玩斷斷樂......D人唔走就假.... 唔好等到走晒先來整好啦~
人都唔算多又唔算少.....再斷落去一陣就變極少人啦~

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

今日仲慘........又斷線......仲要打字成幾分鐘先出現.....一係幾秒先出.....再唔係斷埋.....D字仲慢到我去完WC返來都未出呀想點呀~家下連傾解功能都無埋~..................

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

米斯高 發表於 2016-3-24 10:09
已經向同事確認,琴日受到DDOS的攻擊,所以出現斷線情況,目前問題已經解決了 ...

這2個星期看到很多人只在遊戲斷線, 不同ISP(有線, 香港寬頻)都有斷線現象, 但遊戲伺服其實運作好正常, 看來DDOS未完全解決, 而且看到星界板都好多人投訴斷線.

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

現在玩斷線~斷完還不給上去........試了十分鐘....下面那條線不會更新

給不給人玩呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!玩斷線玩到進步了~連上線也不給了!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

strawberry829 發表於 2016-4-9 11:42
現在玩斷線~斷完還不給上去........試了十分鐘....下面那條線不會更新

給不給人玩呀!!! ...

請問4月12~13日仲有冇發現斷線情況

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

請問
商城「每週限量」上架各階的「狩獵補給箱之鑰」,若想開啟更高階的補給箱,必須要先開啟最低階的寶箱取得上鎖的寶箱後,才可透過合成來解鎖更高階的補給箱唷。

這個只上架1個星期? 不是每週上架但限量每週購買1個?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

~恆 發表於 2016-4-29 03:25
請問

這個只上架1個星期? 不是每週上架但限量每週購買1個?

請個會不定時出現唷

~恆  哦  發表於 2016-4-29 21:13:17

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
15 點
小弟想問吓初初更新不斷有sound file 同 bgm file 下載失敗, 應如何是好?
而且嘗試全部正確後, 進度條就卡咗係度, 點算呀?
求大大幫手~
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊