AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3119|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

[其他] 有冇人都有同感   [複製鏈接]

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

樓主

打打下王死左,拎唔到實係一件好正常ga事

不過如果有人衝王死左,打王過程完全係到食泥,點解會當你打死王而又拎到寶
其實真係好9

但係如果打到一半死左,果個人就會冇寶拎唔當你打死佢唔會有寶,點解會咁

其實唔係應該一視同仁,一係兩人都當有打王,唔係就當兩人都冇掂到王

明明我都有打過王,只係死遲d就冇寶拎
反而早死果個就拎到寶

我又係打到王又要比早死果個付出更多力,反而就被當冇打過王
死又死得早,又要冇乜出力,重要有寶拎

真係好唔公平!

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
成日同隻王攬炒揮手區

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
269 點
其實呢...第一個摸王係唔係死左都會吸到..除非離開戰鬥
2013年8月創立的5lv公會 乂神月天奏乂
歡迎加入公會一齊共同進退!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
隻王成日拉埋我陪葬

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

小七 發表於 2015-5-30 11:38
其實呢...第一個摸王係唔係死左都會吸到..除非離開戰鬥

5個人同一時間打王
有個人死左 之後王被秒
5個人都有寶拎

其實我都唔知佢點計
但上述說的是沒有錯

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

叛逆小方 發表於 2015-5-30 16:02
5個人同一時間打王
有個人死左 之後王被秒
5個人都有寶拎

即使同一時間開王    都只係會計第1個打到王既人開王

而你死後仲拎到寶仲簡單     只要你死左 復活之後  王身上仲有你落既dot buff  
咁即使你係門口  都可以吸到寶
例如天譴套裝buff   武器附魔卡  
杖既冰地  弓既次元領域都有同樣效果
只要你死後復活仍然有對王造成傷害  那怕係1血 都有寶

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

孤單心事 發表於 2015-5-30 16:25
即使同一時間開王    都只係會計第1個打到王既人開王

而你死後仲拎到寶仲簡單     只要你死左 復活之後  ...

你好,我本人是玩雙刀的- -
你說的只是自起的情況

死後立即起生 + BUFF仲係王身上 = 拎到寶
不過我係講緊中途死左係唔會有寶

例如:
假如王會在30秒後死亡,如果你在王有中大約半血以上至被殺前死亡+唔起身,寶係唔會比你
但如果你在王被扣了少少血時被殺+唔起身,30秒後訓地下的人一樣有寶拎

問題係在於遲死同早死的待遇有不同(一樣有buff,一樣唔起身)

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

叛逆小方 發表於 2015-5-30 23:23
你好,我本人是玩雙刀的- -
你說的只是自起的情況

咁我又未見過有呢個情況

我只係見過開王既人死左訓地下都可以有寶

而其他非開王既人死左訓地我真係未見過可以有寶...

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

孤單心事 發表於 2015-5-30 23:26
咁我又未見過有呢個情況

我只係見過開王既人死左訓地下都可以有寶

就是這樣,待遇有不同
冇理由早死會有寶,遲死就冇

點計我都比早死的給力
何解會冇野拎

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

遲死的確好多時候都無寶...試過同歸於盡都無寶...正常同一時間死..個BOSS身上點都會有D 你落既BUFF係度...但係就係吸唔到...

習慣就好...

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

mi5842013 發表於 2015-6-1 09:53
遲死的確好多時候都無寶...試過同歸於盡都無寶...正常同一時間死..個BOSS身上點都會有D 你落既BUF ...

打到咁上下死左
再睇住自冇寶人地有
果下真係嬲

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
9494 所以 翔愛 這RJJ 才副槍 就算RJJ 都要吸寶

點解..你不問自己為何會死.....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
47 點
請問偉大的設計者

主打遊戲
幻想神域
EXP
2205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 藍寶石勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

先開王個人,死咗都會吸到寶的,你見d街人咁心急開王,就咁解了.
「これが夢だとしても、おれにとては大事な毎日だがら」