AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2344|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 遊戲改善意見   [複製鏈接]

四級霸王會員

尋找戰友中的人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
669 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

樓主
大家覺得下面嘅意見點睇?
1. 頻道加入訊息時間
2. 頻道次頁收到訊息時閃爍
3. 交易頻道設等級及時間限制
4. 角色頭頂標籤各種符號功能
5. 鎖定目標功能
6. 在當前目標上顯示箭咀之類易看的標籤
7. PVP裝備不能強化 (公平競技)
8. 所有橙裝不能交易
9. 拍賣場可隨處開啟10. 拍賣場添加貨品買賣記錄
11. 添加木人, 練習DPS用
12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴)

我要強力戰友!!
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1578 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

1. 頻道加入訊息時間->可自行設定
2. 頻道次頁收到訊息時閃爍->呢個會閃到好煩
3. 交易頻道設等級及時間限制->已經有官方投票做緊
4. 角色頭頂標籤各種符號功能->為乜..?
5. 鎖定目標功能->個人認為唔需要..
6. 在當前目標上顯示箭咀之類易看的標籤->有得諗
7. PVP裝備不能強化 (公平競技)->咁咪個個都唔著PVP裝
8. 所有橙裝不能交易->而家唔係咩...?合左出黎係不能交易架wor
9. 拍賣場可隨處開啟->愈黎愈單機化...咁搞無人用交易頻架啦
10. 拍賣場添加貨品買賣記錄->唔錯,但係太麻煩估計唔會實行
11. 添加木人, 練習DPS用->呢個好多GAME都有,有得諗
12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴)->唔課金,不予置評

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

7. PVP裝備不能強化 (公平競技)->唔比強化 咁ALTA邊有錢搵
12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴)->咁就冇人抽野 ALTA冇錢搵
其他同上

EXP
2695 點
5:不嬲禁TAB都會LOCK
6:不嬲LOCK到邊隻怪邊隻怪就會多一層紅光
9:入小屋開都嫌麻煩?

其實你有無諗過當2,4,6都如你所願既時候成個畫面會有幾亂?

四級霸王會員

尋找戰友中的人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
669 點

我寫個啲嘢大部份嘅大型MMORPG都會有, 仲要係最基本
我要強力戰友!!

四級霸王會員

尋找戰友中的人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
669 點

補充: 比較hardcore少少嘅玩家都需要上面所講嘅items
我要強力戰友!!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
18 點
9 : 呢樣應該會係VIP功能入面
PS: VIP 功能應該就快出

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
34 點

2. 頻道次頁收到訊息時閃爍 閃到pk4. 角色頭頂標籤各種符號功能 小學雞定多舊魚?

5. 鎖定目標功能 米鎖定game囉仲想點?吾識玩?

• 6. 在當前目標上顯示箭咀之類易看的標籤 本來就有啦仲有紅框tim

• 7. PVP裝備不能強化 (公平競技) 所有鎖定game pvp都廢ge,吾好諗住玩

• 8. 所有橙裝不能交易 去玩d3吧啦

• 9. 拍賣場可隨處開啟 入小屋都懶咁去商城米有得賣囉

• 10. 拍賣場添加貨品買賣記錄 為乜?

• 11. 添加木人, 練習DPS用 成篇野唯一正常ge諗頭

• 12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴) 有可能,btw 100倍有幾多人買?

• 基本野?你玩過幾多隻game?大陸頁遊?

四級霸王會員

尋找戰友中的人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
669 點

mememe 發表於 2015-7-9 10:59
2. 頻道次頁收到訊息時閃爍 閃到pk4. 角色頭頂標籤各種符號功能 小學雞定多舊魚?

5. 鎖定目標功能 米鎖定 ...

2.  訊息時閃爍都會PK, 咁打怪都不停閃, 你咪大部份game都玩唔到? w
5. 鎖定目標功能 係Focus Target, 即鎖定後會有一個標籤顯示目標HP同buff等資訊, 就算我target緊另外一隻怪嘅時候
6. 顯示箭咀係清楚知道目標同自己個佢距離, 對補師特別重要
7. 廢嘅應該係你唔係隻game
8. 我玩邊隻game關你9事咩
9. 有事啲嘢可以簡單啲, 有啲傻仔係鐘意麻煩做都冇計, 你中學計數係咪唔用計數機, 心算慢慢計?
10. 証明你條傻仔唔識賺錢
11. 能頭就一個, 你呀 w
12. 買樣嘢有幾多個%出都唔知, 我唔會買
我MMO就玩得唔多, FF11, FF14, 魔獸, 激戰, 十隻手數得晒, 不過我諗你就應該玩埋啲【詞語過濾】 game多, 唔係點會咁多point睇唔明, 仲有我大陸頁遊冇玩過
我要強力戰友!!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
34 點
補師係米眼障分辦吾到自己同目標ge距離? 笑左
我無話game廢係pvp模式廢,7頭叻吾切

btw你up咁多都係廢話so隻game是吾會理你個傻仔的

四級霸王會員

尋找戰友中的人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
669 點

mememe 發表於 2015-7-11 00:23
補師係米眼障分辦吾到自己同目標ge距離? 笑左
我無話game廢係pvp模式廢,7頭叻吾切

回埋你呢次啦白痴仔, 同你罵戰都浪費我時間, 上討論區同喺社會都一樣, 專重下人, 你唔識專重人, 人哋唔會專重你
我要強力戰友!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

添加木人, 練習DPS用 <<只能贊同這個....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1360 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

有題意是好事.
有改變才會有進步
開版的玩家都是熱愛這遊戲才會這樣說
大家都在這遊戲生活跟體驗
環境變好  對(你) 有壞處嗎???
如果你不想這遊戲有進步的話
你可以不再進入這遊戲不再說這遊戲什麼
做人做事要有 尊重.責任
小朋友 你是有返學有讀過書 你有文化嫁
唔好笑死人啦

神鳳

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

11. 添加木人, 練習DPS用<------這個我同意
其他的.......
嗯.......

EXP
2695 點
其實跟本無可能加木人....個個掛木人搵鬼買職業經驗沙漏?

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
我想佢新增一樣野...因為一個人可以無限玩無限職 而且路線又多,,,

可唔可以係裝備上SET做 1 / 2 模式, 即係 我選1 可能一套48藍裝 主要+防,  而2呢 就可能係50橙裝 主要+血

俾我地玩家減少幾個背包 又方便番轉換裝備..

四級霸王會員

尋找戰友中的人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
669 點

艾薩爾 發表於 2015-7-19 06:21
我想佢新增一樣野...因為一個人可以無限玩無限職 而且路線又多,,,

可唔可以係裝備上SET做 1 / 2 模式, 即 ...

係喎, 呢個都應該有, 都係基本嘢
我要強力戰友!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
victorskli 發表於 2015-7-19 10:29
係喎, 呢個都應該有, 都係基本嘢

依家望住PK裝又一套 打手裝又一套 坦裝又一套....雖然都只係+20 但都真心無位,,