AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4382|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 新手問一問丫@@""""""""   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

樓主
我想問邊隻職易玩D丫-_-?
我玩左幾日.仲未識得玩= =(本人比較笨...)
只係識  升LV  升LV   同   升LV
想重新玩過.但又驚重蹈覆轍...(本人真的很笨很笨.唔係好識點玩....)
有冇話升到幾LV一定要有咁上下血.防.攻.....什麼什麼的.
唔HKD玩= ="  
人物玩得普普通通就好了...(唔會打副害死人個D.唔會好易死個D....)
想知咩係坦....= ="
都想知補C係點玩先可以補多D血....
咁其他職打副既時侯係未只係幫手清細怪就得..?
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

攻=補多D血

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22 點

遊戲狂熱勳章

職的話,喜歡哪個玩那個就好了啦XD
然後,玩法的話,個人除了升lv,還很喜歡到處看風景啊看趣事啊爬爬山什麼的,因為這遊戲一味升lv會好快悶(。

血防攻....抱歉不清楚(
但你可以多留意星石,例如玩補師就多塞點攻擊/防禦,搞好星石對打副的幫助還是挺大的
另外請記得強化裝備。記得強化裝備。最少把你會長用的裝備強到+20。^q^(很重要所以說三次

坦=打副時負責把怪吸引住,專職捱打的人,在這遊戲裡一般是聖騎
補師想+血就點左天賦啊。我也是左天賦補師。
另外一個小技巧,把一個叫「鬥氣燃燒」的共通技練出來,用了加攻擊,代表你補師的+血量又能多一點點。當然就只是一點點。

關於打副時要做的事情,
坦----->別讓怪望你的隊友,把仇恨拉住
打手------>走位躲攻擊&輸出,不要離坦太近,而且請盡量貼近補師,不然出事時愛莫能助
補師------->站在一個能為坦和打手都加血的地方,然後加血。要注意的是群補技的範圍很小,所以用群補時記得確認你可愛的隊友在身邊

我好似有D長氣........XD
希望幫到你(´・ω・`)

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
唔入點基本你就日日睇人刷圖,自己就喺到做埋啲無聊嘢,然後咁就1day了,去到50lv都仲係打啲38左右既5人副...唉...
通常去到45~49左右防最少要求係4000up,50以上就睇咩團,如果係打啲新副既話會要更高防,
血量方面,45~49左右係25000~30000左右,攻既話就睇你肯為咗強化衝成點,但唔洗諗用50lv既橘武,買唔起,
一般既RPG都有分幾個大區既職,坦,近打,遠打,補,坦就係要拉好仇恨值,等全部怪都只會打自己,方便補師專心補自己,打手專心打唔洗走嚟走去,
坦既話暫時有聖騎,補係賢者,近打係刺客,遠打係遊俠,獵人,魔師,劍士算係半坦打(41lv後)

主打遊戲
晴空物語
EXP
913 點
記住唔好玩劍同刺(不過要升到20&35拎共通技),呢兩隻副本雷職離

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
johnson 發表於 2015-7-11 11:18
記住唔好玩劍同刺(不過要升到20&35拎共通技),呢兩隻副本雷職離

劍就係,刺唔係咯=_=刺係要高技巧,係啲唔識玩既廢物先會玩到係咁死姐...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

w隨心w 發表於 2015-7-11 08:54
職的話,喜歡哪個玩那個就好了啦XD
然後,玩法的話,個人除了升lv,還很喜歡到處看風景啊看趣事啊爬爬山什麼的, ...

唔會長氣丫@@
都好清楚丫
咁右天賦係未冇用的@@?
我見  bb9977  答      攻=補多D血
唔係+多D攻好D咩@@?
咁可唔可以吊轉玩@@?
同埋我見星石係有速....係出招快D?..都有用既@@??(抱歉..好似問廢話了...)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

k190853 發表於 2015-7-11 10:47
唔入點基本你就日日睇人刷圖,自己就喺到做埋啲無聊嘢,然後咁就1day了,去到50lv都仲係打啲38左右既5人副... ...

不好意思 刷圖姐係咩....?
我就太廢驚打副害死人...連38副既五人都唔敢打= ="...
咁睇D我D血.防.攻都幾唔得= =....我隻人血.防都3字頭   攻更慘= =
我個團冇咩人會邀人打副= ="

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

我想問多個問題@@"  (抱歉...好似太問題了.....=_=")
補師應該要+幾多血先OK  *_*?
打手要扣幾血..? (攻一定要幾多UP)

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
小樹葉兒 發表於 2015-7-11 18:44
不好意思 刷圖姐係咩....?
我就太廢驚打副害死人...連38副既五人都唔敢打= ="...
咁睇D我D血.防 ...

武器有分綠,藍,橘,紫等,當中藍等主要副本打箱開出嚟,橘品都係要打副,打出嚟既係圖紙,然後自己合,簡單啲嚟講,你一係日日毒喺到狂打副本刷圖紙,一係就入點同人買,因為流通貨幣唔係遊戲既金幣,而係用點數先買到既高級強化卷(高強)...
40級既橘品圖紙用30金左右就買得到,一般玩家最長2日都一定打到30金出嚟,所以一定會有咁上下輸出打38左右既副本,但基於高強難求,120金左右一張,啲人會開新既同帳戶角色打主線刷"不可交易"既高強,但係亦最多只可以用嚟強化40lv既裝,因為打唔出亦買唔起50lv既圖紙合50lv既橘裝..
當然,你放棄橘裝直接用藍裝唔係唔得,但你會少咗4000幾左右既HP/800幾左右既爆擊值,所以同雷冇乜分別...
而你用40裝強化到+50,亦只係同50lv裝+20~30差唔多,所以效用唔大亦唔建議咁做...
因此,你每日都只可以打一下單人副本,然後祈求有一次可以出到圖...(然而這並沒有什麼卵用)
至於血量果啲,反正你唔夠好彩打得出50lv既圖紙你既血量有20000~30000就OK,坦果啲要有30000,打手既25000左右...防既就4000~5000左右
你有幸打出50lv圖紙但不幸張圖紙係"零度之力"既話,唔好比人,自用,因為+HP既,遊戲初期爆傷唔高,用零度比較好,而且賣出去都只係20張高強左右,唔抵,血量會多20000左右,自己諗..
打出炎神之力既話,恭喜你出貨了,但係睇你仲想唔想短期內玩呢隻game,因為唔少人係出咗自用後再出先賣,咁先可以等自己唔至於不可持續發展,但都有啲人見呢隻game咁癲,大賺一筆後順便賣埋ac去都有,見人見志...
當然,最後都係講番句,早啲棄坑啦,隻game短期內唔係唔掉錢玩既玩家去玩=_="

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

k190853 發表於 2015-7-11 19:28
武器有分綠,藍,橘,紫等,當中藍等主要副本打箱開出嚟,橘品都係要打副,打出嚟既係圖紙,然後自己合,簡單啲嚟 ...

噢@@
我都係今年dse完
無聊見有新野先玩下

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
小樹葉兒 發表於 2015-7-11 20:51
噢@@
我都係今年dse完
無聊見有新野先玩下

你真係想玩,玩幻想神域啦=_=
第1,招待卷(免費點數)可以買到高強,武器圖紙唔係副本跌,同NPC買既,輸出有一定保證...
第2,星靈系統其實就係稍為優化咗既源神系統,但係幻想可選源神多好多,而且亦好睇好多..
第3,幻想既lv開得比較高,日日做下主線過下日神比較適合你呢類暑假先會上線既玩家,星界最多5日,就開始日日打副,升上去後就冇乜嘢玩,會愈嚟愈悶,幻想會冇咁易悶,但幻想既人群主要聚集喺70lv以上,所以你衝日任果陣會冇乜人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

k190853 發表於 2015-7-11 21:01
你真係想玩,玩幻想神域啦=_=
第1,招待卷(免費點數)可以買到高強,武器圖紙唔係副本跌,同NPC買既,輸出有一 ...

幻想神域喔.....=_="""
佢岩岩新開既時候都有單黎玩- -"
但佢太LAG.完全玩唔到=_=
最後選擇放棄唔玩了......"

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
小樹葉兒 發表於 2015-7-11 21:34
幻想神域喔.....=_="""
佢岩岩新開既時候都有單黎玩- -"
但佢太LAG.完全玩唔到=_=

咁或者聖境傳說,一隻比較舊啲但都仲算係有啲好評既game嚟...
如果手機game都OK既話玩神領天團啦~
(聖境既強化系統係比較適合玩點既玩家,但肯比心機都可以玩得OK)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22 點

遊戲狂熱勳章

小樹葉兒 發表於 2015-7-11 18:32
唔會長氣丫@@
都好清楚丫
咁右天賦係未冇用的@@?

右天賦補師也有用,組團打副的時候快很多的(因為攻高
右天賦主要加攻擊,因為補師補血量是計攻擊的不知幾%,所以+攻間接就是+補血量。
然而左天賦直接加補血量,整體來說+血量還是比右天賦多,打副時好處是穩定,壞處是打得較慢。
各有各好,真的就看你喜歡哪邊_(:3UL)_

星石加速....應該是加閃躲,但抱歉實際用處大不大我不太知道,因為沒有在玩速度很重要的職((

這種事情只要實際去打打副應該會感受深點......請不要怕,勇敢地去街場玩'w'/

P.S.同為DSE後來找點玩意的,祝你遊戲愉快(((

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點
加油...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
33 點

k190853 發表於 2015-7-11 22:01
咁或者聖境傳說,一隻比較舊啲但都仲算係有啲好評既game嚟...
如果手機game都OK既話玩神領天團啦~
(聖境既 ...

聖境傳說 未執甩之前都有玩過@@"
之後又開番=_="(但都有重玩過....)
因為冇咩FD陪我玩
所以又DEL了....."

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
小樹葉兒 發表於 2015-7-12 13:34
聖境傳說 未執甩之前都有玩過@@"
之後又開番=_="(但都有重玩過....)
因為冇咩FD陪我玩

咁傳奇既奇幻風rpg大概得番精靈樂章同狩龍?
精靈就得番老玩家咁制...狩龍先啱啱開65,個人覺得真係冇乜前途...

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

除了升LV,有好多野可以做,或者說可以忙....

1. 星靈系統, 每日也可以在小屋找他們接任, 進階星靈就是要靠這了
2. 隱藏任務, 即是綠色"!"那些, 可以拿到稱號, 有部分稱號可是會影響你的基本數僅吶, 例如+8傷etc....積少成多
3. 成就對話, 即是呆站在有"..."的npc身邊, 看完整個對話, 也有稱號拿, 同上, 想享受悠閒下, 建議看完整個吶, 畢竟算是特色之一
4. 殺區王/地圖小王, 有稱號拿吶, 再同上^^"
5. 採集釣魚, 等等...  打副累了可以掛著, 看看你的生活証照, 也是會幫你+數值的唷~~ 而且做附魔的材料可以採到的
6. 生產系統, 看看你的生活証照, 也是會幫你+數值的唷
   - 料理能+防+傷滿有用的
   - 製衣, 隨lv提升,有不同的衣服可以造 (部分製作圖要開大陸寶箱), 另外附魔也是在這做,每件也附+不少數值吶!!!
7. 奇遇系統, 即是在大陸行行逛逛...看故事, 也同(2, 3, 4)點一樣, 有稱號拿吶, 怕故事不知怎選? 點任務>奇遇, 可以看到自己以前的選項及進度
8. pvp, 地圖右上進入戰場打打架, 我個人沒玩就是了
9. 家具系統, 跟朋友互動/或玩玩罷設

以上的對話, 隱藏任, 奇遇 , 也有人製作了精美地圖攻略的, 有困難就看看吧

所以就算一天不打副, 也夠忙死你了XD

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
288 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

加油la