AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4040|回復: 35
打印 上一主題 下一主題

[貼圖] 現時收集得知武器能力一覽(不包含專武)   [複製鏈接]

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
樓主
資料來源:巴哈姆特,神領天團魔方網
活動的遲些補上~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點

鐵扇-- 無視防禦/ 40lv>(70傷)(1500傷) 50lv>(150傷)(210傷) 60lv(210傷)(250傷)
雷神-- 男性/ 40lv>(+3攻)(+4攻) 50lv(+4攻)(+5攻) 60lv(+5攻)(+6攻)
布倫-- 女性/ 同雷神
長髮-- 治療型/ 同雷神
李 -- 進攻型/ 同雷神
愛神 -- 50lv (金)自身對敵人造成靈力傷害增加16% "估計" 40(+8靈傷)(+12靈傷) 50(+12靈傷)(+16靈傷) 60(+16靈傷)(+20靈傷)
米開 -- 50lv (藍)自身對敵人造成傷害增加7% "估計" 40(+5傷)(+7傷) 50(+7傷)(+9傷) 60(+9傷)(+11傷)
米開既快手去打~就冇~就算只係50lv都好都有+9傷~~~唔少嘢架~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
= =米開武 更新變左垃圾  唉

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-17 19:46
= =米開武 更新變左垃圾  唉

唔多明咩事...點解變咗垃圾?
題外話,義經神兵關勉強3星通關,日日去掃蕩睇下出唔出4星專武~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點

=,=咁樣你明啦...50/60LV 4星全部變哂咁樣 而家我PVP狂輸 又冇裝換

DIU!敗績多左10幾場
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
真心慘...不過好快會改番好~早幾個星期李果關既武器都係咁,之後就改番好了~
btw,可唔可以提供一下資料?你記得之前既能力係咩既話可以share出嚟?

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
之前係 自身對敵人傷害增加 1X% 超勁=,=

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-18 11:05
之前係 自身對敵人傷害增加 1X% 超勁=,=

1x...15起跳?

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
12,14,16 唔記得 總知而家就慘啦  官方又唔理 成日亂咁改

=.=我覺得隻GAME D武將傷害好唔平衡, 靈力型打人真係超痛,,

靈力日 用左達摩都冇用 根本冇機會出技,,我終於明點解D重課玩家仲用緊阿力山大...直接減傷真係無敵....我仲堅持靜用金邊武將..
---------------------
另外睇左陣台版=0= 超變態個個都土豪,,仲可以抽直接出6星..台版官方賺到笑

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-18 14:32
12,14,16 唔記得  總知而家就慘啦  官方又唔理 成日亂咁改

=.=我覺得隻GAME D武將傷害好唔平衡,  ...

咁你就有所不知啦,龍馬既被動靈力-傷20%,因為超煩=_=好幾次打人我都因為得一隻靈打義經,結果比人反殺到咩咁...如果你有亞力+龍馬既覺醒你靈力日根本唔使怕比人打,因為-傷-得超勁,再放1~2隻DOT喺紅直線位,亞力同龍馬用參戰回血15%既裝備,根本OP
再加上龍馬既戰技對最高攻造成3倍傷,因為好強下~畢竟高攻就通常低防,可以扣到幾多血下~

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
= =琴日打左場... 阿力+達文西+源義 超屈 = 打不死.....我用科學怪人+白雪,,,

佢3萬幾血..我2萬幾 ....磨足5回合..大家滿血收場 =,=頂佢個肺

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
琴晚臨訓前單抽左野 10碎 睡美人 窮人攞泥擺

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 12:35
= =琴日打左場... 阿力+達文西+源義 超屈 = 打不死.....我用科學怪人+白雪,,,

佢3萬幾血..我2萬幾 ....磨 ...

放隻DOT嚟打啦~包你超強~
不過科學怪人冇乜用...雖然回血幾勁但係本身既能力PVP唔太啱用
坦通常都用亞力,速度中上,戰技OP,被動一般,算係咁
白雪既話建議多紅直既日子用愛迪生,"全隊"回14%=成條血56%,(每個隊員都回14%)
咁既話係白雪完全比唔上既補量...(白雪最高35,加裝備最高50,白雪血最多比夠你9000,比唔過)
然後就係被動+攻/-傷既角,好似伊達,龍馬咁,靈力日放龍馬效果更皆(比拎龍馬既整死咗幾次|||火都嚟,明明平時不過係比我狂虐既廢物今日居然夠膽打嬴我 #\^/)

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
我都係堅持用金邊既兵  

所以我考慮過升德川 佢做到+傷同全隊回血...不過就算升6星..3圍都好低 =_="

最重要...係進攻兵種-0-推唔起血量,,,科學怪人..主要因為佢有全隊-傷10我先用....

最後一個重點XD 我冇靚裝!!!要慢慢刷變勁...

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
其實係依個論壇 都係得我同你吹水xd 不如加個好友先

我 id  0575020048

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 13:51
其實係依個論壇 都係得我同你吹水xd 不如加個好友先

我 id  0575020048

已+~btw,金邊既DOT有軍師,-傷有布倫(女武神),回血有長髮,達摩係慢咗少少但開場-傷同戰技-傷還好,孫悟空真心比佢玩死=_=",沖田神坦(雖然對住全靈力會變廢物...),如果有幾個女角都覺醒咗既用上衫就更屈,唔係就衝信長(雖然係紫邊)~

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
哈哈  頂你 原來你係路過的忍者 =,=我打過你一獲啦

你個陣用 幸村+阿力+源義+卑爾 ~"~ 我輸左

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 15:19
哈哈  頂你 原來你係路過的忍者 =,=我打過你一獲啦

你個陣用 幸村+阿力+源義+卑爾 ~"~ 我輸左 ...

呢排我都成日輸=_=因為唔夠靈力型又冇靈力-傷=_="200名內真係唔係次次都打得嬴人...

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
k190853 發表於 2015-7-19 15:20
呢排我都成日輸=_=因為唔夠靈力型又冇靈力-傷=_="200名內真係唔係次次都打得嬴人...
...

..我多數輸俾靈力型....主要係源義 同 德古拉 /另外係屬性=,=我都係貪隻色靚,,但獲獲俾人剋制我都照打XD

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 15:30
..我多數輸俾靈力型....主要係源義 同 德古拉 /另外係屬性=,=我都係貪隻色靚,,但獲獲俾人剋制我都照打XD ...

根本冇理到屬性=_="
另外係打人果陣對方有隻龍馬喺度擋我隻義經靈傷...(武器明明+16%靈傷!!)
然後比人打果陣對家用2隻靈力型既打過嚟...有一個超過份咁3隻靈力型仲要4條紅斜-)-
再加上速度本身唔夠快|||不過都係打算用伊達嚟做主打~
再加上卑爾呼就覺醒得~之後靈力型又多隻打手出嚟啦~
btw, 神領會唔會封外國IP?嚟緊一個禮拜唔喺香港...(嚴格嚟講係"出國")