AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2844|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 點解成日都係咁嫁 官方來看看   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1360 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

樓主
成日都無啦啦  成個視窗白曬
呢次最離普 係我用左+3丟寶打王果時就白曬
要我OFF GAME 再入 重新打過 仲要扣我副本次數
你地想點先 唔好同我講我電腦有問題嚕
比小小專家攪好隻GAME啦
服務一日差過一日 要玩家比錢你地賺都要玩家比得開心
玩家都玩得唔開心 你地賺咩錢呀
轉換進入小屋.換分流.出入副本成日都出問題
你地檢討下啦
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神鳳
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
我一般都係過圖/load小屋先會咁
希望真係可以好好優化下主程,星甲畫質又唔係令到爆,卡通頖沒咩理由搞成咁

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
77 點
重有返回選角畫面 【詞語過濾】一下聲 要等成5-10MIN..............ON【詞語過濾】【詞語過濾】

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
31 點
血紅 發表於 2015-7-27 11:20
重有返回選角畫面 【詞語過濾】一下聲 要等成5-10MIN..............ON【詞語過濾】【詞語過濾】 ...

根本就係出GAME 再入GAME轉角會快過禁果個制 ON LUN 99既

主打遊戲
星界神話
EXP
27 點
你個視窗白哂係因為隻game 個主程式沒有回應,
其實如果你比d耐性去等,
大慨等2~3分鐘就會正常番,
另外如果你重開,單人副本係會扣次數加出埋副
五人副本你會番左副本門口,
所以最好等下啦=)
至於隻game 點解會沒有回應,
就好肯定係星界主程式既問題
因為已經唔係少部份玩家係咁=_=
無論打副,出屋仔,播動畫都有機會發生
亦有可能係星界本身同某d顯示卡設定唔夾
咁應該要等官方去測試啦~
我都有呢個情況,我係用NVIDIA 顯示卡架!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
62 點

麻雀勳章

你好呀!唔好隨便重開

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1360 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

我等左成10分鐘有多...
情況都一樣白雪雪
我用GTX550TI <---

神鳳

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1360 點

點解沒官方人員出黎講下野既
(((常常說: 是否你的電腦硬件過舊...是否你的驅動程式有問題...請重新安裝遊戲主程式)))<---官話
就連一d 咁既說話都 唉...好似唔理再理我地d玩家咁
好失望

神鳳

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
80 點

遊戲狂熱勳章 用戶勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

我未遇過依D問題@@
應該顯示卡問題?

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

拿姐係咁 其實我就未試過 但係我張顯卡廢過你~_~

主打遊戲
星界神話
EXP
27 點
joelok051205 發表於 2015-7-28 09:50
拿姐係咁 其實我就未試過 但係我張顯卡廢過你~_~

你係用邊張顯示卡架?

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
31 點
好少會咁
成個畫面白哂 係no response呀?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

呢種程式沒有回應就唔一定關顯示卡事,相信用開電腦的玩家,開其他程式時都有試過

建議玩家回報時可以連同電腦配備,咁樣調查原因會比較容易喔。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1360 點

pgchicken 發表於 2015-7-28 11:59
呢種程式沒有回應就唔一定關顯示卡事,相信用開電腦的玩家,開其他程式時都有試過

建議玩家回報時可以連同 ...

(((常常說: 是否你的電腦硬件過舊...是否你的驅動程式有問題...請重新安裝遊戲主程式)))<---官話
我都話嫁啦
依家唔係我一個人係咁 係好多人都係咁
仲有好多人出左問題 及廢事上你地討論區及唔想再同你地官方講
本人打過好多次客服熱線上去問到低咩事
到左最後咪話我地D機都沒呢D問題嚕
如果只我係一個人有呢D問題 就一定係我電腦或我個(人腦)有問題
唔好再膚顯我地D比錢你地公司既玩家啦

本人睇過巴哈 台灣果邊都有人係咁
講到顯示卡同GAME唔甲...用AMD既人有一堆要將顯示卡電源開到最大...燒卡黎玩先玩到
香港服都要咁燒??

神鳳

主打遊戲
星界神話
EXP
27 點
pgchicken 發表於 2015-7-28 11:59

建議玩家回報時可以連同 ...

唔該哂管理員既回應,不過回覆之前
可唔可以停一停,諗一諗先?
見到你句 "相信用開電腦的玩家"
我真係無言了,
鬼唔知其他程式都會沒有回應咩= =
唔通你覺得我地天真到,以為得星界係咁?
以為只有顯示卡問題先會咁?
而家就係討論緊,咩原因令到隻星界會沒有回應
討論緊到底星界主程式衰邊樣野
點解其他遊戲,好似晴空 幻想 狩龍無呢個問題?
唔該唔好當我地係電腦白痴T_T

Btw, 其實你可以唔答的
又唔係一個半個人既問題
大把人都知係星界問題
寫出黎只係想官方會同開發商反映下
睇下會唔會用d時間同資源去fix 下
如果唔會既,咪當睇唔到咯
唔需要咁答我地架wor
引用microsoft 對沒有回應既定義:
如果程式沒有回應,表示程式與 Windows 的互動比平常慢,通常這是因為產品發生了問題。如果問題是暫時的,而您選擇等待,有些程式會再次開始回應。您也可以依據可用的選項,選擇關閉或重新啟動程式。

正正我地既問題就係:
為什麼部份玩家星界主程式與 windows 的互動比平常慢呢?
而且通常發生係入小屋/出入屋 同打副本既時侯。
管理員而家會唔會更加明白我地既問題?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1360 點

SKTai 發表於 2015-7-29 17:53
唔該哂管理員既回應,不過回覆之前
可唔可以停一停,諗一諗先?
見到你句 "相信用開電腦的玩家"

一針見血
精霹
完全理解我既意思
有文化同沒文化...係唔同D

神鳳