AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6388|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

[貼圖] [超長文][有愛][溫馨] 始終都係鐘意劍盾 已經update左-part2-   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
196 點
樓主

各位大大好,新增part -2-第17樓新增FFO黑材枓第二part
-請善用只讀該作者功能-

(小弟D錯字多到出哂名,見錯字請無視)
唔經唔覺,玩左FFO成兩年,一開始玩係諗住試下新GAME,
冇諗過會玩左咁耐。眼見人越黎越少,所以希望係呢個機會,
同大家分享下呢兩年既故事,唔好等到執粒冇人睇。

記得FFO一開服既時候,我地係幾個朋友一齊玩,於是就開左公會。
當初得幾個人,乜裝都無,大家著住冇沖過既裝一齊打副,後來打天塔亦都有困難。

(註:睇張圖D時裝就知我地有幾平民)

當時我地公會既一隻拳(若心)牽線搭路,搵左幾個會既人一齊
合作天打塔,打副既時候又好好彩咁識到一班朋友,風貴la
梓la音靈la愷樂laRAla。

天塔係我最記得的一部份,我地卡過第4層第10層,
後來又卡131415層,卡卡卡卡卡~~~當時天塔好好玩
因為我地當時裝備唔好,大家幾乎都係用技巧打過,
打黑沼還執野執到死,用錯技會俾人話,但係大家都冇放棄。

後來發現大家一齊打天塔好好玩,先開始幫劍盾整裝。
說起上來,我都係玩劍盾玩得最耐既幾個之一:)
死都唔轉職也是因為當年天塔的原因吧>~<"

後來,公會漸漸多人,我地主力開始裝備變好,
風貴由全身綠裝化身成為神裝土豪

法蘭西也長大成為正太

(變身~~~ !!!!!)

這是我找到最早的天塔表>3<" 2014年3月的當時大家仲要同時間報名搶位,也試過卡關過唔到,
當時只有星期6日,上面有好多值得記念的名字呢

(P.S. 希多以前已經好懶~ KAKA~)

這是公會最多人打天塔既時候,大約是2014年6-11月吧!
有時多到40個位都唔夠用 >.0"

一直去到宜家

雖然上線既人仍然可以,但係已經少左好多人打天塔LU~

主持左公會兩年,公會也算是起起伏伏不過我覺得開心既時間多,所以係真心多謝大家 >3<

--所以為左答謝大家,就送上大量既遊戲圖片~ 合照--
當然唔少得既仲有黑材料~~~

這是m字頭/Misaya/扶m 公會最舊的會員之一,雙刀,開game冇耐,仲係新手既時候就加入公會﹐一路玩到宜家,陪我玩足兩年,最有愛~

也是我的守護之一,不過係懶鬼,成日唔做守任。
值得一提,他有個稱號叫車震,有興趣的女/男可以自己pm佢。
(註:請無視法蘭西果句野)

這是千葉草,打副經常因為偷懶死,我地好辛苦R佢入會,
果陣晚晚係RC講心事講到4-5點~~
結果宜家只會見到佢真人,online很少見 >.<"

值得一提,呢隻係佢隻攻手後來轉左玩斧千葉草,原因如下:

另外,此人到底係直係彎係攻係受,一直係公會的迷團,因為佢經常改變自己的講法:

我的最好朋友-3-"
註:圖片入面既動作我係被迫的 ><"
這是最後一張截到既圖~ sad

這是和神洛的合照,
神洛雖然識左好耐,而且係公會元老,
但我一直拒絕同佢合照,呢張係我唯一搵到既。

神洛係幫我最多既~ 陪左我好耐,
佢除左幫手處理公會事務,亦會每28日為我地生產一次花生。
wakakakakaka~~~ (另放<神洛黑材料集> 有意pm)

少不了的當然仲有風貴~~~~~~~~~~

公會領地經常因為她的隕石而要花錢修繕~~~

貴仔也是同我打得最多副既人之一,我們是固定團 -3-"

也是我的守護~~ 丫~~不....被拒絕了.....

多有愛
這張我是冒生命危險拍的(到現在我都感受到黎自斧頭的兇殺眼光
註:其實我有同其他守護拍,但hehe內容不便分享:)

這位變態的是波兒,創會副會,宜家已經冇on好耐

在公會領地既合照~~
值得一提既係,我一張同若心既合照都搵唔到,
絕對係因為唔想同佢合照吧???對吧???對吧???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

終於到你啦~~~~懶bbb

呢位係固定團成員之一既懶b~
也是我的守護喔 ~!!!!!

為人幽默,曾經做過重新接駁頭身既手術,原因如下:

另外,我地雖然係守護,但絕對,絕對,絕對冇超越友誼既關係!!!

拿~~~ 證明係誤會....

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 300 精彩文章

總評分: 金幣 + 300   查看全部評分

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
196 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
太長la. 佢唔俾我寫落去,我去游水先. 下次寫埋下半部。

主打遊戲
幻想神域
EXP
40 點
Hehehehehe:'(

主打遊戲
幻想神域
EXP
4643 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

好懷念 媽媽 古手
之前一齊玩超開心
不過E+都好開心

主打遊戲
幻想神域
EXP
4643 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

但冇我分

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

好睇~  好多HEHE~影到好靚.....
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

主打遊戲
幻想神域
EXP
10084 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

所以好有幸此生識得你地呢班 巴打   認真~~is part of our memory last forever.~

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點

2015年1月1日...素女神正式誕生....(圖為當日素女神的誕生合照)
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

感人

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

HEHE

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
好hehe,但還是要讚.

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

能成為密友大概總帶著愛

主打遊戲
幻想神域
EXP
196 點
等我星期一再post點黑材料.

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

阿素 發表於 2015-8-1 15:59
等我星期一再post點黑材料.

已經星期一啦..

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

最愛黑材料

主打遊戲
幻想神域
EXP
226 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

幸福的一團人,歡樂的說....感人

主打遊戲
幻想神域
EXP
196 點

說好要發埋下半段既黑材料 :) 不過係開始之前,發返兩張圖找數先
因為彌娃話我冇同佢合照過,於是我係個照倉搵左成日,先搵到呢張最近距離既相.....

呢個係小雷,
佢有幾隻分身,不過得法書係實戰力~~那聖劍實在不想提:)
其實佢都係固定團成員黎既,仲成日想做我守護,不過我已經拒絕左佢。

係之後,佢就好努力進攻我地d會員

連佢朋友都話佢係受既頂端
因為內容涉及風貴,不便透露呢位朋友既名字
(什麼個格仔打得唔夠????我冇出賣你架!!!打左格仔架la)

其實我地一齊出團,係唔止呢d趣事既,
天然呆既風貴會經常鬧笑話 :)

例如做任唔知咩係通緝怪物(註,佢當時已經7X Lv.)

又例如4排技能都係火隕石的打法

其實我地團員都好後生下架~~

呢張18以下唔睇得

我不是 !'   腩腩才是 !!!

有證據,左青龍右滑鼠什麼的 ! 對比起上黎,我幾正常。

其實,係公會既時候都會鬧好多笑話。
例如呢d~~~~~

有時有d會員既反應真係會好好笑。

你睇,有人明顯不合群吧~~~~~

仲有騙下新會員,例如同佢講. 個等級係?? 係因為食左<等級隱藏卷軸>

你睇~~~新會員既反應多可愛~~~~~

仲有第一日出小屋既時候﹐同會員講:
拿,你要入人間小屋呢,要先係彈出黎果格野打想入果個人個名
你快d入我間小屋la~~~~

結果呢~~~~你睇下~~~佢改左小屋做我個名~~~
這得多笨才會做

因為公會好多法杖,有時仲會佔領職業頻:)

仲有,成日俾人以為神洛先係會長

其實我都做好多野丫....
例如搞活動既時候整下出席表

仲有大家一齊整粉紅色~~~~

有時源神都會出黎搞下鬼 :) (注,莉莉絲係同緊神洛講野)

有一齊吹水既時候~~~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
196 點
最再發多少少同公會會員既合照唔係齊哂所有人
太多相,搵唔齊><"

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點

記得耐唔中都有的集體約魚時間