AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1827|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 想問下D更新後既事 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20 點
樓主
你地有無發現隻GAME LAG左.
本身我無斷線呢方面既問題 更新完就有 同埋
開GAME之前要LOAD果2條野會話我無緊D檔案就照入到GAME既 不過等勁耐
想問下大家有無呢D問題@@
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

開遊戲 LOAD果兩條野LOAD耐左..比以前耐
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

而家仲有 "LOAD果2條野會話我無緊D檔案就照入到GAME既" 既問題嗎?昨天應該修正了呢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20 點
pgchicken 發表於 2015-8-27 10:41
而家仲有 "LOAD果2條野會話我無緊D檔案就照入到GAME既" 既問題嗎?昨天應該修正了呢 ...

琴晚都仲有 今朝都LOAD好耐.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

想問下,開post說到的問題,可以提供以下資料嗎:

1. 斷線時錯誤訊息是什麼
2. 斷線時的情況,例如在進行甚麼動作
3. lag在甚麼情況發生,例如放技能、與npc對話,還是走路
4. lag時會lag幾秒
5. patcher打開時,所指的load好耐實際是要load多長時間
6. 重新開機及重新打開patcher後,還有錯誤信息彈出嗎

請清楚地提供以上資料以便追查問題,謝謝。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20 點
pgchicken 發表於 2015-8-27 11:29

你與伺服器中斷 類似既說話

打副 直情會定格

試過load 5分鐘都未得

重開機都有試過

不過今日暫時無咩問題 唔該哂先..

EXP
37 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章

pgchicken 發表於 2015-8-27 11:29

我也發現更新後啟動遊戲所需時間有所增加。
於相同條件/情況下(Ceteris paribus),從launcher(或者你稱之為patcher的程式)畫面於屏幕上顯示起計:
於本週更新(8/26)前,約5秒內已完成檢查檔案,可以點選"開始遊戲"的按鈕。
於本週更新(8/26)後,從launcher(或者你稱之為patcher的程式)畫面於屏幕上顯示起計,約需20-25秒才完成檢查檔案。
測試所用的是ADATA SP600 256GB (支援SATA 3.0 6Gb/s,以SATA 2.0 3Gb/s連接至電腦)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

ywlvm 發表於 2015-8-27 15:02
我也發現更新後啟動遊戲所需時間有所增加。
於相同條件/情況下(Ceteris paribus),從launcher(或者你稱之 ...

請問完成第一次更新後,其後還需要長達2x秒才可以按開始遊戲嗎?

ywlvm  是的。我的遊戲應為最新版本,packver.txt版本號20150826183939  發表於 2015-8-27 16:36:53