AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8144|回復: 38
打印 上一主題 下一主題

[影片] 小小手裡劍單刷冰副, 雷副&妖森(新增冰副尾王24%傷害源神版)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

樓主

先上片:

冰副尾王

冰副

雷副

異界妖森(地獄)

片中人物約40多萬表傷,
冰副115%冰屬, 雷副60%雷屬, 妖森70%暗屬
85造傷,
8%傷45%風技源神,
爆擊率82%
50速

裝備: 飾物75金速飾, 80天譴防, 80破防及吸血武。

對於今次新職業,
我覺得是十分OP,
原因是冒險之路的忍法滅, 爆擊時有15% 提高手裡劍造成傷害80%(雖然得3秒, 但發動後威力驚人),
除此外, 奧義有12%破防技, 配合破防武, 源神或其他副武能輕易提升至50%破防上限,
用10%破防源神和副手聖劍, 可同時到達50%破防及扣實防值約9千之多,
使用風屬技能, 在掉技能之後仍然可持續輸出,
技能中也不缺吸血技能, 而且CD短, 一般如果不暈不秒也能把血吸回來。

如果有興趣試玩手裡劍玩家不妨一試,
PVE來說手裡劍是很不錯。

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
支持大佬~!!!!!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
328 點
大神

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

40多萬表傷

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

睇唔到片...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

mi5842013 發表於 2015-9-7 09:38
睇唔到片...

我睇冇問題
或者試下以下網址
https://www.youtube.com/watch?v=oYtuiG1lOh0

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

大神..

主打遊戲
幻想神域
EXP
328 點
大神
請問手劍源神洗24傷還是45風技較好?
我在用24傷15風技源神~考慮要不要多洗隻45風技~
我而家都可以單刷到雷副,但無大神你打得咁快,見你好多時都大格大格咁扣,
由其我2王打得最慢 ((可能我懶沒換全套雷秘石就入去刷也是其中一個原因吧~~
大神能分享主要單刷的冒險之路嗎? 我都糾結要怎點才好

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

._.今次連個名都冇小字都係小小

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

LittleSeeB 發表於 2015-9-7 11:00
大神
請問手劍源神洗24傷還是45風技較好?
我在用24傷15風技源神~考慮要不要多洗隻45風技~

其實唔係咩大神啦
如果玩風遁係風技比較好0.0
屬傷都幾緊要, 可以ga話入一下屬傷石吧。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

A___A  OP職     睇到都嚇死人

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-9-7 20:07
A___A  OP職     睇到都嚇死人

今次確實幾op

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

折竹 發表於 2015-9-7 12:27
._.今次連個名都冇小字都係小小

論壇名有

EXP
6326 點

小細細 發表於 2015-9-7 20:05
其實唔係咩大神啦
如果玩風遁係風技比較好0.0
屬傷都幾緊要, 可以ga話入一下屬傷石吧。

大神...我考慮緊玩唔玩副聖劍...但係D雙武係咪唔好用?! 見你無點到...

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

我都想玩下, 不過血太少, 打副唔安全

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

mi5842013 發表於 2015-9-8 11:27
大神...我考慮緊玩唔玩副聖劍...但係D雙武係咪唔好用?! 見你無點到... ...

唔係0.0, 有招好有用ga,
係忍法滅下邊果招雙武有暈效果(冇記錯4秒)
其實我都係初步測試, 有極大進步空間,
現在未完全投入, 冒險之路因副本不同或有改變。
我副聖劍主要係取其瞬間破實防值, 斬一下就4千以上,
而且破邪有造傷(需然我少用), 彌補低造問題。
而又講多少少聖劍破防值賣點:
因為而家鎖定左21,000防=75%防,
即係28,000防=100%,
但係破防上限係50%, 其後用實防值計算,
以84lv王來說"大概"防禦值為27,000
如果只有50%破防, 而沒有定值破防
(1-27,000*0.5/28,000)=51.79%輸出
但用聖劍破實防值(假定4,000)代入
(1-(27,000*0.5-4,000)/28,000)=66.71%輸出
4千破實防值帶來約15%輸出
而手里劍不難到達50%破防, 因此副手聖劍是不錯選擇。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

handsomechu 發表於 2015-9-8 11:35
我都想玩下, 不過血太少, 打副唔安全

或者可以考慮使用+血附魔卡,
例如主武副武+6-7%血,
防具附魔3傷+血,
專精點血等等。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

mi5842013 發表於 2015-9-8 11:27
大神...我考慮緊玩唔玩副聖劍...但係D雙武係咪唔好用?! 見你無點到... ...

新增左冰副片0.0
尾王果到有果招雙武, 可以參考一下。

EXP
6326 點

小細細 發表於 2015-9-8 23:30
新增左冰副片0.0
尾王果到有果招雙武, 可以參考一下。

求網址...唔知點解睇唔到片...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

mi5842013 發表於 2015-9-9 09:19
求網址...唔知點解睇唔到片...

可以睇下呢條link
https://www.youtube.com/watch?v=U9Dc8FPNYAk
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿