AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 加斯洛
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] ★《星界神話》意見、BUG、投訴 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點

由6點開始呢個外掛角色無限loop住幾個地方走
由幻夢魔宮做起點
幻夢魔宮>50等採集地點>天空之城。繁星之都>使用姆姆貓車轉回起點
直至過左10分鐘,20分鐘都仲係loop緊
第7張圖開始又一個cycle
第10,11張圖過左10分鐘及第12張圖過左20分鐘

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

angellam104 發表於 2016-5-20 18:35
希望Alta可以唔好只係識得將台灣既野直接Copy過黎香港,希望你地認真地研究下係遊戲設定上配合番依家既遊戲 ...

你好,有關建議會轉交營運團隊,多謝支持

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

qbb 發表於 2016-5-20 22:30
嗨 魔炮似乎又有bug啦
天賦右路 "神威炮術"and進階版"神霸科技"既減傷狀態
係被設定成負面狀態

經過測試確定為異常,已轉交營運團隊,多謝回報

主打遊戲
星界神話
EXP
38 點
嗨 魔炮似乎又有bug啦
天賦右路 "神威炮術"and進階版"神霸科技"既減傷狀態
係被設定成負面狀態
本身係冇問題既 不過如果遇到補師點左天賦"技能專精-乙界神光"既話
因為招減傷係負面狀態 會連減傷狀態一齊消
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
米斯高 + 10 + 10 多謝回報

總評分: EXP + 10  金幣 + 10   查看全部評分

EXP
83 點
希望Alta可以唔好只係識得將台灣既野直接Copy過黎香港,希望你地認真地研究下係遊戲設定上配合番依家既遊戲生態/環境,多從玩家角度出發,甘先可以整番旺隻Game

相信有幫過新手既舊人或者岩岩升上黎既新人都會感覺到依家堆裝你唔入點根本無可能打到副本,我唔係指高難度既40f/不歸個類副,只係講緊岩自己Lv既普通副本,成因好簡單 ; 香港代理完全忽視遊戲人口,冷冰冰的將台灣低掉寶率既設定搬到香港,引致新手們就算超勤力,夠鐘就清單人副本都好,你有9成既裝備或者材料都係要向外買番黎 ; 但記住啵,依家甘既遊戲人口同生態, 你要買某樣材料黎整裝都絕對可以令到個樣材料既價格十級跳,再加上驚人既製作費用,新人絕對不可能係唔入點既情況下,堆到一身合格既裝備
解決方法 :  -將掉寶率真真正正上調,特別係裝備類別,增加番供應先可以令新人有充足資源去堆裝跟番主等級群打副
                  -調降製作費用,香港server人口真係好少,造成賺錢渠道單一化,生產技能形同虛設,現金流動唔大,新手賺錢極為困難,望到天價般的製作費用,相信已經卻步
                  -增加拍賣數目上限,道理同上,增加上限可以鼓勵高Lv玩家放多d唔同種類既物品上拍賣,增加番物資同現金既流動

另外,另一個為人垢病既就係香港代理既活動越來越驚嚇,我認真地研究過唔係由台灣搬過黎既活動,發現d活動越黎越唔係為玩家而設,而係為出而出,就好似最近既奇幻限時儲值活動,奇幻都出左n耐,大部份玩家都已經打到足夠數目既材料,連某玩家都整左好幾把10x%既金武,仲放上論壇比各位欣賞,然而,官方仍然以奇幻材料作為活動獎勵,真心的唔知官方有無入過Game望下隻Game入邊發生緊咩事又或者去明白玩家需要d咩野

官方係舉辦活動既時候,嚴重偏重煉金活動 & 儲值活動 2款活動,但呢2款活動都係需要重課先有合理既回報,昔日小額儲值/消費/簽到活動已經失蹤.而且,之前官方之前成日話會研究補底機制,但活動設定上,將大量寶物放到煉金呢種無保證既機制下邊,其實官方係唔係暗中同大家宣佈,你地已經研究完畢,香港代理無興趣為課金玩家設一個保護網

望到隻Game人口一日少過一日,曾經下午上線,開哂所有頻,但四,五個鐘之後,除左系統公告之外,發現交易頻,世頻,招募頻都係水靜鵝飛,真係為隻Game感到擔憂,再望望遊戲設定,我發現,其實無論新人,舊人,玩落去既動力,真係好低

希望官方係隻Game宣告無得救之前,做番好代理應該要做既角色,做番好既Game去

幕後黑手  佢地都冇技術部門,點滿足你?  發表於 2016-5-21 13:13:27

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

polkho12345 發表於 2016-5-11 18:16
其實我回報左獵人進階天賦冇左61%既問題,冇人理,想點呀??

根據查詢及多次測試後確認為異常,將會在台版修正後修正,多謝回報

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
00852340 發表於 2016-5-14 13:41
補就唔洗啦~你地檢查哂所有70綠字星石先啦~唔好只係改左我講果3種

你仲唔明?官方係想你做埋佢個份,佢地不嬲都唔會主動去檢查!就算明知有問題都扮睇唔到,叫啲玩家做埋佢個份

EXP
2695 點
米斯高 發表於 2016-5-13 17:56
確定為異常,請電郵到客服提供異常星石的數量,在查證後將會進行補發,多謝回報 ...

補就唔洗啦~你地檢查哂所有70綠字星石先啦~唔好只係改左我講果3種

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

00852340 發表於 2016-5-12 14:37
我發現70未鑑定星石(綠字)有BUG~有時會開左無石出~

暫時發現神能,劍刃,命運都會出現 ...

確定為異常,請電郵到客服提供異常星石的數量,在查證後將會進行補發,多謝回報

主打遊戲
星界神話
EXP
60 點
請問會否擴大星石空間
星石欄成日爆

米斯高  幫你向營運團隊建議下!  發表於 2016-5-13 18:14:57

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
米斯高 發表於 2016-5-13 10:17
以我個人理解,該玩家是以73金腰換遊戲金幣,另外也請提供原圖或有關發現的時間,多謝回報 ...

我對你既理解能力非常質疑

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

天中人 發表於 2016-5-12 21:32
又有人收GAME幣 唔該永久

以我個人理解,該玩家是以73金腰換遊戲金幣,另外也請提供原圖或有關發現的時間,多謝回報

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

00852340 發表於 2016-5-12 14:37

暫時發現神能,劍刃,命運都會出現 ...

幫你查詢下!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

星星鞋帶 發表於 2016-5-13 07:56
新鍊金喵娘服飾,頭飾商城沒有配方
如果要等下星期維護才補回
是否太遲?

你好~經查證「配方:手染服飾‧黑貓公爵(男)」、「配方:手染服飾‧萌拳貓娘(女)」目前錯誤上架在背飾配方分類中,可正常購買及使用,配方的分類將在下週修正。

另外,由於鍊金中沒有推出藍色品質的頭飾,玩家不會獲得藍頭飾,所以不推出頭飾配方是正常的設定,多謝回報及查詢

主打遊戲
星界神話
EXP
31 點
新鍊金喵娘服飾,頭飾商城沒有配方
如果要等下星期維護才補回
是否太遲?
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
米斯高 + 10 + 10 多謝回報

總評分: EXP + 10  金幣 + 10   查看全部評分

主打遊戲
星界神話
EXP
110 點
又有人收GAME幣 唔該永久
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
2695 點

暫時發現神能,劍刃,命運都會出現

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
qq2726210 發表於 2016-5-11 20:24
而家趕客走阿

咁你就唔岩啦,官方咁忙因為好多投訴同bug要處理,你應該俾啲耐性體諒,至於點解咁多投訴同bug你就唔好問啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
18 點
幕後黑手 發表於 2016-5-11 18:45
其實呢個帖子既用途只不過係官方用黎隱瞞真相既地方,唔見得光既野一般都會被移到呢度,多bug都係一個遊 ...

而家趕客走阿

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
polkho12345 發表於 2016-5-11 18:16
其實我回報左獵人進階天賦冇左61%既問題,冇人理,想點呀??

其實呢個帖子既用途只不過係官方用黎隱瞞真相既地方,唔見得光既野一般都會被移到呢度,多bug都係一個遊戲既死穴,修正同出現bug數量係唔成正比,你可以睇前幾頁,好多回報、舉報、bug都係冇人理