AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 加斯洛
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] ★《星界神話》意見、BUG、投訴 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
回報咪回報囉,咁多粗口,咁多怨言,你可以唔入點,再唔係索性唔好玩!唔通間餐廳食到你食物中毒仲要幫襯多次咩?我就最欣賞ALTA既服務態度!十年如一日夠堅持!想玩就要接受!冇人迫你架!(消費者立場)
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
519 點
幕後黑手 發表於 2016-4-30 23:28
回報咪回報囉,咁多粗口,咁多怨言,你可以唔入點,再唔係索性唔好玩!唔通間餐廳食到你食物中毒仲要幫襯多 ...

Thanks for sharing

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 1E+69 才可瀏覽,您當前積分為 0

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
663 點
幕後黑手 發表於 2016-4-30 23:28
回報咪回報囉,咁多粗口,咁多怨言,你可以唔入點,再唔係索性唔好玩!唔通間餐廳食到你食物中毒仲要幫襯多 ...

睇PO咪睇PO囉,咁多野講,又關你事既,你可以MUTE聲,再唔係索性右上角X左佢唔好睇!
唔玩隻GAME有問題做玩家既都唔可以開PO反映咩?我就最欣賞艾斯呢D做消費者既態度!
唔理就吊到你理夠堅持!有問題就要俾人_!段片講粗口關你_事咩!(熱愛遊戲既玩家立場)

hehehahaya  BANNANANNANA QAQ  發表於 2016-5-2 11:06:32

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

建議!!!!!

建議官方將所有凍結名單列出及分類,再唔係可以統一係後面加返原因,唔好俾機會人地話你地唔做野!唔講原因只會令人覺得你地除左捉外掛咩都唔識,好似上次懷疑買金咁都有人話你地係第一次做野啦!要起到阻嚇性先可以打造良好既遊戲平台!呢排仲見到好多人賣AC,係時候捉下懷疑轉移/企圖買賣帳號啦!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
103 點

魔導進階天賦魔能問題

天賦寫降20%抗性,但打怪到寫10%,邊樣先真?
同埋75金武係咪冇左效果,點解仲唔整??

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

又有bug?未輪到你,排下隊先啦

主打遊戲
星界神話
EXP
38 點
事實上遊俠情況都一樣
無論係左面既神槍 定係右面既槍魂
天賦效果都係得返一半 (浪費左我140金重疊天賦測試)

而魔導除左你所講既魔能有問題
右邊既魔異減傷效果都冇左

在繼上一次有人反應刺客招敏鬼冇左自身buff
有理由懷疑傳奇/alta偷偷改返進階天賦buff之前既狀態 又或者係bug

至於星滅之力 效果其實一直有 只係顯示方法改左
你放大部份既技能就算觸發左都唔會顯示
如果你試下普攻打怪你會發現觸發機率其實一直都幾高

主打遊戲
星界神話
EXP
38 點
相信官方今次咁公開封人係想起阻嚇作用
事實上除左呢批人我相信還有好多人一樣有同幣商買金
只係冇係呢個月買
至於你話你冇同幣商買金都比人鎖 呢啲野係得當事人同官方先知

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
qbb 發表於 2016-5-3 15:01
相信官方今次咁公開封人係想起阻嚇作用
事實上除左呢批人我相信還有好多人一樣有同幣商買金
只係冇係呢個月 ...

你見到邊個話冇買金俾人封?
官方就係唔知先話懷疑

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
qbb 發表於 2016-5-3 14:57
事實上遊俠情況都一樣
無論係左面既神槍 定係右面既槍魂
天賦效果都係得返一半 (浪費左我140金重疊天賦測試 ...

越講越多bug,搞到人地幾日唔敢回應到底幾時修正啲bug架?我咁辛苦升晒啲職都係為左有bug個幾招技咋

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

已經向原廠証實,效果無法疊加

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

有關各職業進階天賦的問題,將會在5月4日維護時一併修正

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

幕後黑手 發表於 2016-4-30 23:57
**** 本內容被作者隱藏 ****

有關***的帳號持有人已親自向官方解釋了,如玩家需要申請帳號凍結,請帳號持有人直接聯絡客服核對身份,你不能代表你朋友申請凍結帳號唷

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

幕後黑手 發表於 2016-5-3 16:18
你見到邊個話冇買金俾人封?
官方就係唔知先話懷疑{:fun42 ...

官方是有合理懷疑才會進行封號的

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

有關各職業進階天賦的問題,將會在5月4日維護時一併修正

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
請問呢個版有冇版規架?連唯一一篇壇規都屏蔽左,論壇冇王管又好難怪間公司冇王管

http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1

主打遊戲
星界神話
EXP
14 點

麻煩解釋下點解買幣只係封鎖三天帳號

買幣呢D嚴重影響遊戲平衡ge行為都係封得3日??D強高俾D買幣玩家一次過大量收曬,唔洗玩啦!!  仲要佢地買左D物品無清除返,咁個個買幣去買裝得啦,幣又可以收埋高強,時裝添, 洗屁幫你買點,再唔封佢地等執啦,又唔清左佢D物品呀,封得3日 對佢地有乜影響呀!!

主打遊戲
聖境傳說
EXP
76 點

Gm太利害啦

捉唔到外掛係你地自己太無能,人地搶你生意,你又保障唔到自己,D野又難中到死,咁我地自然會同人收,你有本事就捉曬D外掛佢,然後整返好D機率,呢個問題根本可以解決,有本事就唔好比人交易,全部物品鎖死,自己既無能要全玩家同你受罪真係貽笑大方,大愚若智,你真係超勁,抵我比個叻你

EXP
952 點

今日係1997年7月1號 星界回歸既大日子

以下貼文轉自官方

5/4 客服守則與懲處規章增修公告

各位親愛的玩家:

為了向《星界神話》玩家們提供完善的遊戲環境,我們致力於掃蕩遊戲中任何不法行為,並於 2016 年 05 月 04 日 上午十一時正,修改「客服管理規章」及「玩家懲處規章」,並即時生效,以下是相關說明。

【客服管理守則】

修改以下5點:
14.玩家不可將遊戲的物品或是帳號試圖進行現金、有價物品、帳號之間的交易;基於營運考量,若發現玩家創造有價物品交易、帳號代玩、網址、商業廣告行為、電話號碼、特定地名之角色名稱、公會名稱或個人商店說明,或是在遊戲內、討論區中有任何上述相關內容,即使玩家並無明顯意圖,GM 仍會無預警進行查證,並將帳號暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

17.玩家應聽從GM或客服人員裁決的行為,不可對GM或客服人員進行恐嚇或是謾罵的行為。違者初犯帳號將停權 3 天、再犯帳號停權 7天、累犯帳號永久停權。

19.玩家不可使用任何外掛程式、遊戲輔助程式或有任何自動練功之行為影響遊戲正常進行,且 GM 在進行相關查緝工作時,玩家應隨時回應 GM 的詢問以及配合因測試需要的要求。違者帳號將會暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

23.玩家不可利用物品圖示或名稱類似的設定,意圖使用個人商店販賣物品或試圖販賣圖利的行為。違者帳號將會暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

26.        玩家不可盜用(拐騙)或收受被盜用(拐騙)及外掛帳號內的金錢、武器、防具、道具等或各類造成會員權益受損之行為,一經查獲帳號將暫時凍結,請玩家主動與客服中心聯繫,本公司有權全數回收電磁記錄或帳號使用權。

相關網址:http://ar.alta.hk/OBWEB/08service/index04.php

【懲處名單與規章】

修改以下3點:
1.辱罵、恐嚇不服 GM 或客服人員勸導。違者初犯帳號將停權 3 天、再犯帳號停權 7天、累犯帳號永久停權。

2.意圖在遊戲中以現實生活的金錢做買賣。帳號將會暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

3. 懷疑使用外掛或利用輔助程式進行遊戲。帳號將會暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

相關網址:http://ar.alta.hk/OBWEB/08service/index05.php

《星界神話》港澳營運團隊 祝您遊戲愉快

以上貼文轉自官方

點解得星界會係咁樣既?.?點解既點解既點解既?.?
因為我暫時見唔到同公司既其他遊戲有出現E段野
令我幻想(注意:係幻想) 咁就可以封好多人AC,令佢地轉GAME,停E面運作?.?
------
第26條  ...我知佢外掛?.?假如有人特登去用外掛同某玩家(某玩家唔知道佢係外掛既)交易,之後外掛者再舉報某玩家 同外掛交易
咁就可以令人封AC?.? E個世界乜人都有D 唔通我地唔可以同人交易?
-----

第17條  如果官方人員比人鬧  一個人鬧 可能係果個人問題   ,2個人鬧係果2個人問題,但點解咁多次咁多人鬧??官方人員每次都只叫我地等,咁同"袋住先"分別係邊?
假如官方做得好 冇人想進化小露寶 (小露寶係一隻卡通人物 成身紅色 我個人感覺上,令我覺得E隻野係成日嬲爆爆的)
------
官方今日貼出既野
令本人覺得 我玩星界,都慢慢開始出現23條
本人土生土長香港人  個人認知 香港法律 有合理懷疑 可以接受調查  有足夠證據 有機會入獄
本人土生土長香港人  個人認知 某地法律 有合理懷疑 可以接受調查  請當事人自己證明自己冇罪 否質.....

你地懷疑就可以封我地AC,咁調查果到去左邊?自我對他人進行調查,若我覺得他人有罪,先對他人作出制裁,後再聽他人解釋同拎證據?
即係可以對無辜既人進行封AC,之後查明,發覺真係冇咁既事既時候 就解封??
咁樣應該勁過教父(教父=外國一套舊電影)  教父:我比一個冇得揀既選擇你地 就係封AC!

教父: 我  自我 覺得你有罪~封AC!