AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 加斯洛
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] ★《星界神話》意見、BUG、投訴 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
00852340 發表於 2016-5-14 13:41
補就唔洗啦~你地檢查哂所有70綠字星石先啦~唔好只係改左我講果3種

你仲唔明?官方係想你做埋佢個份,佢地不嬲都唔會主動去檢查!就算明知有問題都扮睇唔到,叫啲玩家做埋佢個份
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

polkho12345 發表於 2016-5-11 18:16
其實我回報左獵人進階天賦冇左61%既問題,冇人理,想點呀??

根據查詢及多次測試後確認為異常,將會在台版修正後修正,多謝回報

EXP
83 點
希望Alta可以唔好只係識得將台灣既野直接Copy過黎香港,希望你地認真地研究下係遊戲設定上配合番依家既遊戲生態/環境,多從玩家角度出發,甘先可以整番旺隻Game

相信有幫過新手既舊人或者岩岩升上黎既新人都會感覺到依家堆裝你唔入點根本無可能打到副本,我唔係指高難度既40f/不歸個類副,只係講緊岩自己Lv既普通副本,成因好簡單 ; 香港代理完全忽視遊戲人口,冷冰冰的將台灣低掉寶率既設定搬到香港,引致新手們就算超勤力,夠鐘就清單人副本都好,你有9成既裝備或者材料都係要向外買番黎 ; 但記住啵,依家甘既遊戲人口同生態, 你要買某樣材料黎整裝都絕對可以令到個樣材料既價格十級跳,再加上驚人既製作費用,新人絕對不可能係唔入點既情況下,堆到一身合格既裝備
解決方法 :  -將掉寶率真真正正上調,特別係裝備類別,增加番供應先可以令新人有充足資源去堆裝跟番主等級群打副
                  -調降製作費用,香港server人口真係好少,造成賺錢渠道單一化,生產技能形同虛設,現金流動唔大,新手賺錢極為困難,望到天價般的製作費用,相信已經卻步
                  -增加拍賣數目上限,道理同上,增加上限可以鼓勵高Lv玩家放多d唔同種類既物品上拍賣,增加番物資同現金既流動

另外,另一個為人垢病既就係香港代理既活動越來越驚嚇,我認真地研究過唔係由台灣搬過黎既活動,發現d活動越黎越唔係為玩家而設,而係為出而出,就好似最近既奇幻限時儲值活動,奇幻都出左n耐,大部份玩家都已經打到足夠數目既材料,連某玩家都整左好幾把10x%既金武,仲放上論壇比各位欣賞,然而,官方仍然以奇幻材料作為活動獎勵,真心的唔知官方有無入過Game望下隻Game入邊發生緊咩事又或者去明白玩家需要d咩野

官方係舉辦活動既時候,嚴重偏重煉金活動 & 儲值活動 2款活動,但呢2款活動都係需要重課先有合理既回報,昔日小額儲值/消費/簽到活動已經失蹤.而且,之前官方之前成日話會研究補底機制,但活動設定上,將大量寶物放到煉金呢種無保證既機制下邊,其實官方係唔係暗中同大家宣佈,你地已經研究完畢,香港代理無興趣為課金玩家設一個保護網

望到隻Game人口一日少過一日,曾經下午上線,開哂所有頻,但四,五個鐘之後,除左系統公告之外,發現交易頻,世頻,招募頻都係水靜鵝飛,真係為隻Game感到擔憂,再望望遊戲設定,我發現,其實無論新人,舊人,玩落去既動力,真係好低

希望官方係隻Game宣告無得救之前,做番好代理應該要做既角色,做番好既Game去

幕後黑手  佢地都冇技術部門,點滿足你?  發表於 2016-5-21 13:13:27

主打遊戲
星界神話
EXP
38 點
嗨 魔炮似乎又有bug啦
天賦右路 "神威炮術"and進階版"神霸科技"既減傷狀態
係被設定成負面狀態
本身係冇問題既 不過如果遇到補師點左天賦"技能專精-乙界神光"既話
因為招減傷係負面狀態 會連減傷狀態一齊消
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
米斯高 + 10 + 10 多謝回報

總評分: EXP + 10  金幣 + 10   查看全部評分

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

qbb 發表於 2016-5-20 22:30
嗨 魔炮似乎又有bug啦
天賦右路 "神威炮術"and進階版"神霸科技"既減傷狀態
係被設定成負面狀態

經過測試確定為異常,已轉交營運團隊,多謝回報

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

angellam104 發表於 2016-5-20 18:35
希望Alta可以唔好只係識得將台灣既野直接Copy過黎香港,希望你地認真地研究下係遊戲設定上配合番依家既遊戲 ...

你好,有關建議會轉交營運團隊,多謝支持

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點

由6點開始呢個外掛角色無限loop住幾個地方走
由幻夢魔宮做起點
幻夢魔宮>50等採集地點>天空之城。繁星之都>使用姆姆貓車轉回起點
直至過左10分鐘,20分鐘都仲係loop緊
第7張圖開始又一個cycle
第10,11張圖過左10分鐘及第12張圖過左20分鐘

主打遊戲
星界神話
EXP
19 點

原來仲有人同我一樣見到
6點個陣發現有個角色好古怪係同一個地方打轉.
行完一轉又行轉 行既路徑又奇怪 每次行既地點都一樣
但係又唔見佢有目的地 懷疑佢係外掛
到我得閒再禁(7點) 個陣發現佢又係度四圍行.
仲以為咁高LV實唔會係外掛啦.
但都係交比官方處理下. 太令人懷疑
6點

7點個陣

主打遊戲
星界神話
EXP
1601 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

又禁岩 我都有同一時間留意到喎
禁岩又一張相都影唔倒我
又禁岩張張都得佢一個,大家都影唔倒另一個人
又禁岩我又禁多時間追住佢你地都影唔倒我既

留名食花生

主打遊戲
星界神話
EXP
38 點
樓上兩位如果有片會清楚好多
好耐之前都遇過有類似情況
係某張地圖見到有人係某兩個坐標不停徘徊

主打遊戲
星界神話
EXP
43 點
哇 邊個禁大整估阿
我返去拎野送比人/修採集工具都有罪?
果日一入小屋即彈game 唔行點得啊
仲有 上面果個純情小雞真係本人?
我有佢ac架 唔見佢有狼既?
Gm我又要投訴懷疑有不法份子盗用他人身份導致他人財物損失阿

主打遊戲
星界神話
EXP
19 點
月炎哥.跟你行左十幾個圈你唔會有反應有人跟住你?
你一直都無返過小屋同人交易,
同埋姆姆識修裝我都係第一次聽,
加上你一次都無行過去採集.
你記唔記得自己做過d乜黎?
仲發緊夢?
講多次比你聽啦 ,
你由姆姆去左幻夢之後行去採集點. 無採過集就落返去. 行去天空之城
再回城去姆姆再行多次
你每行一步我都有cap圖
訓醒未月炎哥?
清醒d再作個理由同gm慢慢講啦

樓樓上. 我估唔到佢咁傻仔行左粒幾鐘.
所以cap完圖就算

主打遊戲
星界神話
EXP
43 點
Sor 一向關人 同埋我有去銀行拎野+裝備npc 到底係邊個未訓醒?唔敢打自己個名出黎都唔好拎人個名做【詞語過濾】仔拉

主打遊戲
星界神話
EXP
19 點
月炎哥. 真係你未訓醒啦. 我有哂圖做證據 .你連證據都無同我講你有去過銀行同埋裝備NPC?
講到明. 我跟足你十幾分鐘. 兩段時間
無一次有行過去銀行同裝備npc.
你話你識飛都得啦 我未見過有人比人發現左仲沖出黎7
都唔只兩條友見到你. 反省下啦
一陣gm覺得你無悔意 永久ban 你就真係好笑

主打遊戲
星界神話
EXP
43 點
我自己ac 去到邊都要cut圖?
下次拍片阿唔該 有圖 唔放我去銀行同npc果度 你夠講咩都得
仲有 你都未同我講你邊位喎 星界可以同名架咩 一個ams帳上個月開 一個早2日開 星界有無禁多純情小雞啊

主打遊戲
星界神話
EXP
43 點
採集釣魚頭3名 gm幾時理下啊 日日24小時係度qte?禁鬼高分既

主打遊戲
星界神話
EXP
19 點
你記住開多幾日呀. 我實會拍片
咁到時你咪可以見到邊個跟住你

主打遊戲
星界神話
EXP
110 點
用外掛又點呀,都唔封AC既,最多咪停3日..人地有入過點架係VIP.

主打遊戲
星界神話
EXP
43 點
入點做vip唔封ac禁好架咩@@係就入多d拉 廢事有人睇到我d星靈靚唔抵得又話我懷疑外掛 比人封就唔好拉

主打遊戲
星界神話
EXP
38 點
其實採集釣魚頭幾名真係幾勁
我之前唔得閒玩淨掛機一日掛足24個鐘同第一名既分數可以差一大截
不過有冇自動qte係得用個個先知