請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3175|回復: 8

[疑難] GM~你地呢條修改係咪認真嫁?? [複製鏈接]

EXP
2695 點

[size=14.6666669845581px]14.玩家不可將遊戲的物品或是帳號試圖進行現金、有價物品帳號之間的交易;基於營運考量,若發現玩家創造有價物品交易、帳號代玩、網址、商業廣告行為、電話號碼、特定地名之角色名稱、公會名稱或個人商店說明,或是在遊戲內、討論區中有任何上述相關內容,即使玩家並無明顯意圖,GM 仍會無預警進行查證,[size=14.6666669845581px]並將帳號暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

[size=14.6666669845581px]

你地字面上比人既意思係<遊戲物品不能以現金、有價物品帳號之間交易>,咁就出現以下問題

第1~條例中所謂既有價物品指咩?最普遍既一張裝備圖換高級強化卷算唔算? (你唔好理我有無人同我換先)

第2~如果係不能帳號之間交易咁姐係基本上我用GAME錢同人買GAME入面所有野都係唔得,因為已經涉及賣方帳號同買方帳號既交易(咁你要個拍賣系統            做乜,不如所有野SET不能交易算啦)

第3~好多人都會開另一個帳號黎存放物品/GAME錢,每日將D物品/GAME錢來來往往,咁又算唔算帳號之間既交易?

另外,就算唔係GAME入面/呢個討論區賣AC/物品,網上面仲有大把平台比人進行帳號交易,你地又會點做?

仲有,點解連帳號代玩都唔得?你地又點證實係唔係代玩?假設公會會長將自己帳號比信得過既會員方便進行會務又算唔算代玩?係咪又要比你地鎖AC
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
星界神話
EXP
110 點

緊即係點數交易都唔得啦
有價物品、帳號之間的交易
即係任何同玩家交易都不能??請官方講清楚.(如未說清楚先關左交易系統)照官方出既告示任何有價物品都不能交易.要個交易系統都多9魚

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
903 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

你好~

我先解釋一下,條款內現金、有價物品、帳號之間的交易
此部份現金、有價物品指現金、支付寶等等現實貨幣
帳號之間的交易,是指用現金、有價物品等(當中買賣帳號亦包括在內)

回應你的5條問題:
Q1:
條款中所謂既有價物品指咩?最普遍既一張裝備圖換高級強化卷算唔算? (你唔好理我有無人同我換先)
A1
條款中只包括現實貨幣,遊戲幣及遊戲物品之間的交易不包括在內。

Q2:如果係不能帳號之間交易咁姐係基本上我用GAME錢同人買GAME入面所有野都係唔得,因為已經涉及賣方帳號同買方帳號既交易(咁你要個拍賣系統            做乜,不如所有野SET不能交易算啦)
A2
:承上題,遊戲幣及遊戲物品之間的交易不包括在內。

Q3
好多人都會開另一個帳號黎存放物品/GAME錢,每日將D物品/GAME錢來來往往,咁又算唔算帳號之間既交易?
A3:一般遊戲幣及遊戲物品之間往來不包括在此條款內。

Q4就算唔係GAME入面/呢個討論區賣AC/物品,網上面仲有大把平台比人進行帳號交易,你地又會點做?
A4
:買賣AC問題,我地會有充足理據證明係帳號持有人或受權人(例如:響Game叫賣,才會進行處理)

Q5
點解連帳號代玩都唔得?你地又點證實係唔係代玩?假設公會會長將自己帳號比信得過既會員方便進行會務又算唔算代玩?係咪又要比你地鎖AC
A5:有關帳號代玩問題,在此條款中是針對前面現金、有價物品。亦同時提醒玩家,如果玩家在代玩同時使用懷疑使用外掛或利用輔助程式進行遊戲等等,帳號持有人亦需要負上責任喔!

多謝你既查詢!

主打遊戲
聖境傳說
EXP
76 點
照你咁講,你又係冇本事捉人,買賣AC唔一定要係GAME叫,AC易左手,你都唔會知道

另外,我經常問人借GAME錢,又要成日還,咁你地又當我咩野呢?我冇觸犯你地以上條例

最重要既就係,我地係現實世界所做既野,你地根本就冇證據證明,只係憑你地既直覺去封人,咁不如汁左佢啦,水兵鬥海軍,成條木咁

主打遊戲
星界神話
EXP
28 點

你好

如果有個玩家欠款未能還錢比我,有成3萬金咁我應該點做?!

因為我叫左個玩家使用自寄方式比番個3萬金幣,點知被到話凍結了帳號      我有去查詢問客戶務服話:查看帳號因購買不法金錢而被凍結了

真係好抱歉,原來我用郵寄方式去還錢都帶黎麻煩同影響,我最終未能解決我的遊戲帳號,我想玩遊戲但凍結左成個星期仲查證,咁都有的失望。

幕後黑手  每次100金咁寄咪唔會被懷疑囉{:fun61:}  發表於 2016-5-29 18:15:00

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

so sad

主打遊戲
晴空物語
EXP
913 點
寫係咁寫,但潛規則係唔會理你: o )

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

EXP
2695 點
bb9977 發表於 2016-7-26 02:22

你洗夠未呀煩人