AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3257|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

[疑難] GM~你地呢條修改係咪認真嫁?? [複製鏈接]

EXP
2695 點
樓主

[size=14.6666669845581px]14.玩家不可將遊戲的物品或是帳號試圖進行現金、有價物品帳號之間的交易;基於營運考量,若發現玩家創造有價物品交易、帳號代玩、網址、商業廣告行為、電話號碼、特定地名之角色名稱、公會名稱或個人商店說明,或是在遊戲內、討論區中有任何上述相關內容,即使玩家並無明顯意圖,GM 仍會無預警進行查證,[size=14.6666669845581px]並將帳號暫時停權,請於兩週內與客服中心聯絡,超過時間視為同意制裁處理,永久凍結。

[size=14.6666669845581px]

你地字面上比人既意思係<遊戲物品不能以現金、有價物品帳號之間交易>,咁就出現以下問題

第1~條例中所謂既有價物品指咩?最普遍既一張裝備圖換高級強化卷算唔算? (你唔好理我有無人同我換先)

第2~如果係不能帳號之間交易咁姐係基本上我用GAME錢同人買GAME入面所有野都係唔得,因為已經涉及賣方帳號同買方帳號既交易(咁你要個拍賣系統            做乜,不如所有野SET不能交易算啦)

第3~好多人都會開另一個帳號黎存放物品/GAME錢,每日將D物品/GAME錢來來往往,咁又算唔算帳號之間既交易?

另外,就算唔係GAME入面/呢個討論區賣AC/物品,網上面仲有大把平台比人進行帳號交易,你地又會點做?

仲有,點解連帳號代玩都唔得?你地又點證實係唔係代玩?假設公會會長將自己帳號比信得過既會員方便進行會務又算唔算代玩?係咪又要比你地鎖AC
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
2695 點
bb9977 發表於 2016-7-26 02:22

你洗夠未呀煩人