AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2676|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 麻煩相關人士入一入黎解釋下 [複製鏈接]

EXP
663 點
樓主

關於今日維護官方對BUG既處理手法覺得好有問題

1.魔炮星石 今日見到米斯高回應

今日維護完後上線就見到更新

我唔知官方係咪一早就知有問題,
我地做玩家既真金白銀俾錢買石洗石試
試到有問題同你回報
你求其係上面加句野就同我地講係架喎好正常
我想問呢D算唔算行騙?
我想問呢D係咩處理手法呀?由玩家花時間金錢心機去做TEST,CAP圖拍片
試到有BUG回報俾官方
官方加1句野上去就當冇事發生過?
如果佢本身係咁既,點解官方一早唔會講
要等玩家做客既同你係度試,試完你同我講係咁架喎,係咁易擺番句野係上面就當冇件事
係咪以後都會出現D相似咁既情況?
留俾我地做玩家既慢慢去發掘當做遊戲樂趣

2.各職既進階天賦
上星期維護完之後,各職既進階天賦全部都變番未改之前,例如刺客既敏鬼冇左40%技能CD
呢個又係經玩家試完之後CAP晒圖拍晒片擺上黎,官方先慢條斯理咁回應

1個咁大既漏洞都要話為左版本穩定,要等1個星期先修正

官方更新公告仲要打到咁隱悔
我唔知官方係咪想得過且過就算啦,完全唔覺得呢D係問題

我就見台灣有問題會進步緊急維護
香港就乜都等1個星期
係咪假設下星期維護完個遊戲BUG左打某隻怪會1隻跌1萬金出黎
官方都要為左版本穩定而要等1個星期先維護先?
如果係既我真係冇怨言

3.魔炮技能
上星期我係AGAME出過PO
又有玩家拍過片
魔炮技能魔能鍊化係用完魔炮星石之後會上騎招技能個格個黑左呀

我等左1個星期,到更新都係黑左格
我想問個版本有幾穩定呀?
出PO既時侯唔知問題出係邊
等官方做TEST,到我地呢D玩家自己都試埋個問題係邊同你講埋啦
拖到我隻職都70LV喇你都仲未整到個問題
係咪要等1個星期然後等你句系統正常呀?

剩係識得出埋D規章增修公告
可唔可以花多D心機係處理玩家既問題上面呀?
下下唔開PO唔拍片唔CAP圖唔SD EMAIL唔打去客服都唔會處理問題
踢1踢先郁1郁咁,係咪冇玩家出聲個問題就唔洗處理先?

利申:由晴空玩到而家,以前官方做事都唔會咁,係由幾時開始變到咁架呢
呢D服務態度令我地呢D做玩家既對呢間代理既行事手法失去晒信心
點解晴空幻想會咁多人玩,去到而家星界神子呢D會差咁遠留番俾你地自己諗啦
[size=14.6667px]

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

hehehahaya  QAQ 我依家玩台灣GAME 覺得同香港GAME 既規則都好大分別, 建議香港客服都可以參考下台灣客服既處事手法.. (利申:已退GAME)  發表於 2016-5-5 16:19:31
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
你玩咁耐有冇見過港澳版有緊急維護?你要記住ALTA永遠只係代理

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

HI redwilkin 首先多謝你一直支持星界神話,而有關你提出嘅三個問題,小弟黎回應一下的

1. 有關測試部份港版係根據遊戲原廠提供嘅測試文件去進行測試的,港版人員難以測試出較為仔細的部份,而當有玩家回報魔炮星石嘅問題時,港版人員已經第一時間向原廠回報,亦都發現台版出現同樣嘅情況,而遊戲版本的後續處理係由原廠評估後所決定的。今次嘅情況內部會進行檢討,亦都會評估及改善往後嘅做法。

2. 假如遊戲內出現 bugs 都會由內部評估當中的嚴重性,而決定會否進行緊急維護的,一旦緊急維護後衍生出其他更嚴重的問題,影響性將會更加大。

3. 問題台、港雙方的測試人員已經反覆嘗試,但仍然是無法重演您的情況,此部份需要更多時間查證。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

幕後黑手 發表於 2016-5-4 17:45
你玩咁耐有冇見過港澳版有緊急維護?你要記住ALTA永遠只係代理{:fun4 ...

除非必要都唔會進行緊急維護,避免影響玩家的上線時間

EXP
2695 點
加斯洛 發表於 2016-5-4 18:55
除非必要都唔會進行緊急維護,避免影響玩家的上線時間

宜家最大問題係點解你地知道有問題之後唔出公告叫人停止使用/用洗石卷洗魔炮星石

等到有班人走去洗定哂D石等你修正番,宜家跟原廠丟句不能疊加就算

係咪最小叫人填份申請表講明係邊粒魔炮星石用左幾多張洗石卷,你地查證後再賠

唔洗多~賠番一半比佢地都好丫

*申利:無洗過炮石

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
加斯洛 發表於 2016-5-4 18:51
HI redwilkin 首先多謝你一直支持星界神話,而有關你提出嘅三個問題,小弟黎回應一下的

1. 有關測試部份港 ...

1. 往後?咁今次點算?
2. 對貴公司黎講咩情況為嚴重?求定義,貴公司所有規章都缺乏定義。
3. 唔該redwilkin繼續測試

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

幕後黑手 發表於 2016-5-4 19:13
1. 往後?咁今次點算?
2. 對貴公司黎講咩情況為嚴重?求定義,貴公司所有規章都缺乏定義。
3. 唔該redwi ...

請留意日後公告喔

嚴重係要視乎情由官方定奪呢,定義係無辦法比到你

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

00852340 發表於 2016-5-4 19:07
宜家最大問題係點解你地知道有問題之後唔出公告叫人停止使用/用洗石卷洗魔炮星石

等到有班人走去洗定哂D ...

後續處理方法請再留意日後公告

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
加斯洛 發表於 2016-5-4 19:27
請留意日後公告喔

嚴重係要視乎情由官方定奪呢,定義係無辦法比到你

貴公司冇王管已經唔係第一日既事,連定俾玩家遵守既規章都冇定義叫玩家如何遵守?拿最近一次作例子,好多人話自己俾你地凍結左先知買金係違規,近日係遊戲內經常聽到有人討論係用點數卡換遊戲幣係唔係違規,都係因為你地冇定議!乜都你話係就係!打機姐,打到咁唔放心邊個出糧俾你地?

EXP
191 點
幕後黑手 發表於 2016-5-4 20:05
貴公司冇王管已經唔係第一日既事,連定俾玩家遵守既規章都冇定義叫玩家如何遵守?拿最近一次作例子,好多 ...

e間咁既公司都廢,,之前隻名將列傳,吾續約都吾同台,合ser
C但但咁比番D 點就算

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
kzerobio 發表於 2016-5-4 22:15
e間咁既公司都廢,,之前隻名將列傳,吾續約都吾同台,合ser
C但但咁比番D 點就算
...

你好,你已經觸犯不可對GM或客服人員進行恐嚇或是謾罵的行為