AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: yin1207
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 帳號被盜退坑   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點
tino1990 發表於 2021-5-26 16:36
呢樣野得佢地自己知,一係就唔好收帳號,要收帳號就足安全措施啦

哦 原來咁就抵死架啦?

即係咁樣官方就可以完全唔check 個帳號就可以直接幫人reset?

係咪即係唔玩呢隻game就唔會有風險,玩得就要自己受晒。

p.s. 好心你成隻比卡超咁就咪出黎帶風向啦lol
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1877 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
無人情牌呢樣野 一齊唔好課等隻驚汁【詞語過濾】咗去咪得

EXP
11 點
ming~ 發表於 2021-5-26 18:28
哦 原來咁就抵死架啦?

即係咁樣官方就可以完全唔check 個帳號就可以直接幫人reset?

係抵死架啦 自己7就7啦
人地畀曬資料係持有人咪reset 囉,個個都走去check咩
收得ac唔去做呢啲野就有風險架啦
自己7咗仲咁大聲起到吠

EXP
807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

ming~ 發表於 2021-5-26 18:28
哦 原來咁就抵死架啦?

都幾好笑,出完post再叫幾條友貼買點記錄之後係到嘈,明眼人都知邊個帶緊風向下嘩?

中立少少講返事實真相出黎,都講到明食花生架啦,咁都要比你隻癲狗咬

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點
tino1990 發表於 2021-5-27 09:30
都幾好笑,出完post再叫幾條友貼買點記錄之後係到嘈,明眼人都知邊個帶緊風向下嘩?

中立少少講返事實真 ...

咁你自己講啦 官方係咪可以完全唔幫手先lol

依加樓主報埋警 比埋報案編號 但官方連將有問題既帳號暫時凍結都做唔到

喂大佬啊 依加比人爆AC喎 你地咁樣愛理不理 唔出POST點得啊 唔係要自己吞左啖氣佢下話?

如果你咁都唔明既話 你都枉為人啦LOL

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1877 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

你地公司一日唔比一個好嘅交代黎   我地唔會再課金
之後琴晚鍊金

KerRK  I agree with you  發表於 2021-5-29 09:00:35
KerRK    發表於 2021-5-29 08:58:07

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點
tino1990 發表於 2021-5-27 09:30

中立少少講返事實真 ...

唔講我地課幾多金

淨係講ALTA處理方法都已經好大問題啦係咪

幾時開始要由ALTA話事報警要用咩方式?

洗唔洗去擊埋鼓鳴冤啊大人

最【詞語過濾】慘係比ALTA玩完一輪 網上報唔【詞語過濾】得 又話要警局 去【詞語過濾】完又要呢樣要果樣

【詞語過濾】【詞語過濾】 花【詞語過濾】左咁多時間心機落呢隻GAME就係得到呢個下場?

我地抵死架?

唔係比你地當狗咁【詞語過濾】樓主洗【詞語過濾】係到開POST咩

將心比己啦【詞語過濾】【詞語過濾】護主犬

主打遊戲
幻想神域
EXP
240 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

好奇想知 被爆ACC個ID係咩?    等大家可以提防一下騙子

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
146 點

日誌勳章 試帖勳章

天阿 ... 我也被盜過帳號

EXP
11 點
ming~ 發表於 2021-5-27 10:58
咁你自己講啦 官方係咪可以完全唔幫手先lol

依加樓主報埋警 比埋報案編號 但官方連將有問題既帳號暫時 ...

訓醒未啊 做咗幾多年人啊  自己7咗一定要幫你架咩
無人叫你吞咗啖氣佢 你咪去咗報狗囉 叫啲狗叫ALTA凍人AC呀嘛
報埋上東張西望啦笨

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
首先感謝各位對今次事件的關注
與Alta 管理人員商討後,我同意放棄深究相關人士的刑事責任。 至於Alta/警察會唔會追究就留返比佢哋處理
經了解後發現我個帳號事前已經過多次轉讓, 因此今次事件再追究落去就只會有人要為詐騙或偷竊行為負上刑責,另外要澄清一樣既就係不論Alta 是否容許玩家交易及有否就相關行為簽署轉讓聲明,賣完再申請reset password 或偷帳號賣均屬違法, 香港早年亦有人因類似事件被定罪
至於相關帳號最後會點樣處理,Alta 自有合理安排。
拎唔拎得返已經唔再重要, 我已經得到左我想要既答案

EXP
11 點
yin1207 發表於 2021-5-28 02:10
首先感謝各位對今次事件的關注
與Alta 管理人員商討後,我同意放棄深究相關人士的刑事責任。 至於Alta/警 ...

咁你條7頭係咪退GAME? 你班friend呢?
依家有哂交代可以繼續課金啦