AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: yin1207
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 帳號被盜退坑   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
樓主
上年年頭買返黎既AC 比人爆左, 客服話因為無同原主人上ALTA office 簽份轉移帳號聲明, 所以幫唔到我
而上線紀錄同消費紀錄不足夠證明我係帳號持有人

多謝FFO 咁多年黎帶比我既回憶, 祝ALTA 生意興隆, 改我密碼果位玩得開心D

新年3萬摩打部份紀錄....

另一個自己玩左多年AC 仲健在, 不過都可以慳返

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
果度係用手機OTP 認證, 佢拎到既資料同ams 帳號密碼無關
我係官網都用自己卡買過一堆, 不過客服話就算張卡係我名都唔可以證明個account 係我既
圖就登入唔到cap 啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
買左人account 果D 小心啲 開account 果個拎身分證出黎就可以reset 你
報警都無用 ALTA 唔會處理
連凍結有問題account 都唔會,我地玩家只可以慢慢等警察調查

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
已經聯絡左好多次
佢一開始問身分證副本 之後就信用卡
比完就話唔可以證明身分 叫我報警
報完又話唔可以網上報 一定要親身去警局
去完警局報完 Alta 話唔知我報左咩案 所以唔受理
而家我已經係退而求其次要求客服係完成調查前凍結account
但客服既回覆話 點知你係咪代人課金?
原來呢啲就係所謂既盡力提供解決方法
佢只係單方面係程序上不段地留難受害者
上線紀錄呢? 儲值紀錄呢? 連7 日內有無人申請過reset password 都話唔可以透露
我買完account 第一件事就係ams 會員中心改哂啲資料 email 果啲 但一切都唔及賣果個申請reset password
要嬲都嬲完 可以做既都基本上做哂 玩左七年就當係黃梁一夢
感謝每位係呢件事上幫過忙既人

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
岩丫 我係抵死
不過想簽聲明都無用 原來個account 有前主人 前前主人 更加可能有前前前主人
我暫時已經聯絡到前2 位 都應該唔關佢2 位事

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
首先感謝各位對今次事件的關注
與Alta 管理人員商討後,我同意放棄深究相關人士的刑事責任。 至於Alta/警察會唔會追究就留返比佢哋處理
經了解後發現我個帳號事前已經過多次轉讓, 因此今次事件再追究落去就只會有人要為詐騙或偷竊行為負上刑責,另外要澄清一樣既就係不論Alta 是否容許玩家交易及有否就相關行為簽署轉讓聲明,賣完再申請reset password 或偷帳號賣均屬違法, 香港早年亦有人因類似事件被定罪
至於相關帳號最後會點樣處理,Alta 自有合理安排。
拎唔拎得返已經唔再重要, 我已經得到左我想要既答案