AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 神域使者
打印 上一主題 下一主題

[其他] 對遊戲內容有咩意見?留言分享一下吧~   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
4 點
我諗好多係度留言既都係已經過左覺醒上曬岸既。
我係一個回鍋玩家,走個時未出覺醒好似係啱啱出到80橙裝
最近重練左隻角,靠活動buff加VIP,升級送既裝,同埋另一隻依加90幾lv角既少少資源,用左4日由1lv升到99lv 99.999%
但好明顯係唔會過到覺醒,因為我冇90橙裝,當時都冇打到配方整唔到,根本唔可能可靠咁打到上去
就算即刻買覺醒鎖匙,上到都冇意思因為只會更加打唔郁,依加只係靠箱跌既成品裝過日晨

依加最大問題就係,因為已經好多人打到上S10以上,冇人會無啦啦走去刷掉率感人既90橙配方或其他素材,有錢收都收唔到
而所謂既補底神點講緊係9萬一張...要打幾耐先會有咁多?
唔駛話升級送埋90裝,但可唔可以至少下放個掉率? 依加個個係上高既時候我覺得掉率去到60橙咁高都唔過份,好似我解主線個陣噬魂圖就係咁跌
再唔係神點個邊減到去例如4500,其他就再scale番
否則現階段我見唔到可以打到上覺醒既一日

仲有人要既例如時間蟲絲,以前講緊80G/set,依加竟然可以5-6千set (唔知係咪troll啦),都係因為掉率太低
好多呢啲資源對新老手都必須既,就因為玩家人數少冇人刷而出現斷層/炒賣

港服已經好少人,仲少過台服,係咪應該可以再人性化一啲? 完全唔能想像空白新手要點樣起家

神域使者  首先多謝你返嚟玩先,有關你提出的問題,我會短期內研究下的,多謝意見。  發表於 2022-6-13 23:35:17
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
帥哥情意結 發表於 2022-5-4 21:31
第三帖出現了 (´・ω・`)和上次一樣我還是沒去看其他人的帖, 所以重複了的話抱歉

• 瑪娜星石
    以我所有除左源神副活動, 商城同連結外, PVP紅幣(榮耀獎章), PVP黃幣(榮耀戰幣)有. 但1粒成本都幾高, 如果2種幣唔係PVP玩家應該好多亦無咩地方用(祈願都係用70紫裝以下為主, 除左武器, 防裝多數神點都換到)
  • 聖魂晶石
    港服活人唔計多開同分身, 加埋應該得50人左右. 以港服生態的確建議推出其他方式入手.
    不過都建議你交易頻叫收, 應該都有人收收埋埋,只係唔知價錢炒到幾多.
  • 源神飾品箱
    我有60幾個....自問用唔著. 有興趣可以送返幾個比你.
  • 源神造型兌換券(限定)
    前排好似有復刻....加上有時有D多人副本都有送.
    我有一堆「亞緹米絲的幻想學園造型」同「芯希雅的泳裝造型」, 非仇家歡迎搵我 免費

帥哥情意結  造型因為只有在收男源神的校服所以() 可惜錯過了復刻... 老實說像亞當執事造型一樣放商城299點我也買... ; 聖魂就算唄 ((自暴自棄  發表於 2022-5-5 12:34:44
帥哥情意結  瑪娜星石我還真的不知道耶! 長知識了 ; 源神飾品的話我都嚴選的所以我也不好意思... 但是謝謝你的好意(/・ω・)/~♥  發表於 2022-5-5 12:34:08
已有 1 人評分EXP 收起 理由
神域使者 + 100

總評分: EXP + 100   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
424 點

第三帖出現了 (´・ω・`)和上次一樣我還是沒去看其他人的帖, 所以重複了的話抱歉

① 商城元氣舖抽包陳列的內容更新

老實說每次消費活動我看著這商城元氣舖我都不知買什麼好

抽包19點1包, 賣的東西就全都是古董品
我買10包就190點了, 我還不如買199和299的綜合自選包? 我不但能自選一個喜歡的橙品還多幾個彩虹幣耶?
更別說現在販賣的物品過半都是招待卷能抽的
不用花錢就能抽的東西誰會花錢抽呢?

針對這點我是建議把現在元氣舖的抽包都下架, 老實說那堆古董真的沒人會花19點抽
把現在煉金的物品放進去, 放進去的時間為物品第一次出現在煉金後的下一個月直至他們進199和299包為止

實際例子 :
2022年4月時「武器.科技肉球槌」「武器.光羽長槍」等等在彩虹煉金首次登場, 5個月時會放到元氣舖的抽包,
這包將會在2024年後下架, 然後進199 / 299自選包

這樣的話要是我錯過了當初煉金的時機我可以用抽包拼
差1個綠品才能合橙品的話我也可以選擇去抽包
不用在這等天知道什麼時候復刻來能補回來

而且真的要說也就每個月把上個月的東西放進元氣舖而已
下架也是統一進199和299包的時候才一次過下
不用每週在那弄上下架

② 抽包裡頭的內容更新

源神包有「新.○○○○扭蛋(源神)」, 裡頭不單有經驗結晶甚至是原石, 更可能會出進化寶珠
那我還有一個值得花錢抽的理由
源神以外的抽包全都和招待沒分別, 我真的為什麼要花點去抽呢?

針對這點我是建議把抽包的幻想禮卷改成兩張彩虹貼紙
你可能會覺得這賠很大
但是我想說現在彩虹精品的左輪需要4000張彩虹貼紙
4000張 x 19點 / 2張必得  = 38,000點

我拿「消費活動:六周年消費大回饋」來說
花了30,000點其實就已經能確定拿到一個左輪
所以放2張確定的彩虹貼紙進抽包肯定不會賠

把①和②的內容拼起來一起改的話, 其實就是個假天井
你可以去沒有貼紙的煉金抽東西, 但是你有機會能煉到限定的東西
不想拼的沒關係, 下個月你可以去抽包, 雖然你只能抽到特定的物品, 但你有貼紙
貼紙儲起來, 你也是能換某一些比較舊的煉金限定品

③ 商城試衣件更新

現在過半的東西都沒有福袋能抽的情況下
圖片下頭的「使用元氣舖購買福袋」和「使用幻想禮卷購買」幾乎沒有意義

所以希望這裡改成物品分類
每件衣服背後是有寫上適合的角色類型沒錯
但我不只是單說角色性別(男, 女, 正太, 蘿莉)這些基本的
「和風, 休閒, 科幻, 可愛夢幻」這種衣服的分類先不說
武器外觀可是連對應什麼武器也沒辦法分類

④ 聖魂晶石開放用榮耀獎章交換 / 增加其他入手方式

以我知道, 聖魂現在的入手方式就只有神授試煉和煉金
煉金的聖魂出產率本來就低得一個點 (要先上到最高層還要0.10%和0.05%才能中什麼的太誇張)

神授試煉的話, 我就只放一張圖

拜託官方開放300榮耀獎章甚至換一粒聖魂晶石好嗎? 就算要500榮耀獎章一粒我也不介意
我願意每天解任務儲幣換, 但我希望官方知道這東西真的沒人在玩
我的聖魂裝備欄一直空著, 倉庫那堆重組聖水和洗鍊石, 放著又礙事, 丟掉又不是

守護遺跡LV70就200榮耀獎章, 一粒聖魂晶石300榮耀獎章我也得解30天才夠買一包20石的
可還別忘了我箱子買了回來還是得用抽的

⑤ 聖城增加木頭人

具體點來說在這增加和「波尼賽亞」訓練場那裡一樣的木頭人
只是想測個東西就得跑去波尼塞亞很麻煩 ((

⑥ 啟源編年史開放新的難易度

每天的屬性關卡開放新的難易度
一場使用25耐力, 源神信物包的掉落高一點, 另外會低機率掉落源神80飾品箱

先不問天塔到底還有多少人在打, 那80飾品箱的出產率有多高
那東西可不能交易
現在源神這麼多, 80等的源神飾品箱真的不可以降低入手難易度嗎...?

⑦ 副手和組合技能的問題

副手有用的和沒用的差距太大
組合技能就更加不用提

副手不對根本放不出來
而且某一些組合技能剛好就卡在想點的格子道中, 不點又不行
(還要換副手才能點出來)

希望官方能把組合技能從冒險之路裡另外抽出來
也希望官方把副手限制廢除, 改成統一60秒CD, 使用特定的副手時CD減半和傷害增加

具體例子如圖

當然這只是比較簡陋的改圖, 實際上把組合技能抽了出來之後
我相信冒險之路也需要調整

以魔槍為例
魔槍本來沒有暈技, 把組合技能抽出來及廢除副手限制之後
魔槍也是有一招CD60 的短暫無敵+暈技
根據玩家不同的玩法和需要, 其實這樣就已經擴展了不少自由度

更別說每次新職業弄出來最後大家的副手大多都是手裡劍 / 聖劍 / 小豎琴 / 劍盾
你們花時間花資源弄出來的動作和特效其實都沒什麼機會能看到

⑧ 廢除特定商店才能販賣特殊物品

雕像只能在小屋賣, 鑰匙碎片只能跟菲爾加賣, 卡片只能跟愛希絲賣
我也不求所有商店能把全部的東西回收
小屋, 公會領地, 聖城, 就這3個地方各放一個什麼都收的NPC好咩?

另外個人私心希望源神情人包(限定)能重販...

「源神情人包(限定)」

開啟後可獲得「源神進化寶珠兌換券(限定)」、「源神誓約之戒兌換券(限定)」、「源神造型兌換券(限定)」
「源神造型兌換券(限定)」可至冒險百科「源神」類別中的「特殊物品」內兌換曾經釋出的源神造型

現在源神的特殊造型要入手真的好難...
而且港澳服都是一堆沒進化寶珠的難民
不是突然貴得很誇張的話其實應該不少人願意買(?)

考慮一下啊啊啊啊!!!!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
神域使者 + 200 讚一個!

總評分: EXP + 200   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

神域使者 發表於 2022-5-3 10:15
有關公會在線BUFF的問題,經過多重的測試及驗證,問題已經找到出來,5/11的版本會能修正到的,真的十分抱歉 ...

被GM 欺騙感情, 其實想知壞buff個原因係咩,求簡單講下

神域使者  其實係程式上嘅問題,基本上同玩家嘅操作無關  發表於 2022-5-5 09:21:28
神域使者  因為發現仲有問題,所以要延後修正,抱歉!  發表於 2022-5-5 09:20:56

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

有關公會在線BUFF的問題,經過多重的測試及驗證,問題已經找到出來,5/11的版本會能修正到的,真的十分抱歉!

主打遊戲
幻想神域
EXP
424 點

刪除

神域使者  這串一直用的,一開始玩家會比較多意見是正常的,因為之前都有累積到想說的,之後說出來後就比較少是可以理解,但我會一直看一直紀錄一直跟進  發表於 2022-4-20 10:11:11
神域使者  戒指也要賣999招待? 如果今天是4月1日,我會考慮說好的XD 上面的意見都不錯,多謝發表  發表於 2022-4-20 10:05:39
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

秘石堆疊優化,<璀璨的經驗秘石>><熠光的經驗秘石>等經驗秘石只可以堆疊100粒為1組,但<閃光的經驗秘石>就係500粒為1組,希望其他其他經驗秘石都可以作出同樣優化500粒為1組或者更多。

莊園優化,莊園可以種花、狩獵寵物、挖礦、釣魚。希望加個動物園,通過培育動物可以出到巨鳥蛋等採集食材,而唔單單只有植物可以種植。
另外莊園種植會加採集經驗可以升採集位階,但挖礦就唔會,希望一視同仁,挖礦都可以新增番採集經驗。

睇到你地作出嘅努力 加油
神域使者 + 100

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

========分隔線==========

本週好圖分享

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
351 點
我都希望商城可以出一個解鎖VIP的精靈守護(永久)  A人物想轉給B人物用 要花一個商城道具解鎖VIP的精靈守護(永久)放共用倉庫
神域使者 + 100

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
313 點
武器升星石 1-5星 放商城
源神寶珠 放商城
神域使者 + 100

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

本週好圖分享

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

隨便又想到幾點 part 2:

1. (釣魚相關)義賊團的信物、小茶的落花、左衛門的匕首、各種魚類(特別是各地魚王),改成可以在背包內疊放,上限越多越好(例如一格一百個)

某些魚王在一節釣魚時間內可以釣到100隻,如果遇到雙倍活動就是200隻,若不能疊放就是佔200格的空間(還未計算另外掉落左衛門的匕首佔的位置),對所有玩家來說都是極為不便

2. (釣魚相關)聖城這個釣魚NPC可以用義賊團的信物、小茶的落花、左衛門的匕首換其他物品,希望可以新增一鍵全換功能,不要再讓玩家逐一換了……

3. 有些物品可以交易但卻不能拍賣,實在是毫無道理,希望能取消這個限制

例子:

4. 招待鋪所售的尋寶護符合成券,只適用於在課金抽包等獲得的尋寶護符,不適用於在遊戲中所獲得的,希望能改成兩者都適用,或者新增一種適用於後者的合成券

神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
104 點
希望招待卷鍊金幣使用後不用等0.5秒cd
神域使者 + 100

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

本週好圖分享

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

希望官方修改下拍賣bug  一開始我以為係帕西打後唔可以放拍賣 後尾新年赫斯提亞又得 希望快啲修復番

神域使者  3/30會整返好,到時請留意  發表於 2022-3-28 16:16:35
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
240 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

1. 時裝附魔,秘石,座騎能力轉移系統      
同一件時裝/座騎用到悶想換下,但係又比舊裝既頂階能力綁住失去換新裝動力,搞到玩家同一件裝著左2-3年都無換過成身臭崩崩

2. 源神進化寶珠 入手問題
之前有提過,亦見到官方有出FACEBOOK讚好活動,2次活動我都有參與,第1次拎左10個包,第2次5個包,結果一堆HP水,粒珠仲要不可交易,
到而家都入手唔到,唔想食拍賣行D炒價,鍊金/元氣鋪又唔肯放落去, 咁樣源神點升4星? 升唔到4星我做乜要課金鍊金抽新源神?

3. 舊時裝/坐騎回收系統
次次更新完鍊金就抽一堆用唔著既時裝,放係到賣唔出等發臭,希望時裝/坐騎可以換番一定數量既 彩虹幣/幻想幣/貼紙,
遊戲內打副本出既時裝(書庫時裝)都可以考慮比玩家換彩虹幣,等無課金玩家都有機會玩下彩虹鍊金

4. 每日登入獎勵
你睇下而家D手機GAME定期LOGIN都派下鑽石比人抽角色,
E隻GAME出左咁多年仲係1日10招待卷, 係唔係可以考慮派幻想幣?  彩虹幣我唔敢叫你派一陣又話我獅子開大口-..-
神域使者 + 100

EXP
216 點

試帖勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章

又諗到D野,所以再打出黎,
1. 有D盒/箱 右鍵開啟時會LOADING之後先開到或者放左係快捷列開啟會出現LOADING, CD過長,希望直接取消, 直接比人開啟啦仲要人等?  如果玩家身上好多個盒/箱, 就要LOADING 好多次 晒人時間?
2. 希望再下調少少公會在線BUFF的人數 LV1 LV2 LV3既人數再低少少門檻, 好多時差唔多到整點時只有28 29人在線,就拎唔到3LV 在線BUFF 十分氣憤, 無奈, 失望, 好多人等緊3LV BUFF做日任/打副  強烈要求下降3個3LV的在線人數數量, 謝謝
3.源神連結問題, 強烈要求永久提高連結產出的源神碎片既機率!!!!!! 因為台版的[[[源神連結新增每日次數上限,單一帳號每日可進行的連結次數總合為100次,於每日早上五點重置次數。]]] 只有100次但你又唔將連結出碎率提高, 好唔公平姐, 你要拎走人地D野都要比反D野人地作交換, 先合理
4. 強烈要求取消不可交易,禁放銀行, 和不可交易, 禁放共用銀, 以及不可交易, 禁放銀行 禁放共用銀行這三種
有好多物品(例如活動日任送的道具: <七週年紀念彈殼><奶皇月餅><手工鮮奶酪><特產啤酒><幻術師的秘密派> 等等,,, 仲有好多其他野 都係寫住 "不可交易 禁放銀行".  又例如<防具強化卷(限定)><高地戰區榮譽勳章><大雪嶺戰區榮譽勳章><聖魂洗鍊石I(限定)><聖魂重組藥水(限定)> 寫住不可交易, 禁放共用銀行,  再例如<夢想花束(限定)> 寫住不可交易, 禁放銀行 禁放共用銀行, 既然呢3個種類既道具/物品都係不可交易或者有D寫埋係限定野, 咁點解唔比玩家放係個人銀行同埋共用銀行比同一帳號的角色使用呢?  反正都交易唔到, 又唔唔比人放係銀行, 共用銀行, 要迫人放係身上 好冇人性喎 , 要求改至"不可交易" 便可, 因現時係有D道具只寫住"不可交易" 可以放到入銀行同共用銀行, 咁先係好架嘛 咁先方便玩家處理5.希望新增多2格源神交談, 按H熱鍵, 源神交談, 在"交談"2字的左面和右面各新增多一個方格位置, 方便玩家可以再連結多2隻源神, 共六隻
6. 希望提高所有<卡牌戰隊>的中 "深淵" 和"絕境" 的掉寶率, 目前"深淵"的NPC橙卡掉寶率是2.5%,而決鬥牌-經驗結晶(中)是100%, "絕境" 的NPC金卡掉寶率是0.5%,而決鬥牌-經驗結晶(中)是100%, 0.5%和2.5% 實在是太低 低到冇人性........ 對收集控型的玩家來講想收集到能夠打出的卡牌是天方夜譚嗎?
7. 希望永久新增星期六,日<卡牌戰隊>的出現時間, 目前星期六,星期日所有卡牌戰隊只會出現於下午1700, 晚上2100 希望多D時段, 例如0900 1300 1700 2100 起碼都有4個時段比玩家打下卡牌 收集一下
8.有關心之羈絆的問題, 目前心之羈絆的描述如下: 不可交易 10分鐘之內,受到的所有傷害降低5%、HP提升5%、跑速提升5%。與源神透過強大的心靈連結,產生出前所未有的啟源結晶能量,使用後可暫時獲得強大的羈絆力量。 但如果在副本食左心之羈絆, 比怪/王打死後 會消失左效果 咁點樣"10分鐘之內" ? 描述由頭到尾都冇話過死亡後效果會消失喎 玩家復活後就冇左個BUFF 十萬個問號???
9. 強烈希望和跪求開放一次性活動/限時內可以比各玩家重新改取遊戲角色名稱, ORZ !!!!!  幻想神域已推出了很多年(2022年8月就推出了9年了), 好多玩家由當時的小朋友已經長大成人,甚至成家立室, 但對於當初改的遊戲名字十分後悔, 可能係當時亂打, 諗唔到名, 或其他原因. 希望可以有一個重新改名既機會, 例如可以係玩家打完角色密碼後每選擇一個角色按下登入之後, 彈到去一個介面重新改名, 例如一個帳號有10隻角, 當叫做玩家1 至玩家10 , 就可以重改10次角色的遊戲名但只限重改一次... 點玩家1後彈去重改系統 重改後就登入遊戲, 然後玩家按ESC, 返回選角後 點選玩家2 又會彈去重改名系統, 如此類推
10. 好多玩家既建議都係大家係遊戲入面每日面對緊既問題, 有D係根本性問題, 有D係過時既限制同諗法, 現在官方想搞好遊戲,就真係希望站在玩家角度去睇, 去諗, 去改善, 人性化 人性化 人性化 好重要 一定要講三次!!!!! 比番D人性, 呢個遊戲好多野可以大執,要執靚反係一定冇問題的.
貴 公司傳奇網路遊戲在網頁的公司簡介說: "傳奇自製網路遊戲成立於2002年,擁有優良的網路遊戲核心技術,自製研發、營運、行銷萬人線上遊戲、全方位服務線上遊戲玩家、具完整遊戲開發經驗的專業團隊."   當中的"自製研發" 和 "具完整遊戲開發經驗的專業團隊" 呢兩點對於遊戲既大改善 比反D人性化, 絕對係可以做到既, 因為遊戲係你地整出黎, 一定解決到玩家提出既建議!!! 咁先吸引到人玩

神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

harryjai 發表於 2022-3-14 15:48
首先都好開心同好感謝 GM / 官方 有心想優化隻遊戲 令到我地玩家有更加良好遊戲 體驗

1) 釣魚方面都其實係 ...

其實公會在線祝福呢個問題, 其他公會都有, 至少我公會都有, 只係習慣左. 港服都一直有呢個問題,

想問原廠/官方 個BUFF獲得既方法 預設到底係點計.
個buff到底係 「中途上線(已經計算左為?lv, 之後果1粒鐘之內上線既人) 」會唔會有?
目前已知寫法就淨係0分既時候唔可以係傳送緊(load圖),唔係既話會無buff.

公會在線祝福目前有3個lv

lv1  無論整點計算既時候在線既人有 / 中途上線既人都 有相關祝福

lv2 只有整點計算既時候在線既人有 , 中途上線 有時有 有時無.  之前回報過, 好返過1排又壞壞地.

lV3 只有整點計算既時候在線既人有, 中途上線 有時有 有時無.  但無既比率佔大多數.

神域使者  但這個問題比想像中的複雜,要比較久一點才處理到,但我們不會忽略的  發表於 2022-3-15 09:37:58
神域使者  公會在線BUFF的問題,官方已經提供了詳盡的情況給原廠了,甚至開了測試用的帳號加入公會確定問題,原廠也已經得知情況  發表於 2022-3-15 09:37:06
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
112 點

首先都好開心同好感謝 GM / 官方 有心想優化隻遊戲 令到我地玩家有更加良好遊戲 體驗

1) 釣魚方面都其實係一個幾好ge設定
但耐何係時間方面有時真係好難就
如果1星期果1日2-3個時間miss左 (明白係1個cycle 但朝早5點真係唔係咁多人會釣到) 就要等星期日
星期日miss左就再下星期
有少少建議就係
      a)會唔會可以果日6個時段都可以釣晒果日會出ge魚王 (e.g. 本身只有星期一 1,9,17點可以釣到 禿鷹高原魚王 改為星期一6個時段都可以釣到
      b) 星期日開多2個時段可以釣全地圖魚王 (當然如果 可以好似平日咁有6個時段就會最好啦)

2) 公會在線祝福方面 (搵左你地成個月,相信官方都知我係邊個)
希望官方真係可以盡快修服番問題 ---- 岩岩追番Post見2020年已經有相關問題發生,而其他玩家都有講過
你地亦都話回報原廠------link 有關最近公會BUFF機率性無法獲得問題 - 幻想神域 Fantasy Frontier - AGAMES 討論區 - Powered by Discuz!
希望你地唔係真係【詞語過濾】緊d玩家
因為由S30個更新出左之後 成個公會就係大多數時間 會有問題 而其他公會冇發生相關問題
另到我地遊戲體驗變差左
你地都知港服已經唔多人玩 仲要1個公會長時間有咁多人上線維持3lv buff都唔係一件易事
對於做埋日任ge人真係會浪費左好多額外時間係入面 (可能本身1.5個鐘就做完2隻人 而家要2-3個鐘先做得完)
神域使者 + 100

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

6. 副本傳送入口的副本列表,上面註明每個副本的等級

7. 在高等地圖釣魚 / 考古,仍有機會開出Lv65的金裝、Lv60的武器箱等等,實屬過時設計,希望把這些東西的等級上調至配合對應地圖的等級

8. (這是我個人私心)希望能大幅增加各種65金裝在65副本的掉落率——目前打到那些裝備的機率奇低,強逼症如我想把打到那些裝備對應的成就解掉也沒辦法

神域使者 + 100

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿