AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 神域使者
打印 上一主題 下一主題

[其他] 對遊戲內容有咩意見?留言分享一下吧~   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

• 自從書庫推出, 當年消費呢舊淪為垃圾 (解釋: 五人書庫目前開到7層(台服), 入面每層都有機率跌1天或3時限版既VIP. 其實長而久之, 打得愈多,呢D就累積愈多, 小弟自己都仲有3-5行VIP時限版未用......我估其他人一樣都有好多未用  )幾時開放升級變高級VIP/加其他功能落去. 就算唔升級, 最少起碼改成可以放共用銀行先
  • 開放各項屬性上限, 呢一樣應該台服都嘈緊. 圖鑑呀, 聖櫃呀等等新消費系統,一直疊加屬性上去. 但上限始終都係得咁多
  • PVP/戰場獎勵, 我唔知呢樣野對原廠/港服代理有咩睇法. 但我覺得可以移除「招待卷」呢個獎勵,還原返「戰場幣」
    以前咪又係得好雞既戰場幣獎勵+少少招待, 咪一樣成堆人整紫裝玩PVP.
    講真, 想對戰既玩家同純粹想賺招待卷既玩家比, 一定係後者多. 咁佢地目的就係單純招待卷, 同真係想打既玩家入場打, 一係被壓制一係大家互刷多. 咁特登整一套PVP裝既意義又何在.....
    如果係咁情況, 咁呢個係戰場定刷招場. 無咩意義. 如果官方係覺得用獎勵吸引人去玩PVP呢個功能, 不如真係係技能/裝備落手.
    招待卷獎勵真係更新冒險百科每月累積神點獎勵仲實際....又吸引到人打副又同時拉高上線人數
  • 戰場隊伍分配, 我知目前隊伍分配機制係  如果有10個人排,有2個係雙刀既話,會分配各自去紅藍隊各1. 但其實呢種隊伍分配機制可以更改.....
  • 新增戰場種類,
    我覺得可以新增1個類似聖物遺跡既小型戰場,
    玩家自選選擇當前18種職業進行對戰, 可以用自己既裝備同道具 但唔食圖鑑, 對戰完唔洗有咩排行榜有咩獎勵. 純粹係一個娛樂用既戰場
  • 天空之塔既難度
    我指既難度唔係指夠唔夠力去打隻BOSS, 而係最噁心既搬運/ 合作條件 數量
    明白天空之塔其實係想一大堆玩家去合力破關, 但遊戲既人數不斷有變化, 台服目前都只有星期6有2-4組左右40人天塔, 但港服1組40都難, 睇下原廠/港服會唔會可以按人數調低搬運/合作關卡既過關條件.

神域使者  第一點:可以多說一下點解出左書庫之後會為左垃圾?  發表於 2022-3-9 10:59:18
已有 1 人評分EXP 收起 理由
神域使者 + 100

總評分: EXP + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
harryjai 發表於 2022-3-14 15:48
首先都好開心同好感謝 GM / 官方 有心想優化隻遊戲 令到我地玩家有更加良好遊戲 體驗

1) 釣魚方面都其實係 ...

其實公會在線祝福呢個問題, 其他公會都有, 至少我公會都有, 只係習慣左. 港服都一直有呢個問題,

想問原廠/官方 個BUFF獲得既方法 預設到底係點計.
個buff到底係 「中途上線(已經計算左為?lv, 之後果1粒鐘之內上線既人) 」會唔會有?
目前已知寫法就淨係0分既時候唔可以係傳送緊(load圖),唔係既話會無buff.

公會在線祝福目前有3個lv

lv1  無論整點計算既時候在線既人有 / 中途上線既人都 有相關祝福

lv2 只有整點計算既時候在線既人有 , 中途上線 有時有 有時無.  之前回報過, 好返過1排又壞壞地.

lV3 只有整點計算既時候在線既人有, 中途上線 有時有 有時無.  但無既比率佔大多數.

神域使者  但這個問題比想像中的複雜,要比較久一點才處理到,但我們不會忽略的  發表於 2022-3-15 09:37:58
神域使者  公會在線BUFF的問題,官方已經提供了詳盡的情況給原廠了,甚至開了測試用的帳號加入公會確定問題,原廠也已經得知情況  發表於 2022-3-15 09:37:06
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

帥哥情意結 發表於 2022-5-4 21:31
第三帖出現了 (´・ω・`)和上次一樣我還是沒去看其他人的帖, 所以重複了的話抱歉

• 瑪娜星石
    以我所有除左源神副活動, 商城同連結外, PVP紅幣(榮耀獎章), PVP黃幣(榮耀戰幣)有. 但1粒成本都幾高, 如果2種幣唔係PVP玩家應該好多亦無咩地方用(祈願都係用70紫裝以下為主, 除左武器, 防裝多數神點都換到)
  • 聖魂晶石
    港服活人唔計多開同分身, 加埋應該得50人左右. 以港服生態的確建議推出其他方式入手.
    不過都建議你交易頻叫收, 應該都有人收收埋埋,只係唔知價錢炒到幾多.
  • 源神飾品箱
    我有60幾個....自問用唔著. 有興趣可以送返幾個比你.
  • 源神造型兌換券(限定)
    前排好似有復刻....加上有時有D多人副本都有送.
    我有一堆「亞緹米絲的幻想學園造型」同「芯希雅的泳裝造型」, 非仇家歡迎搵我 免費

帥哥情意結  造型因為只有在收男源神的校服所以() 可惜錯過了復刻... 老實說像亞當執事造型一樣放商城299點我也買... ; 聖魂就算唄 ((自暴自棄  發表於 2022-5-5 12:34:44
帥哥情意結  瑪娜星石我還真的不知道耶! 長知識了 ; 源神飾品的話我都嚴選的所以我也不好意思... 但是謝謝你的好意(/・ω・)/~♥  發表於 2022-5-5 12:34:08
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

卡邦尼螺絲粉 發表於 2022-6-11 16:45
我諗好多係度留言既都係已經過左覺醒上曬岸既。
我係一個回鍋玩家,走個時未出覺醒好似係啱啱出到80橙裝
最 ...

覺醒睇職業, 係咪話1定要90裝先過到, 好老實唔係

有D職打覺醒相對容易亦對裝無咩要求, E.G 魔槍/幻龍偶80裝+9基本上都已經過到, 其他職可以都係強化多少少+15左右就夠
再來就係睇職 同對打覺醒既理解
(如果真係有困難....搵個公會 叫佢地比D料理呀藥水呀契約呀你打)

對新手黎講, 9萬神點1張我都覺得係貴既, 但如果佢唔SET高D 又無人會買個499覺醒KEY.
就算打90副 佢跌既裝都係上下身差一件, 所以你刷80裝基本上會實際D.

蟲絲價錢有上升就在於以前有工作室/腳本日日刷, 依家大部份呢D都已經放棄左港服FFO, 依家基本上都係D人刷S1之後既噩夢幻境跌, 當然亦都有小部份腳本玩家仲有靠腳本刷緊副.
再來係金價....以前1千金都幾百蚊(唔知你係咪講緊70裝年代啦) , 依家1萬金先30幾40蚊.......

神域使者  聽到你咁講我心情都有D複雜,而家上線人數有漸漸回升,人多返,好多野就會健康返,呢方面歡迎大家俾意見。  發表於 2022-6-13 23:42:47

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

神域使者 發表於 2022-6-13 23:39
咁講啦,因為疫情,有一些計劃的確係延後左,但可以先做的,都有先做,但有D更新上的消息,因為我地透露, ...

你話依家上線人數有漸漸回升

其實好坦白咁講 我都幾肯定只係因為近排有聖域同送幻想幣活動, d人喪開哂d ac上線吸獎勵姐

再來其實官方搞左幾次所謂fb送禮, 冇發現其實黎黎去去都係同一班人? 有既係開新fb ac參加活動 有既係參與既帳號愈黎愈多(同一個人)  睇遊戲界面排版已經知好多都係1個人幾個fb帳號參加d抽獎活動
其實依家真正單計ip上線人線應該都冇50人? 全部都係多重影分身