AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2961|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

宇宙有冇外星人?  關閉 [複製鏈接]

七級帝王會員

o0樂天0o/卍絕影卍

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
4363 點

瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

樓主
宇宙有冇外星人?

最佳答案

dlalden 查看完整內容

宇宙有外星人,原因好簡單。我地既太陽係宇宙入面只係一顆極為普通既恆星,剩係我地既銀行系都已經有二千億個好似太陽咁既恆星,而據估計,全宇宙有二千億個好似我地銀行系既星系。咁即係咩意思﹖即係話如果好似我地太陽咁普通既恆星可以有一個地球,咁全宇宙200,000,000,000*200,000,000,000咁多個恆星可以有幾多個好似地球既行星﹖而且邊個話一定要好似地球咁既行星先可以有生命﹖生命可能會有其他千奇百怪既形式。如果宇宙有咁 ...
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

七級帝王會員

☆Prince★}+}|電腦王子

EXP
6040 點

友誼之星勳章

宇宙有外星人,原因好簡單。我地既太陽係宇宙入面只係一顆極為普通既恆星,剩係我地既銀行系都已經有二千億個好似太陽咁既恆星,而據估計,全宇宙有二千億個好似我地銀行系既星系。咁即係咩意思﹖即係話如果好似我地太陽咁普通既恆星可以有一個地球,咁全宇宙200,000,000,000*200,000,000,000咁多個恆星可以有幾多個好似地球既行星﹖而且邊個話一定要好似地球咁既行星先可以有生命﹖生命可能會有其他千奇百怪既形式。如果宇宙有咁巨量既恆星及行星,亦有無限既生命形式,但就只有我地地球咁特殊有生命,你話係唔係極度唔可信﹖所以我肯定地球外一定有生命。

不過有外星生命係一回事,我地可唔可以同佢地接觸又係另一回事。宇宙太大,就算係飛得最快既光要係兩個恆星之間穿梭既所需時間都要以年計,好多時甚至係以成百上千光年計算。星球之間咁巨大既距離好難想像會有任何文明會同其他文明做到接觸,所以雖然小弟相信有外星生物,但我唔肯定我地係唔係已經同外星生物有過接觸。

EXP
341 點
有沒外星人係看你覺簌佢有沒嫁WO- -我覺得無=]

EXP
235 點
一定有呀~
地球以外地方咁鬼大..
都冇人知宇宙有咩~

EXP
396 點
有人話冇,有人話有,只在乎你自己

我覺得有外星人,因為我見到好多科學家都話有火星人