AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2918|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

號外!!!!仙法出頭天~~~!!(轉貼)  關閉 [複製鏈接]

EXP
468 點
樓主
首先...不廢話...不打哈哈...馬上來分享鴨子實際測過的經驗分享...
首先是 91密集技能...範圍凍結
從以前鴨子就在想...有82技能祕法衝擊這技能在...為何還出個範圍凍結?
簡單說..82技能能定10秒...發招也快....回復也不會太久..且也是一定範圍內都能將玩家定住...
所以說實在的...本人對 91沒啥期待可言...尤其看了它只能定2秒....整個就很無言...
2秒能做啥??...坐著飛行器落跑??
直到學到後....實際到天女做了測試...
才發現它的好...

測試對象:戰士94 治療95 盜賊92 仙法89 射手94 幻術89
本身武器(專武與帝龍杵+7魔會)
因為測試過程..大家裝備不一...所以素質僅供參考...

91的範圍凍結...
發招時間普通..回復時間有些慢...
把74凍結術....82祕法衝擊....91範圍凍結....3招對所有職業使用...
74凍結術命中後....要定住機率極低外.....攻擊也不如其他兩個技能
....暫且不多做解釋....
82技能雖能成功定身住10秒...但其缺點...攻擊不高...
打94戰士(所有戰士技能補助下+鬥氣護體)打下去....大約跳250-500不等血量
暴擊下約可到1200(當然不一定...視武器好壞)

91範圍凍結...攻擊下...可打到1600-2200不等的傷害(戰士血約6000多)
實際測過後發現...91技能有蠻高的輸出攻擊...面對法師系打...則會降低一些
與魔防有關...越高...越能降低攻擊...
範圍凍結下...容易被秒殺的對象為射手與盜賊...(指有暴擊下)
沒暴擊下...也能有一半以上傷害...近1/2或2/3的血量..很痛的...
治療與幻術仙法也能有1/3左右傷害...暴擊下也能達到1/2左右...
但治療要是放生泉下...擇這招實際沒什麼太大效用...
至於其他職業..只要不被封喉或是吸魔吸光光...基本上這招一發出..都是又痛又能定..
好運點..暴擊下要秒殺85以下不是問題...(應該...)

再來是 92創世渾沌...
發招時間跟發動冰晶術差不多....有比較久些...需要詠唱時間..
回復間與雷霆差不多...估計約1分鐘...
攻擊時同時發動4種屬性傷害...就是光明、黑暗、祕法、元素4種
一招發動下去...它一次同時跳4次血..字體自今我還是看不清楚..
因為都黏在一起....有閒空的人可以拍下來..慢動作播放= ="

往往面對法師系攻擊..大家會選擇穿抗性裝備...
但這招無視任何抗性...也就是說...你抗性裝穿再高都是無效的...
照打不誤...真要防禦..就得提高魔防..
這招扣魔兇...但這招..鴨子簡稱<變態餛飩>
如何變態呢?...來...說明如下...
測試人員一樣...技能補助照樣放...
然後先測...沒暴擊下..
戰士(血6000多) - 剩2/5或1/5左右...
治療(血3600以內) - 沒生泉秒殺  有生泉剩1/6到2/6左右血量
盜賊(血4000以內) - 秒殺
射手(血4000以內) - 秒殺
幻術(血3500以內) - 秒殺
仙法(血3500以內) - 秒殺
暴擊則下全職業秒殺...沒活口...
這招與等級和魔防有關...因為治療以放生泉下...被秒殺..
顯示這招攻擊最低都有2500-3000
魔防越高越能防範...但本人認為95治療都能秒...那魔防要超過法系...恐怕有些困難...
效益不大...因為當選擇提高魔防時...同時你必須要犧牲物防....
戰士有又吃虧..因為戰士戲沒法穿布裝....
射手換了全套布裝下...打...確實不會被秒...但血也快沒了....
(若換盜賊穿不裝應該原理差不多)
所以預計..暴擊下一樣會死...
加上...目前等級關係只學了1級....而它有3級...變態程度...不在話下...
可惜它只能一次打一個人...且並非百分之百的命中率...
本人測驗...發現大約試10-15次左右會有一次跳miss...
而此測驗對象都是站著給鴨子扁的....(如果跑來跑去就不知道命中率了)
而這招它射程與雷霆差不多(指攻擊距離)...
這招呢...簡單說...團站好用...殺人好用...打一些王怪也好用...
但練功....不好用...回復時間過長...不過如果他跟72閃雷一樣約1秒回復的話..
要先擔心的是...魔會先燒光光...一次500mp....真狠阿= ="....
以上是鴨子個人見解與測試結果...有任何問題歡迎指教...
以上資料純屬個人測試結果....僅供參考用...=ˇ=

92仙技極度屈機...

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
2696 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

但我覺得出92lv依招個時.........已經比人殺左......

EXP
2366 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

= =幻師出魔盾 可能秒唔到(92仙技出得超快)未出到可能死左- -

EXP
468 點
1on1就話未必出到ja~團戰必定出到~
仲有幻c招魔盾出完回成世仲要得30秒
仙招92回一分鐘左右已經回好@@
點都擋唔到~生命之泉緊醫c照秒~囧

EXP
1014 點

回覆 5樓 千豬~ 的帖子

秘法可以頂到正常仙技

92就等死=.=
你可以4種全100就同我講=.=
君與我,當年亦情真。
小軒窗下,竹影夢裡,嫣然倚翠門。
奈何一心雄國志,縱紅唇烈焰,
傷若翰海,歎情存幾分?
驀回首,遇故人,驚斷魂。
問前塵何去,來生怎續,
不信春去便無痕。惟願人間無恨,
執子之手,共度晨昏。

EXP
1129 點
100lv技應該都唔弱

EXP
784 點
日本100LV仙技先屈囉- - 打1個人全場中晒 一個個電落去 傳晒既(散出去的)
伺服器名稱:狐影
角色名稱:凄

EXP
1129 點
原帖由 段天 於 2009-4-30 13:01 發表
日本100LV仙技先屈囉- - 打1個人全場中晒 一個個電落去 傳晒既(散出去的)

個技千五攻
秒全場!!

EXP
2366 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

回覆 8樓 jimmylo 的帖子

= =個技1人中2次秒更= =

EXP
784 點
原帖由 jimmylo 於 2009-4-30 02:09 PM 發表

個技千五攻
秒全場!!

我見到係狂落雷囉- - 但係佢只係出左一招 個個比人打中既人身邊勁多人 之後散出去 一下扣十幾個 佢係一下下落 唔係大技甘一次過落 甘先屈機- - 我諗緊 如果佢未散完 死左條友仔又入返黎 會唔會再中

EXP
2366 點

回覆 10樓 段天 的帖子

= =死左d友仔入可能一入比技秒- -

EXP
1014 點
我開始有d怕左姣月=.="
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
1129 點
原帖由 段天 於 2009-4-30 14:58 發表

我見到係狂落雷囉- - 但係佢只係出左一招 個個比人打中既人身邊勁多人 之後散出去 一下扣十幾個 佢係一下下落 唔係大技甘一次過落 甘先屈機- - 我諗緊 如果佢未散完 死左條友仔又入返黎 會唔會再中 ...

邊度有得睇呀
我好想睇下:hug::hug:

EXP
468 點
段天快D send埋個網比我睇下@0@

EXP
784 點
我都係睇左一次 搵唔返- - 我係you嘟到搵到的之前

EXP
43 點
那這算是仙法的優點嗎?
看見段天和某高手的100lv仙法見解
可是請問傳電上限可幾遠呢?(本人真的不明白)

82秘法
一招聖祐+都能破(斷估)

92創世
這招我真的無話可說,一個字「勁」!
可惜同幾秒出得一次無可能出第二次
會否同78戰技有得「輝」呢?

EXP
1014 點
傳到一個天女~

斷估就唔好講=.=
估有鬼用
我夠可以估你是白痴[估炸~]

100+76+78/100+56+74/100+76+72
92/100
睇下咩人出得快
以上唔明就去死=.=
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
43 點
原帖由 CDD 於 2009-5-8 20:55 發表
傳到一個天女~

斷估就唔好講=.=
估有鬼用
我夠可以估你是白痴[估炸~]

100+76+78/100+56+74/100+76+72
92/100
睇下咩人出得快
以上唔明就去死=.=

估會影響到你嗎?
樓主話應該可以秒殺到85級以下
又唔見你話佢?
唔知衰
如果你要參考咪用
唔參考當冇野發生
你就係咪都要講
我驚一陣又俾人話恰夜血D人
就唔好啦
------------------------------------------
雷係仙既唯一特點~
可是100級既技最勁都唔知有冇5千幾

EXP
1014 點
雷係仙既唯一特點~=.="?

你未同皎月打過"?

來星期6玩下吧=.=

比你爆生命4先打都得=.=

我驚一陣又俾人話恰夜血D人
就唔好啦.

拿,你恰到夜血人未恰
我怕你比人秒炸,

可是100級既技最勁都唔知有冇5千幾
一定過,會左一萬都有機=.=
唔洗100技,74技就可以過萬!

估未有問題=.=

我到講事實的!

估=.=個個都好似你未死得=.=
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
43 點
原帖由 CDD 於 2009-5-10 18:37 發表
雷係仙既唯一特點~=.="?

你未同皎月打過"?

來星期6玩下吧=.=