AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1293|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

IQ大混戰-5(遠近馳名,令人「聞風喪笑」的青仔載譽歸來,全成一刻掀起一場強大的低能風暴..)題目:轉貼 標題:自創 [複製鏈接]

EXP
2153 點
樓主
90)一隻公雞加一隻母雞,猜三個字。
答案:兩隻雞
91)做什麼事,隻眼開隻眼閉會比較好?
答案:射擊

92)醫生幫病人開刀時為什麼都要帶口罩?
答案:出左問題唔會比人認出

93)怎樣才能避免離婚?
答案:唔好結婚

94)午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻依然打意大利粉。為什麼?
答案:因為午餐肉對意大利粉說:「別以為你做了負離子直髮,我便不認得你!」

95)有個人一聽到音樂,手會不停咁震,但醫生話佢冇病,點解呢?
答案:因為佢係指揮官

96)小明拍照時忘了入菲林,還能把風景拍下來,為甚麼呢?
答案:係數碼相機

97)一對移民義大利的中國夫婦,某天太太到市場買雞胸,因為她不懂義大利語,
只好學雞叫,再指指自己的胸部;後來她想買香腸,卻回家叫丈夫來,為什麼?
答案:因為佢丈夫懂義大利語。

98)有一隻專捉老鼠的兇惡貓,有一天,為什麼見到一隻老鼠佢立即走呢?
答案:因為佢走去捉老鼠。

99)拿破侖將軍有一次帶住佢隊法國大軍去打仗,
面對敵人果時佢一路帶頭一路嗌『衝呀,殺呀』,但係成隊法國大軍竟然郁都唔郁,到底點解?
答案:法國大軍唔識聽中文。

100)一間牢房中關了兩名犯人,其中一個因偷竊要關一年,另一個是強盜殺人犯,卻他只關了兩個星期,為什麼?
答案:因為兩個星期後,佢比人打靶。

101)有兩個國家的王子,為了一個肉酸的公主而打架。為什麼這兩個王子竟為了這個公主而打架?
答案:因為邊個打輸就要娶佢。

102)用什麼抹窗才乾淨?
答案:力

103)小張開車,不小心撞上電線桿發生車禍,警察到達現車上有個死人,小張辯稱跟他無關,警察也相信了,為什麼?
答案:靈車

104)世上有那種鳥類動物會游泳但不會飛行?
答案:企鵝

105)最多人看不清楚的花是甚麼花呢?
答案:老花

106)甚麼眼不能看東西?
答案:龍眼

107)咩書你係書店買唔到?
答案:遺書、情書、秘書

108)有一位老人家過生日,有人祝佢長命百歲,老人家就立刻趕佢走,為什麼?
答案:因為老人家已經99歲。

109)有個人係太平山碌落黎,點解唔死得?
答案:碌=Look

按ctrl+A有答案睇!
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
468 點
IQ大混戰-5(遠近馳名,令人「聞風喪笑」的青仔載譽歸來,全成一刻掀起一場強大的低能風暴..)題目:轉貼 標題:自創
90)一隻公雞加一隻母雞,猜三個字。
答案:兩隻雞
91)做什麼事,隻眼開隻眼閉會比較好?
答案:射擊
92)醫生幫病人開刀時為什麼都要帶口罩?
答案:出左問題唔會比人認出
93)怎樣才能避免離婚?
答案:唔好結婚
94)午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻依然打意大利粉。為什麼?
答案:因為午餐肉對意大利粉說:「別以為你做了負離子直髮,我便不認得你!」
95)有個人一聽到音樂,手會不停咁震,但醫生話佢冇病,點解呢?
答案:因為佢係指揮官
96)小明拍照時忘了入菲林,還能把風景拍下來,為甚麼呢?
答案:係數碼相機
97)一對移民義大利的中國夫婦,某天太太到市場買雞胸,因為她不懂義大利語,
只好學雞叫,再指指自己的胸部;後來她想買香腸,卻回家叫丈夫來,為什麼?
答案:因為佢丈夫懂義大利語。
98)有一隻專捉老鼠的兇惡貓,有一天,為什麼見到一隻老鼠佢立即走呢?
答案:因為佢走去捉老鼠。
99)拿破侖將軍有一次帶住佢隊法國大軍去打仗,
面對敵人果時佢一路帶頭一路嗌『衝呀,殺呀』,但係成隊法國大軍竟然郁都唔郁,到底點解?
答案:法國大軍唔識聽中文。
100)一間牢房中關了兩名犯人,其中一個因偷竊要關一年,另一個是強盜殺人犯,卻他只關了兩個星期,為什麼?
答案:因為兩個星期後,佢比人打靶。
101)有兩個國家的王子,為了一個肉酸的公主而打架。為什麼這兩個王子竟為了這個公主而打架?
答案:因為邊個打輸就要娶佢。
102)用什麼抹窗才乾淨?
答案:力
103)小張開車,不小心撞上電線桿發生車禍,警察到達現車上有個死人,小張辯稱跟他無關,警察也相信了,為什麼?
答案:靈車
104)世上有那種鳥類動物會游泳但不會飛行?
答案:企鵝
105)最多人看不清楚的花是甚麼花呢?
答案:老花
106)甚麼眼不能看東西?
答案:龍眼
107)咩書你係書店買唔到?
答案:遺書、情書、秘書
108)有一位老人家過生日,有人祝佢長命百歲,老人家就立刻趕佢走,為什麼?
答案:因為老人家已經99歲。
109)有個人係太平山碌落黎,點解唔死得?
答案:碌=Look

EXP
10 點
睇到我眼都花啦...
有d真係估你唔到:L

EXP
1562 點
有d係咪gag黎架??
大家好!!
大家可以叫我做光纖!!
請大家多多指教.

EXP
58 點
d問題多到冇心機睇

EXP
1853 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

抄的,還說自創:@

EXP
173 點

在線勳章

好gag>.<:em800_66:

警告:發表主題或回覆文章少於5個字

EXP
20 點
嘩好多呀!!!你點搵返黎嫁??

EXP
2153 點
原帖由 大頭鬼 於 2009-7-10 12:07 發表
抄的,還說自創:@

題目:轉貼   標題:自創