AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1164|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

IQ大混戰-6(遠近馳名,令人「聞風喪笑」的青仔載譽歸來,全成一刻掀起強大的低能風暴..)題目:轉貼 標題:自創 [複製鏈接]

EXP
2153 點
樓主

紅=gag!!!
啡=爆gag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

110)一位即將被槍決的犯人,佢最大既願望係咩?
答案:穿上防彈衣。
111)有什野愈高就愈細?
答案:飛機。

112)有一樣野 ,人人都有機會用,但係行過見到唔會買 ,
買左唔會即刻用,用左自己唔會知 ,咁果樣係乜野?
答案:棺材

113)為甚麼黑人愛吃白巧克力?
答案:以免咬親手指

114)世上最好食的島是什麼?
答案:吉之島

115)兔仔小妹拒絕了斑馬哥哥的愛,為什麼?
答案:因為兔媽媽說:「紋身的人一定唔係好人」

116)黑社會人物最愛什麼動物?
答案:黑社會人物當然喜歡「斑馬」(班馬)

117)蘋果汁係蘋果味,橙汁係橙味,咁益力多係咩味?
答案:你今日飲左味。

118) 魚旦粉有魚旦,牛腩粉有牛腩,咁咩野粉有雪糕呀?
答案:seven

119)著跑鞋可跑步,著爬山鞋可爬山,著什麼識飛?
答案:雀仔

120)黃太教蓮蓉飽、李太教芝麻包,誰教叉燒包?
答案:當然是「程尋磨教叉燒包」

121)豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?
答案:My love my fate

122)湯有湯渣...茶有茶渣...功夫有咩渣呢???
答案:Tony Jaa

123)我媽咪係我媽媽,你媽咪係你媽媽 ,咁佢媽咪係邊個?
答案:tamama..       (他媽媽xD)

124)A-Z入面26個英文字,如果E.T走左既話,仲淨番幾個多英文字?
答案:21個。因為ET搭左UFO走

125)孔子是儒家,老子是道家,那麼聖誕老人是甚麼家?
答案:老人家

126)一隻雞和一隻鵝被放入同一個雪櫃內,為什麼只有雞被凍死?
答案:那一隻是企鵝

127)你比一個從三千公呎高空跌落的物體擊中頭部,但係冇受傷點解?
答案:雨水來的

128)張敬軒究竟有咩缺陷呢??
答案:口吃。因為[難道愛愛愛愛愛對愛情已死心]

129)黃色係菠蘿,橙色係天婦羅,咁綠色係咩羅?
答案:Keroro

按ctrl+A有答案睇!

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
273 點
;P 好gag呀

警告:發表主題或回覆文章少於5個字

EXP
1853 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

又係抄
勸你唔好呃帖

EXP
1140 點
有D睇完之後好無奈-,-

EXP
2153 點
原帖由 大頭鬼 於 2009-7-10 12:15 發表
又係抄
勸你唔好呃帖

何來抄?
何來呃帖??