AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5465|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

《我們的曙光.我們的回憶》比賽須知  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
活動目的:
1. 鼓勵會員積極參與,增加論壇氣氛
2. 鼓勵會員發揮創意,勾起美好回憶
3. 吸引更多玩家加入論壇
4. 提升AGAMES人氣

活動內容:
討論版:曙光
負責人:lamxdxd
活動名稱:我們的曙光.我們的回憶
活動簡介:你有話要說嗎?你有在曙光的生活、故事、或「威水史」要分享嗎?!只要你有回憶,有創意,便可以在AGAMES曙光版參加「我們的曙光.我們的回憶」作文比賽。

活動時間:
2009-7-24 至 2009-8-10

報名方法:
參加者請在「我們的曙光.我們的回憶」活動版用新帖子及以下報名表格參加比賽。請自定帖子標題,配合作品內容。

報名表格:
  1. 角色名稱:
  2. 作品名稱:
  3. 作品內容:
複製代碼
活動規則:
1. 每位會員只可參賽一次。
2. 作品必須是原創,嚴禁轉載、抄襲或請槍。
3. 必須是未曾公開發表的文章。
4. 字數不可少於200字(不計標點符號、表情、圖片),以1,000字為限。
5. 嚴禁發表與曙光無關的文章。
6. 嚴禁發表內容帶有人身攻擊、粗言穢語(包括粗口同音字、諧音、輸入法拼碼、圖片或符號)、侮辱、不雅、誹謗成份的文章。
7. 可以加入圖片/影片,增加文章的精彩度(曙光影片必須要原創,歌曲除外)。
8. 參賽者在比賽截止前,可自由修改參賽作品。
9. 本活動負責人不可參賽及評分。
10. 參賽者違反上述比賽規則,將按情況扣分,嚴重犯規者將被取消資格。
11. AGAMES保留對此活動之最終更新、修改、刪除及解釋權。如有任何爭議,AGAMES保留最終決定權。

活動獎品:
第一名:A幣300;積分300;GP幣300;A.card 180點
第二名:A幣200;積分200;GP幣200;A.card 120點
第三名:A幣150;積分150;GP幣150;A.card 60點
第四名:A幣80;積分80;GP幣80
第五名:A幣50;積分50;GP幣50

其他合符比賽資格但落選之參賽者,均可獲A幣20;積分20;GP幣20作為獎勵。

好康報報:
第一至三名還有機會獲得HB原木鉛筆、畢業裝、蜜蜂套裝!(得獎者每人三選一)
第一至十名的作品會在曙光吹水區集成一個POST內發佈,令你名留青史!

評分方法:
會員評分50%,官方評分50%

評分標準:
1. 內容(切題、文筆、創意)
2. 文采(吸引性、精彩度)
3. 支持度(點擊率、回覆數量)

評分日期:
比賽結束後公布

結果公佈:
比賽結束後公布

心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
135 點
可以擺幾張相0.0?我想參加>w<

http://agames.com.hk/viewthread.php?tid=44244&pid=346968&page=2&extra=page%3D1#pid346968

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 雪湘※﹏月 於 2009-7-22 18:56 發表
可以擺幾張相0.0?我想參加>w

相片數量不限
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
825 點
lam等我! 拭目以待吧!
曙光,有緣再會。

EXP
135 點
可唔可以加相框?
http://agames.com.hk/viewthread.php?tid=44244&pid=346968&page=2&extra=page%3D1#pid346968

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 雪湘※﹏月 於 2009-7-23 12:37 發表
可唔可以加相框?

可以,但今次既比賽以作文為主圖片為副,所以要小心
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
291 點
等我去捉埋淫千去影相 參加先
重返曙光

EXP
7 點
係wo  ...咁你話會員評分50% 咁我地點評  ^_^

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 違忘 於 2009-7-23 19:40 發表
係wo  ...咁你話會員評分50% 咁我地點評  ^_^

以之前既經驗去計,應該係投票...
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
24 點
交去邊樹??????????????

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 william1116 於 2009-7-23 21:50 發表
交去邊樹??????????????

係依個區發新主題,寫埋報名表格,再按發新主題就ok
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
372 點

曙光給了我最快樂的每一天I love曙光^^

角色名稱:天書
作品名稱:曙光給了我最快樂的每一天I love曙光^^
作品內容:曙光個人真心點滴

仲記得,我升中二的暑假。因為放假冇野做,所以問下個朋友有咩online game好介紹。跟住佢話玩曙光啦 之後我就去7-11買左隻碟玩... 曙光係我第二隻online game 但係我玩得最耐ge online game★.★
  我起玩曙光之前就已經睇過曬成個官網喇。就連故事大綱都睇埋。所以一開始玩果陣好快就上手。我第一隻人仔係叫 呆子 (龍幻)。我份人好心軟ga:em800_111: 所以成日比人昆>.< 升到40lv果陣 (因為好易信人,所以成日ac比左個唔識ge人幫我升lv) 但點估都估唔到 佢昆左我成個ac走>.<
    果陣時,有個曙光ge好朋友比左個曙光幫幫我 但我唔太識用 所以我比左我d同學。但其實阿媽唔比我掛過夜 只係每日掛1-3粒鐘。 就係因為我唔掛得機 佢地又越升越高 所以我成日比佢地串我低lv:em800_27: (其實果陣真係好hurt我ga 心諗: 個掛明明係我比佢地加嘛 唔帶人升仲要串我低lv:em800_101: 。之後我唯有自己升返隻狗狗幻(就係e加ge 天書52lv)
    之後我一路收ac 但收ac就成日撞到d昆狗>.< e加對收ac已經冇乜信心喇我T.T 但我e加有兩隻70幾lv(0o路爾斯o0 闇影魔魂) 仲識到好多好朋友tim^^
    我試過想放棄曙光,但係次次轉game果陣 總係覺得曙光咩都係好過果d game。所以玩泥玩去都係曙光=.=但眼見曙光e加個個都咁高lv 自己仲係掛唔到 其實真係好慘ga 不過好彩, 我d fd  e加有時都要肯幫我掛ga(希望佢地會肯幫我長掛就好喇)。
    下次起天女見到我 千其唔好亂咁打我 如果我d ac打你ge話 第一時間問下 係咪本人先,因為好多時果d都係我fd泥(次次on果陣比d80幾lv係咁打 自己又唔知咩事 真係好無奈ga:em800_124: )
    最後,我真係好鍾意曙光ga 雖然,我起曙光唔係太出名 不過我會努力 守係天女/天靈 識多d新朋友仔^^ And allow me to speak english.  I love playing Holy Beast online but I'm very disappointed to the tricker and I hope that this game would not have any tricker started by this moment. !!THANK YOU!!
    以下係我起曙光最近影ge相相
    Below is some of my picture which are taking in Holy Beast online a few months past.

o春野櫻O 係我
fd ge ac..

岩岩打完血紅角(4大門神ge企法)

大合照^^

~THE END多謝欣賞~

整左好耐ga喇 因為唔太識插入d圖片-v-請大家比面 投我一票吧^^

EXP
372 點
原帖由 滅魂~曲 於 2009-7-24 21:22 發表
角色名稱:天書
作品名稱:曙光給了我最快樂的每一天I love曙光^^
作品內容:曙光個人真心點滴

仲記得,我升中二的暑假。因為放假冇野做,所以問下個朋友有咩online game好介紹。跟住佢話玩曙光啦 之後我就去7-11買左隻碟玩... ...
死火 我係咪放錯地方呀=.= 有冇人可以教一教我點樣開個新post呀=.=

EXP
825 點
作文wor,大佬! 你用口語?!
曙光,有緣再會。

EXP
372 點
我係流氓級呀><
唔怪得之post唔到la><
點先可以升級呀= =?

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 滅魂~曲 於 2009-7-24 22:04 發表
我係流氓級呀><
唔怪得之post唔到la><
點先可以升級呀= =?

就係因為你流氓級先至開唔到新帖
你去其他版回帖拎分...去到0-1分再返黎開新帖post,就已經夠
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
24 點

回覆 11樓 lamxdxd 的帖子

THX!!!!!!!!!!!!!

:)