AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 24107|回復: 105
打印 上一主題 下一主題

《天羽Online》遊戲建議收集處 [複製鏈接]

EXP
2765 點

友誼之星勳章 日誌勳章

樓主
各位天羽的新手、中手、老手,喜歡係天羽入面吹水、掛機、升呢、PK的玩家你地好!

你對天羽有甚麼積極的期望呢?

你係每日不斷接觸天羽入面每個細節的過程中,覺得有甚麼地方不順眼、不稱心、不喜歡的地方?

你有甚麼好提議,例如新功能或新道具,或者改良舊功能或舊道具,可以令遊戲玩家與開發商可以齊齊雙贏,即係——玩家玩得勁過癮之餘,開發商也可以有所得益?

你玩過咁多網上遊戲、單機遊戲、電視遊戲、手提遊戲,你覺得有什麼你喜愛的好元素,可以借來或抄來放入遊戲入面?

如果有的話,那麼你就是非一般的超神玩家!

歡迎你把對遊戲的精闢建議或想法發表,讓全世界都知道!原創的好建議將會加分,有超神的原創建議,更會反映給官方參考呢!
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
118 點
比武要分等級 最好係1至30 31至60 61或以上 好多時侯比武場會出現大蝦細情況 唔該反映下 thxz
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
dingdong + 10 + 10 + 10 謝謝意見

總評分: EXP + 10  金幣 + 10  + 10   查看全部評分

EXP
118 點
星之裝備唔好合到爆  合到爆的話咁會對玩家做成心靈創傷 我就是一個好例子嗚~

EXP
118 點
部落任要多d經

EXP
118 點
希望25LV以上D怪唔好隻隻都係主動怪 咁會對路過的玩家及解其他任務的玩家做成不必要的傷害=.=

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

PK模式:
1.向對方要求,對方批準才開始
2.有和平方式,PK模式切換,PK模式下可任意攻擊其它也開了PK模式的玩家,但不可攻擊和平方式的玩家

得5得-0-?

EXP
24 點
搞個單挑系統
入比武好2比其他人打
pk地都一樣= =
可以以有個制比人禁
人地接受就可以打:victory:

EXP
97 點
太少人玩隻game
做多d推廣 多人玩物價就會好D
冰神不再愛

EXP
122 點
我就覺得出多d藥啦,,
吾系個個都買到vip買藥咖-3-
甘個d冇買點既人米冇得買藥`
最多都系加得個350hp500mp`
((當我4000血`甘米要食12粒藥先得?甘就720蚊!mp都抵番少少,,))
仲有-3-
個d袋又阻住哂,,
用哂自己消失就最好@_@!
有時買番6格個D又用吾到,,
甘官任俾銀元我地買黎做咩=.=?
官任出多d新野啦..
做黎做去都系 打山野妖怪 捉寵 送人 打山賊`
冇笫5樣-.-!

EXP
144 點
我想反影..果個防掛系統..
點日都會無啦啦4個圖都重疊左..
咁樣咪即係叫人地 選是但一個都會彈GAME?同埋無得回體力..
我覺得呢樣野 好值得你地 改良一下..

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

有個好重要的問題!
就系懺悔符的價格實在太低!

EXP
400 點
以下係我對天羽的建議:
(1)行的時候唔好只係用mouse屎,用埋方向製
(2)星次製作升級的銀唔好咁多
(3)商店販賣高級寶石
(4)部落可以自行增加職位
(5)友好值唔好只係組隊去升(例如:交易.....)
(6)教導d新手入部落營地(好多人都唔識入部營地)
(7)定期將商品打折等活動優惠
(8)新手大禮當中有得送銀(好多新手冇銀而接觸唔到勁裝)
(9)増加轉職功能
(10)増加PK戰場地
:victory: 希望可接納我的建議:victory:
dingdong + 10 + 10 + 10 衷心感謝

總評分: EXP + 10  金幣 + 10  + 10   查看全部評分

EXP
118 點
有重要節日 就整個節日活動

EXP
57 點
開多個可以整藥的npc啦 藥店d藥回得太小啦

EXP
135 點
我覺得寶石換經驗係天羽吸引我地既地方[比較容易升LV"],希望官方會回復返之前寶石專員戈個'寶石換經驗',希望天羽會接納我既建議:em800_111:
有冇人記得我...

EXP
1746 點
升lv方面= =(掛機)
相信好多人都用天羽內設的套餐黎升lv...
但係天羽既然整得內掛==就米整防掛啦....我地有比hkd買點換元寶 元寶換小時架!
曬我地d hkd!!
同埋升升下lv==有人一行過 拉住一大堆怪物= =感個個升緊lv的人一定死啦==
  我玩過一隻game 按tab鍵 可以自動尋找最近自身的怪物 感樣方便好多

希望可以行得快d/推出加快行走速度既物品<~唔好太貴 負擔唔起/.\"

元寶商店 d野太貴啦 解綁定28元==真的太貴了=.=
(同埋唔好不斷推出冇用的物品= =寵物解綁= =...懺悔符.....等 ed用途唔大既物品= =!)

天羽設置3d轉角度<-晝質好d架

EXP
1 點
可吾可以出好友卡牙??
好似我之前玩個隻game咁~
只要有好友卡,就可以飛去好友名單中既人身邊~
不過吾夠lv到既地方就送吾到嫁~好嗎?

EXP
31 點
我有以下建議:
1.增設拍賣頻道~  玩家可以在任何地方任何時間  
                                     上拍自己要賣東西
好處:玩家可以有多一個路徑賣野  唔使係城度掛賣
          既省時又方便
          到時城度攤檔少左  自然畫面冇咁lag
2.廢除 擺銀攤 的抽稅系統  /降低%抽稅
       ~現時是 10%  per交易   
           但銀攤以掛次一級貨物為主  10%  實在有點過分
           不如 5%以下 /廢除
           銀攤畢竟是新手的收入來源....
       給新手一個生存的機會 la
3.打怪有銀撿
    天羽賺錢的機會實在不多
    新手更是苦不堪言
    如果每一只怪  有小許銀兩撿下就好了
    比起撿道具來得直接

EXP
88 點

把套b收費由元寶制改為銀幣制

天羽內掛的套a不完善,大部份較富裕的玩家都選擇花錢掛套b..但官方有冇考慮到低等或比較窮的玩家的難處呢?唔係人人都有多餘元寶拎出黎掛機..先不講經常出圖而阻礙長掛的問題,因為套a的不足,使用套a的玩家大部份都要看著天羽來ctrl+s..手動按卷及定時補血等等..久而久之,玩家每天做的都是同一個動作..就是看著視示屏,按著卷軸或藥水來升等,真係好難令人唔悶...咁講唔係想整個天羽變成一隻死城game..而係希望內掛能變得比較完善或比較大眾化,畢竟唔係每位玩家都捨得拿元寶出來掛機的..因此我建議可以把套b的收費由元寶改為銀幣,一方面可以令內掛更平民化及容易,適當地使用內掛,使可大大增加銀幣的用途,得以改善元寶及銀幣價值不平衡的問題,實在是對天羽的長遠及玩家的好處!

dingdong + 5 + 5 + 5 衷心感謝

總評分: EXP + 5  金幣 + 5  + 5   查看全部評分

EXP
41 點
1.如沒有開螢幕..但有開緊天羽玩個時...都可以按空白鍵執野+用上下左右掣行:hug: :hug:
2.唔一定用mouse 行..可用上下左右掣行
3.俾多D任....好似60級咁...做完2個任務...就要等到65級先可做任..(好辛苦..沒任務做...燒卷燒到好悶)
一級一個任
4.唔好開放部落打部落功能:hug: :hug: :hug:
部落之間   唔好咩  部落打部落,,,,因為好辛苦開部落..但俾D有高級的人的部落打自己的部落(超唔公平):@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@
自己辛苦開個部落同人 一起升..一起談天..一起打副...(好幸福)..但如果部落打部落功能..就沒得咁做
5.升級唔好咁難升,,,,5一定燒卷....有沒其他野可做!!!!!

我希望可有可以做到:victory: :time: :time: :time: :victory: :victory: :victory: