AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: dingdong
打印 上一主題 下一主題

《天羽Online》遊戲建議收集處 [複製鏈接]

EXP
440 點
我對天羽有一統天下的期望

我在每日不斷接觸天羽入面每個細節的過程中,覺得有不順眼、不稱心、不喜歡的地方,那就是115級世界BOSS(魔姬) 那個地圖(藏仙洞二層)應該禁止PK

我有好提議,就是金蛋跟銀蛋,在角色死後不會掉落。

我玩過咁多網上遊戲、單機遊戲、電視遊戲、手提遊戲,我覺得沒什麼我喜愛的好元素

我沒什麼說,我就是一個,跟廢人沒分別的超神玩家!
水靈子(47662)
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
2 點
整個手動更新 自動更新更到死死下= =:(

EXP
15 點
比人p要答應先p得!!!!!!!!!

EXP
85 點

天羽2010最新改版-復活蛋,崩崩跳!~

天羽最新改版-復活蛋,崩崩跳!~
1.突破級別界限,沖上200級!~但只能依靠食王,副本,地下城,官職,經書,溶裝等等既方法黎升級

2.夫妻擕手,打爆世界Boss!~夫妻2人組隊(不能有其他人)食到世界boss,經驗值額外加成15%

3.復活節特別活動:天羽城內有很多復活蛋喔。大家快快尋找,到幸運使者兌換點數吧!:em800_05:

4.全新活動-天使惡魔大對決!
玩家將按級別分成低級組(1-50級)中級組(51-80級)高級組(81級-120級)達人組(121級-150或以上級別)
報名方法:天使請到天羽城天界尊者報名,惡魔請到天羽城魔界尊者報名  

活動方法,於場地按級別按天使魔鬼分組亂p(低級組天使VS低級組惡魔,中級組天使VS中級組惡魔,如此類推) p死後不得再進入場地 特別提示:如果開始時,雙方其中一方參加人數小於10人,該場比賽將不會開始

活動時間:每天上午9時至12時,下午6時至9時,每15分鐘1場 報名時間:上午場-每天上午7時半時至8時59分 下午場-每天4時半至5時59分 (最後3分鐘和最後1分鐘將有公告提示,活動開始時,系統會自動傳送玩家至場地)      
獎勵:如果15分鐘前只剩下1玩家,該玩家可得到經驗150萬,15戰績,銀70萬(初級組),經驗300萬,20戰績,銀100萬(中級組),經驗600萬,30戰績,銀200萬(高級組),經1000萬,50戰績,銀500萬(達人組)

每殺1人可以獲得經15萬,1戰績,銀5萬(初級組),經30萬,3戰績,銀25萬(中級組),經70萬,5戰績,銀40萬(高級組),經170萬,8戰績,銀80萬(達人組)

15分鐘內其中一方完全冇人,另外一方提早獲勝,還生存的人每人可獲經80萬,10戰績,銀50萬(初級組),經200萬,15戰績,銀80萬(中級組),經450萬,25戰績,銀150萬(高級組),經800萬,40戰績,銀400萬(達人組)

15分鐘內,雙方都不能獲勝的話,每人可獲得經60萬,8戰績,銀35萬(初級組),經150萬,12戰績,銀65萬(中級組),經300萬,20戰績,銀120萬(高級組),經700萬,35戰績,銀300萬(達人組)

5.職業轉職(50級為1轉,85級為2轉,130級為3轉)(每轉1級多1技)(到天羽城主轉職)

武士->快刀手(技:快刀亂麻)->武術家(技:刀法如神-刀所加成的物理功擊增加10%)->?

劍客->劍俠(技:刀劍無眼-物理功擊增加10%,向目前所見範圍的隨機一個敵人
使出連續3下攻擊[無敵狀態])->劍豪(技:十八方飛劍-困住敵人,然後從十八個方向使出飛劍拮落敵人)
->?

天師->咒術師(技:咒語亂舞-向所見範圍的所有敵人發射4道咒語,每道咒語的傷害是法術功擊力的110%)->巫師(技:法符護身-放出12道法符圍繞自身,保護自身,攻擊自身者會受到自身法術功擊力的120%傷害)->?

術士->法師(技:火龍亂舞-放出一條火龍,攻向敵人,傷害是法術功擊力的110%)->魔法師(技:冰天雪地-向16個方向放出冰塊攻擊敵人,傷害是法術功擊力的125%)->?

祭師->牧師(技:天雷發怒-從天降下3道雷電,攻擊敵人,傷害是法術功擊力的110%)->神醫(技:上天制裁-從天降下5道雷電(每人),攻擊眼前所有敵人,同時暈2秒,傷害是法術功擊力的125%)->?

我是補血高手喔,我唔成日上壇架,多多指教

EXP
111 點
整個結拜系統玩下拉.:em800_111:
男同男/女同女結唔到婚
起碼有個頭銜
比人知到我地有良好既關係

而家好多game都有拉
ser:軟雪糕
姓名:角色名稱
簡稱:肥角
特點:人見人愛=)

EXP
228 點
有節日送exp,元寶2=1點,希望可以

EXP
2 點
係唔係時候要更新一下個主程式下載呢? 仲係遊戲版本1.0.4.7.0. 我噚晚從新安裝隻GAME,今朝開此更新. 更新左成日, 都依家先至更新到1.2.1.2.0. :em800_101: 都唔知幾時先更新完.

EXP
16 點

jhjk

星之裝備唔好合到爆  合到爆的話咁會對玩家做成心靈創傷 我就是一個好例子嗚~:em800_111:

EXP
427 點
首先..搞番個手動更新拉..次次要更新就有排等:bigcry:
之後..搞多d活動拉.而家d活動個個星期1樣
再搞番個a/b餐防彈
gm都唔該諗下辦法.令元寶價格調低
而家通脹好勁..唔少玩家因為咁離開天羽:em800_11:
睇下盡量整d俾新手打既boss..你話最廢果隻大f先40lv(記憶中好似係)
整d低lv d既..但係某個lv上既玩家唔比拉
保障呢d低lv新手既權益
強烈要求整番寶石換經既系統.它令新手失去1個升lv既依靠:em800_27:
80圖果d要對方願意先好比武
防止有d賤人哈新手唔識野.俾他昆左去80圖打甩哂d裝
打甩裝既後果.離開天羽(50lv下果d少d)(100lv上就多數會走)
同希望gm可以俾我搵有方法搵番早幾日既交易紀錄
俾果d想搵番爆人ac既衰人既玩家有個參考.大約知邊個拎左他d野
有d人唔想搞大件事..純粹想知
gm你就成全他拉
我都試過..但係我冇理由咁就去報警.我家人都唔想搞大.咁點算姐
我打去你地淨係識講報警.報警姐係要搞大拉:eeeee:
希望你地可以認真考慮下拉..
我d fd都係為左上面呢d原因先放棄天羽
你地唔理既.我冇咩損失.只係天羽d人逐漸減少:em800_35:
多謝支持:em800_111:

EXP
582 點
取消聚魂
出20星:em800_34:

EXP
122 點
隻game好玩咩?:em800_08:

EXP
71 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

有咩?

原帖由 路西亞 於 2009-8-2 05:55 發表
我想反影..果個防掛系統..
點日都會無啦啦4個圖都重疊左..
咁樣咪即係叫人地 選是但一個都會彈GAME?同埋無得回體力..
我覺得呢樣野 好值得你地 改良一下.. ...

呵呵:em800_18:

EXP
71 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

咦....

原帖由 king1612 於 2010-5-4 20:12 發表
首先..搞番個手動更新拉..次次要更新就有排等:bigcry:
之後..搞多d活動拉.而家d活動個個星期1樣
再搞番個a/b餐防彈
gm都唔該諗下辦法.令元寶價格調低
而家通脹好勁..唔少玩家因為咁離開天羽:em800_11:
睇下盡量整d ...

知知d諗法都几好:em800_18:

EXP
275 點
係天羽城可以同人地單打一場,
簡單泥講,姐係有玩家a同b,a想同b打場,但唔想比人打擾,咁可以有個好似玩冇林的feel,唔+pk值,唔會掉野,咁就可以解決pk場比人打擾的問題;P ;P

EXP
71 點

:em800_82: 希望d野平d

EXP
332 點
原帖由 ivan19971219 於 2010-7-2 20:17 發表
係天羽城可以同人地單打一場,
簡單泥講,姐係有玩家a同b,a想同b打場,但唔想比人打擾,咁可以有個好似玩冇林的feel,唔+pk值,唔會掉野,咁就可以解決pk場比人打擾的問題;P ;P ...

唔錯:]
講起武林,,建議新增觀戰系統
妳是我唯一想要的瞭解。

EXP
113 點
經驗換部落資金的都几好的
優石、特石、頂石可以重疊
:lol :lol

EXP
427 點

回覆 100樓 hiuhiu626 的帖子

多謝支持:lol
希望天羽真係會做少少更改
可憐下我地d班窮到冇錢都要買點
幫襯alta既可憐蟲
當報答我地既支持
做到最好:victory:

EXP
142 點
應該80-149圖要轉自由模式先p得.開多個比武場.一死全部野掉哂.冇s m

EXP
606 點
優石、特石、頂石可以重疊:D
伺服器:軟雪糕(波板糖)

天羽online :為你變乖(106 lv)
密id:71794或自+