AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1800|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

[分享] 星期5比武搶王的慘痛經歷 [複製鏈接]

EXP
23 點
樓主
每個星期5都係比武出王的大日子,每次一入到去比武場不久就有些高攻人士在4圍殺人,阻止我同其他人去在比武場食王,每次只能幸運地食到1-2隻王,相反,個D高LV人士/同高LV人士同部GE人,就起碼食幾十隻王,實在做成不公平現象。個人以言,我比較喜歡星期2個種打王,最好GM出D王出係D唔可以PKGE地圖,好讓D玩家可以以技術去搶王,而唔係出現殺人多過殺王GE情景,同埋115王,我比較希望GM可以把115 GE地圖轉成不可PK GE地圖,依家次次出115 GE時候,都是個1隊打晒,冇人搶到,一去搶,D人就強P,根本連打幾下王GE機會都冇,講真,我唔太介意高LV一齊搶王,但只希望GM可以在搶王GE地方關PK,以純技術搶王,每個星期5,高LV個隊,獲得數以十憶經驗,幾十件5品,實在使在PK地方打王變成高LV人士玩意,搶王我覺得主要是以技術行先,如果被王打死都與人冇關,但是被其他人打死引致打小很多王,就好像有一點點不值。
我始終希望GM可以把有王出GE地方較成唔可以PK。
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
400 點
我一隻都食我到:bigcry: :bigcry: :bigcry:

EXP
527 點
呢d係咪叫僧人富貴嫌人窮
點解唔燒足24小時卷去升高d lv高lv過人?
咁到時咪有得搶囉

A 字膊 /shocking/_____\

EXP
50 點
邊個數以10E甘多啊~幾十件5品?D王俾你打曬都唔知有無幾十件5品 (我只系吃左5個炸)

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

原帖由 我最型 於 2009-11-23 20:24 發表
呢d係咪叫僧人富貴嫌人窮
點解唔燒足24小時卷去升高d lv高lv過人?
咁到時咪有得搶囉

每日燒曬d經驗曹叫距地點燒呀- -

EXP
23 點

回覆 4樓 a706393990 的帖子

1隻115=4500M,1隻100=2500M ,1隻75=1000M,1隻80=1250M,1隻70=700M,1隻55=300M,1隻60=600M
當你食2隻115,20隻100都6E LA,仲未計其他王

EXP
1746 點
講真..e個gm真係唔易做 一方面要配合低級玩家 令一方面又要配合高lv人士既需求...
首先我好同意既係樓主既....e家天羽 真係做到類似貧富懸殊的情況...
貧既人...即係低lv la...
佢地冇得打王升... 升得超慢
富 即係高lv既人
就樓主所講...星期5pk埸活動 就真係只可以高lv人士參與...
感樣會搞到低lv人士繼續低lv
高lv人士就繼續升高lv
gm要諗一諗解決方法...
   但係我做番個總結丫...
其實高lv人士 都必需要經過低lv e個階段.....佢地唔會話一開ac就1xx ...
佢地都係由0lv升起...gm開得星期5活動要係比武埸 一定有佢原因 就算新手搶唔到...係米代表升唔到呢...?係米成個禮拜 得個日有王打呢?係唔係得打王先升到 燒卷升唔到 做任升唔到? 我認為低級玩家都應該考慮以上因素...

EXP
821 點

回覆 6樓 向中間出 的帖子

真正所吸到既經:
豬有900m經
大佛有500m經
黑佛有700m經
惡0有成3000m經
(只有大佛係我自己獨食又影埋黎睇 故係真實)

EXP
527 點
原帖由 向中間出 於 2009-11-23 21:50 發表
1隻115=4500M,1隻100=2500M ,1隻75=1000M,1隻80=1250M,1隻70=700M,1隻55=300M,1隻60=600M
當你食2隻115,20隻100都6E LA,仲未計其他王

你呢個計法係食晒WO
咁多人參加 :lol

A 字膊 /shocking/_____\

EXP
61 點

回覆 樓主 向中間出 的帖子

我都唔係第1次講架la 你會唔會慢左小小講:P

EXP
354 點
PK也是搶王的一個技巧~你不認同不代表不是~

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

原帖由 燕南天 於 2009-11-27 12:30 發表
PK也是搶王的一個技巧~你不認同不代表不是~

的確系一個技巧,不過拒幾時講過不認同PK呀?
他只是希望在PK地圖唔好BOSS出現姐!