AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: bangbamwa
打印 上一主題 下一主題

[分享] 應某幾位既要求 傳說中的某NA故事 [複製鏈接]

EXP
84 點
由頭到尾都冇話要唱衰 OR 抹黑
我地講野係事實
你話達人係世朋 用唔好GE字眼話佢~
我有見過~我都冇話要幫邊面
達人有佢唔岩GE地方
但係講到尾 如果唔係某人咁對佢 佢會無LALA係世朋話人?

你請我願 冇問題
但係唔好呃人  騙人
好唔要得

而+唔係只係話佢 同 達人之間GE事
而係佢 做咁多 唔要得GE野
如果佢真係冇問題 呢個POST 就唔會係到
唔會有人話佢
佢同我地都仲係朋友啦~
你同佢玩左幾耐?
我地又同佢玩左幾耐?

你地覺得佢好人係冇問題
如果遲D D野係發生係你身上你好唔喊住咁開POST^^
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
104 點
原帖由 haze 於 2009-12-2 02:22 發表
本版版規
嚴禁發表任何含有淫褻、不雅、粗言穢語(包括粗口同音字、諧音、圖片、符號或輸入法拼碼)、誹謗、侮辱、歧視、人身攻擊、挑釁、恐嚇、誤導等成份的內容或連結。 ...

誹謗、侮辱、歧視、人身攻擊、挑釁、恐嚇、誤導 <- 請指出:)

EXP
104 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-2 01:02 發表

但有幾日我無意中見到果位達人鬧你故事中..娜娜子..係世頻(合ser後幾日)..雖然係半夜..
仲有些我地ser的人忍唔住見到該達人用詞好差(爆粗..階級觀念的罵戰.)..出口幫手...反而係娜娜子好平心咁講野...

我覺得你地 ...

其實你係唔係娜娜子?
講野咁似既;P?
而且你都好清楚佢咁喎:D

其次,呢個topic唔係講緊搶怪
如果要講既 隔泥有個已經講緊 冇謂係度混淆視聽
再者 好多人支持佢係邊方面?
求其舉個例 邊個話性格唔好就會冇人同佢玩?
所謂物以類聚 另外亦會有人因為人地所講既片面之詞所蒙蔽
咁點解白日夢咁多位同娜娜子相處左咁耐
大家睇住佢做咁多野
最後會唔鐘意佢?
即使你話係偏見都好
偏見個個都有
但成班都有既時候 相信係時候要檢討
請自行對號入座:lol

EXP
61 點
係lo nana都唔知點解咁  佢都唔知點解會比錢我整6品劍:@  仲要比得個700$比埋錢沖星 佢真係好賤!_!

EXP
527 點
因為佢收買左你丫嘛;P
佢d錢唔知係咪天羽各玩家既呢

A 字膊 /shocking/_____\

EXP
54 點
原帖由 bangbamwa 於 2009-12-2 07:28 發表

其實你係唔係娜娜子?
講野咁似既;P?
而且你都好清楚佢咁喎:D

其次,呢個topic唔係講緊搶怪
如果要講既 隔泥有個已經講緊 冇謂係度混淆視聽
再者 好多人支持佢係邊方面?
求其舉個例 邊個話性格唔好就會冇人同佢玩?  ...

睇黎娜娜子依個名, 唔係一個玩家的名字, 而係你地對睇唔順眼的人的代稱...

咁如果俾人鬧就係真有其事..個個都有俾人唱過鬧過...咁咪件件都係真囉??咁咪要開好多POST?

誰是誰非...大家心知...我只係路過..睇唔過眼你地依幾位自認好人的高等搶怪殺人的人...
係到抹黑人黎抬高自己...玩GAME都係想開心..打下王..吹下水..無謂攪咁多事....

請各位自重...

EXP
54 點
原帖由 我最型 於 2009-12-2 09:57 發表
因為佢收買左你丫嘛;P
佢d錢唔知係咪天羽各玩家既呢

咁人地有冇送野俾人我唔知...
但係...我只想說依併我最型玩家...真係講野唔用腦...
不論係自己買點..或係天羽擺檔的收入...d元當然都係來自天羽/天羽的玩家...
雙失打機應該好清楚...ONLINE GAME都係靠trading搵錢...

難道你的東西不是來自天羽/天羽boss/我地新手的嗎....?變出來的嗎..?天降的嗎? 開post達人..哈哈..

EXP
104 點
原帖由 50羊 於 2009-12-2 08:43 發表
係lo nana都唔知點解咁  佢都唔知點解會比錢我整6品劍:@  仲要比得個700$比埋錢沖星 佢真係好賤!_!

你成日話人ay狗 咁依家你咪係;P?

EXP
104 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-2 13:04 發表

睇黎娜娜子依個名, 唔係一個玩家的名字, 而係你地對睇唔順眼的人的代稱...

咁如果俾人鬧就係真有其事..個個都有俾人唱過鬧過...咁咪件件都係真囉??咁咪要開好多POST?

誰是誰非...大家心知...我只係路過..睇唔過 ...

睇泥呢位朋友唔想認咁就唔緊要啦
娜娜子的確係一個玩家既名 唔係睇唔順眼的人的代稱
而呢位娜娜子 又的確玩角色扮演玩到上癮
由唔同既角色到唔同既路人等等 <-個人分析
你呢句說只係將一個莫需有既罪名加諸係我地身上
另外 相信呢位朋友閱讀文章既能力亦比較差劣
等我用point form去回答你

第一,俾人鬧就係真有其事..個個都有俾人唱過鬧過...咁咪件件都係真囉?
我係度冇鬧過人 只係將自己所見所聞 同朋友既對答
變成小故事形式等大家可以簡單咁知道事情既經過
所以 呢件事並唔係因為有人鬧有人唱 先係真
而係確確實實 千真萬確

第二,誰是誰非...大家心知...我只係路過..睇唔過眼你地依幾位自認好人的高等搶怪殺人的人...
真係大家心知肚名 有咩事會令一個部落既人都討厭一個人 心照啦真係
你呢位路人都幾清楚所有事既來龍去脈 在下配服
另外 我冇自認過係好人 只係係某D條件及情況之下
做出泥既本質相比起娜娜子呢位玩家 勝之千里
而且 我冇搶過怪 只係搶王 搶王呢樣野以經講左好多次
都冇謂再重覆係度再講
但我可以好肯定 因為搶王(OR你所講既搶怪)而去殺人呢種行為並冇發生係我身上

最後,係到抹黑人黎抬高自己...玩GAME都係想開心..打下王..吹下水..無謂攪咁多事....請各位自重...
從你既字裡行間可以睇到 係你係度抹黑人黎抬高自己
講到自己係一個好高尚 路見不平 拔刀相助既路人
所以 呢句都係QUOTE返俾你
無謂攪咁多事....請你自重.

EXP
527 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-2 13:08 發表

咁人地有冇送野俾人我唔知...
但係...我只想說依併我最型玩家...真係講野唔用腦...
不論係自己買點..或係天羽擺檔的收入...d元當然都係來自天羽/天羽的玩家...
雙失打機應該好清楚...ONLINE GAME都係靠trading搵錢. ...

原來開幾個post就叫開post達人
點呀回覆達人:o)?
唔怪知得你咁清楚 原來你係雙失:'(

EXP
54 點
原帖由 我最型 於 2009-12-2 17:07 發表

原來開幾個post就叫開post達人
點呀回覆達人:o)?
唔怪知得你咁清楚 原來你係雙失:'(

真係唔好意思...本人雖然有工作在身, 可是都係好認真咁抽空逐點回post

雙失之名恐怕擔不起....

另外..本人可能唔算新手..只算係小上線的低等一族...
只是資料來源自部頻, 不是agames的post,
佢地都係講緊故事, 只係冇開post姐...想知的..上線一問, 大有人說, 勿妄自猜度..

最後, 幾位大名, 合ser前已有聽聞..只是果位小同..未有人談及....故不熟悉
我本為回應說出己見, 耐何這兒容不下異見, 開post的意義何在....?

好了, 可以收工, 捱完一天....呀! 唔係比起各位, 我應該唔算辛苦...因為我不用費神升等/抽空打王,
這些都要多謝各位....多謝各位令天羽玩家下降

EXP
527 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-2 17:58 發表

真係唔好意思...本人雖然有工作在身, 可是都係好認真咁抽空逐點回post

佢地都係講緊故事,  ...

你知我game叫咩名?_?
你估game id=論壇id?_?

EXP
104 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-2 17:58 發表

佢地都係講緊故事,  ...

既然來自部頻 即係所有既野你都單單係道聽途說
根本不足為証
而我地係則係親身經歷
咁相比之下閣下既說話則相形見拙
你所提出既已見我雖然冇全盤接受
但卻有認同一二
如果咁樣都叫容不下異見的話
相信你需要既只係一個忠實既接收者

補充一下 既然你提到資料來源係部落既時候
咁請問一下你係咩部落?

EXP
527 點
原帖由 bangbamwa 於 2009-12-2 19:08 發表

根本不足為証
而我地係則係親身經歷
但卻有認同一二
相信你需要既只係 ...

佢一向當自己諗果d就係真架啦:o)

EXP
54 點
原帖由 bangbamwa 於 2009-12-2 19:08 發表

根本不足為証
而我地係則係親身經歷
但卻有認同一二
相信你需要既只係 ...

部講的佢地都話係親身經歷, 與該壁虎, 娜等等幾名玩家是舊相識,
我聽佢地講係道聽途說, 咁我而家睇你地講...亦都係道聽途說
(以上道聽途說 <--本是我最初想表達的意思, 即係大家都係聽人講d所謂的親身經歷)

本人對你地幾位都唔熟, 不是敵人, 亦不是朋友....只係見你地為左一個遊戲互相挑釁, 針鋒相對,
你有你講, 佢有佢講, 最後爭論無休, 只希望沒有真憑實據,
同埋幾個人(仲要同組的好朋友)的片面之詞, 的確難以令人相信,
與其嘈落去不如好好地玩下個game, 睇下點可以令天羽更多人玩..

咁個game先會長...

EXP
104 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-2 20:19 發表

部講的佢地都話係親身經歷, 與該壁虎, 娜等等幾名玩家是舊相識,
我聽佢地講係道聽途說, 咁我而家睇你地講...亦都係道聽途說
(以上道聽途說  

你又再一次斷章取義 咁樣講落去都冇用
所謂道聽途說係指將沒有根據既說話 再加以喧染誇張
你從人地度聽返泥 咁你係邊個聽返泥?
你又如何確定佢地係親身經歷?
而我可以好肯定 我絕對人親歷其中 所以並唔係道聽途說
你睇我講 亦都唔係道聽途說
因為我自己就係根據
當你連最基本既文字水平都不具備既時候 唔好係人地既說話入面雞蛋裡挑骨頭
以上呢句只係一句忠告

EXP
179 點
原來砰砰咁好文彩;P ;P
呢d game有邊隻玩得長嫁....代理果班人仲緊張過你地啦;P
高等恰低等係og不變的定律....:victory:
我都想脫離雙失呢個行列....:em800_52:

EXP
527 點

回覆 95樓 SASA0234 的帖子

即係你覺得 你個部講d野就係事實 其他就唔係嗎?

EXP
194 點
嘩~~依家d人講野長篇大論:eeeee:

EXP
92 點
本人: 薯仔- -
個人覺得nana子冇乜野,,同佢hkd收野都冇厄我,,
元寶同佢收書仲計平好多比我-0-
幾好人架佢,,,
雖然我唔知你地以前d恩恩怨怨,,但係印象中唔係你地講到咁...- -