AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6281|回復: 68
打印 上一主題 下一主題

[分享] 首屆武林大會PK最廢職業投票@@(又系技術交流帖) [複製鏈接]

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

樓主
根據本人經驗,
如果要玩武林玩得WIN,
首先要勁裝:L (基礎),
然後就系配點問題:
武林大會配點是決定勝負的關鍵,
個人經驗如下:
天師:全精(天師在幻身過程中(雖然說幻身可以用葉破解,對方要開葉時也要浪費一點時間的,最好就是配合寵技:磁能波動,製造硬直),如果唔夠命中或者對方高回避時,可利用此噬魂+強自己對敵方的傷害,特別是那些喜歡逃走,然後補血的人,如果對方是祭師,可以用血寵去為敵人不斷補給異常狀態(推介:燃燒技,因為燃燒可以導致收到此異常狀態的敵人無法收到回復效果技),使得對方無法解除噬魂@@。在永久沉睡.麻痹狀態下,使用噬魂吞噬靈魂,都不會導致敵方蘇醒呢,敵方只能眼睜睜地看自己的HP慢慢-,然後你的HP慢慢加。)
劍客:全力(歸原真神已經解決了防禦的問題@@不需要多餘的防禦,只需要儘快將對方消滅即可,可以佩戴+強敵方傷害自己的裝備,(如:惡魔裝)儘量可以佩戴沉睡戒指(當對方沉睡時不要打對方,慢慢恢復歸原真神的技能),不要吸血鬼之賦的項鏈(因為吸血都沒乜用,遲早都要變成1HP),來加強自己的攻擊力@@)
武士:全體(武士在武林大會PK中,主要靠死咬對方,不要給對方逃走的機會,如果說不夠HP頂也只有死路一條,武士對裝備要求很高,不過,我們也可以一開始就使用天魔怒哮,導致對方硬直,然後就用乾坤無量再用技封魔斬,使得對方喘不過氣來,也無法用技攻擊,然後就利用這個一開始對方就被-HP的優勢和HP上的優勢把對方擊倒)
術士:全智(不知道有什麽策略,只知道一開始要開乾坤護體,然後要全力攻擊敵人- -,一被人進入可攻擊自己範圍內就用瞬移術走人)
祭師:全精(矛屎職業:@ ,儘量使用高技LV沉睡戒指,在戰鬥中,使用狂雷術,然後趁機會恢復自身HP,只要對方一訓教或者暈就恢復,然後等待對方醒來繼續打。)

本人對於武士和術士的經驗較淺,不可信任呀>w<

MING豬的術士經驗:
配點:全智(首先用玄冰術 冰封對手 之後不斷作出遠距離攻擊,之後人地沖埋黎 就用迷冰陣 再即刻用瞬移術走開再不斷 冰火攻擊,P.S.:冰火攻擊大概系指離火咒冰封術交替使用。附加提示:術士PK首先技能LV一定要高@@特別係乾坤護體!!最好所有技能全滿,三味真火我見議PK時唔好亂用,因為出技時間慢(大概是指硬直時間) ,扣得又唔係多,梵燒<-E招打(新手)祭師挺有用的!!烈焰之環 PK時都係唔好用 同梵燒一樣效果 只不過係扣多少少血...範圍又唔係大,至於冰技係用黎阻礙敵人行動!!冰封術 我唔見議用於減慢敵人行動方面 因為減慢得唔多 假如佢追住你既 E招幫助其實都唔係太大,冰刃陣 回得快 大技黎 1P1個陣(個人意見)我唔見議出,玄冰術 把敵人陷入冰凍狀態....對方走唔到時 就即刻作出遠距離攻擊!!迷冰陣功能一樣!! 唯一唔同既就係範圍 迷冰陣攻擊範圍只有7X7 同時可以擊中多一個目標,至於玄冰術 只可攻擊通一目標!!2招冰幾耐 就睇你技能幾高啦...我隻88術士 全部技能98,離火咒 冰封術 都10級<-主攻,龍息<-近距離時出  8級,乾坤護體 9級 防到1900傷害,玄冰術LV5 冰6秒 ,迷冰陣 LV6 冰5秒,瞬移術<-E招術士PK時勁有用 強烈見議放進技能鍵入面...E家係配合走佬+迷冰陣用,走佬 你出E招 人地應該追你唔到 ,迷冰陣 佢係你格黎 冰住人地 武士 仲會打到你 你就即刻閃!!再不停攻擊所以術士高級技能好有用!!!)

多選投票: ( 最多可選 3 項 ), 共有 30 人參與投票

投票已經結束

32.56% (14)
27.91% (12)
13.95% (6)
9.30% (4)
16.28% (7)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
527 點
我諗唔到有咩職廢過天師

A 字膊 /shocking/_____\

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

原帖由 我最型 於 2009-12-12 10:49 發表
我諗唔到有咩職廢過天師
術士XD
拒最廢

EXP
1746 點
全體既武士= =攻擊唔會高得去邊 即係話 我唔走 企定定比佢斬 都有排斬= =!
原理就好似天師隻寵物 5萬幾血 但係3下 米又係冇曬血...

EXP
527 點
術士點會廢過天師
一招秒左天師啦

EXP
2032 點

原帖由 心霜乂碎 於 2009-12-12 10:58 發表
全體既武士= =攻擊唔會高得去邊 即係話 我唔走 企定定比佢斬 都有排斬= =!
原理就好似天師隻寵物 5萬幾血 但係3下 米又係冇曬血...
天師只寵物可以快速出現呀嘛XD
武士我乜都唔知,SOR

EXP
527 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-12 11:00 發表
天師只寵物可以快速出現呀嘛XD
武士我乜都唔知,SOR

快速出現都係秒
用葉解左變寵 天師無招用:)

EXP
2032 點

原帖由 我最型 於 2009-12-12 11:05 發表

快速出現都係秒
用葉解左變寵 天師無招用:)
煩住人地LO
系唔系呢XD
狂用冰封同磁能波動(高級的XD)
回技的20秒內,
就系20-7(磁能波動)-7(冰封)-X秒(幻身,看敵人的手腳快唔快)
然後再出第二只再磁能波動再冰封,
走唔到XD
然後接近相差1格距離,
冥界之火+符打XD

EXP
527 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-12 11:09 發表
煩住人地LO
系唔系呢XD
狂用冰封同磁能波動(高級的XD)
回技的20秒內,
就系20-7(磁能波動)-7(冰封)-X秒(幻身,看敵人的手腳快唔快)
然後再出第二只再磁能波動再冰封,
走唔到XD
然後接近相差1格距離,
冥界之火+符打XD ...

講就易 你出唔出到 
如果講到你上面咁-.-人地唔洗郁 你vs 150lv都win--

EXP
2032 點

原帖由 我最型 於 2009-12-12 11:12 發表

講就易 你出唔出到 
如果講到你上面咁-.-人地唔洗郁 你vs 150lv都win--
冰封打到你伽bo@@
只是不能移動姐,
衹有7秒拒咩都做唔到,
重要系我出到XD

EXP
527 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-12 11:13 發表
冰封打到你伽bo@@
只是不能移動姐,
衹有7秒拒咩都做唔到,
重要系我出到XD

得7秒邊有用..7秒自己都死左-.-

EXP
2032 點

原帖由 我最型 於 2009-12-12 11:15 發表

得7秒邊有用..7秒自己都死左-.-
這只是你的片面之詞,
你沒用姐,
我有用boXD,
我打差唔多LV 個振7秒死唔去,
目的只是不要敵人移動姐。
雖然說幻身不能封住敵人移動,
不過我會趁這個時候換寵。

EXP
527 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-12 11:18 發表
這只是你的片面之詞,
你沒用姐,
我有用boXD,
我打差唔多LV 個振7秒死唔去,
目的只是不要敵人移動姐。
雖然說幻身不能封住敵人移動,
不過我會趁這個時候換寵。 ...

你忽略左一點
如果人地都有隻寵你就..:lol

EXP
2032 點

原帖由 我最型 於 2009-12-12 11:19 發表

你忽略左一點
如果人地都有隻寵你就..:lol
預料左伽,
知唔知點解我要用埋冥界之火呀?
因為怕別人用寵打我,如果敵人系法攻寵系到遠攻,
我更加唔洗怕- -
因為我全精,
等距咩都做唔到個振就殺左拒,
因為其他職業換寵個振給人打會被終止。

EXP
527 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-12 11:22 發表
預料左伽,
知唔知點解我要用埋冥界之火呀?
因為怕別人用寵打我,如果敵人系法攻寵系到遠攻,
我更加唔洗怕- -
因為我全精,
等距咩都做唔到個振就殺左拒,
因為其他職業換寵個振給人打會被終止。 ...

世事往往係唔同
紙上談兵無用= =實戰就係王道:lol

EXP
2032 點

原帖由 我最型 於 2009-12-12 11:24 發表

世事往往係唔同
紙上談兵無用= =實戰就係王道:lol
就系實戰過先令出來講呀 = =

EXP
527 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-12 11:25 發表
就系實戰過先令出來講呀 = =

>o<去我post呃下啦

EXP
821 點
d全精咁Q高法防
打極都唔入:em800_27:

EXP
527 點
原帖由 ovid17 於 2009-12-12 11:31 發表
d全精咁Q高法防
打極都唔入:em800_27:

全精有防無攻 都係死-.-

EXP
104 點
武士比天師屈