AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5390|回復: 49
打印 上一主題 下一主題

[報導] 砰砰帳號被盜....賊人是誰? [複製鏈接]

EXP
74 點
樓主
2010年2月12日..下午4時左右...本人一回家就看到世頻有罵戰...

好奇追問下, 原來收購了 (id:砰砰哇) ac 的 玩家A....被人反爆了砰砰哇此帳號

佢地罵戰好激烈, 最後此位受害者 玩家A 去了差館...落左案...

相信大家都知道...網上盜竊係刑事...過去案例新聞報導不少...

而今次好thx..受害者 玩家A受訪

受害者 玩家A:我係2個月前向id:砰砰哇ac 的玩家B 收購了砰砰哇ac,
                   而家佢地等我整晒+20...唔夠打啦...就反爆個ac..拎埋d裝..改左pw
                   我唔知ams 個info要改囉..估唔到佢地咁衰囉...我一定要報警..追究...

me: 咁police點講?

受害者 玩家A: 佢地已經有id:砰砰哇ac 玩家的資料...而家等埋天羽方面的資料就可以行動

係到勸各位..網上盜竊係刑事..切勿以身試法...or 誤信人偷左冇事..查唔到..

(嚴重者( eg 有金錢交易...(即係買賣ac), 有預謀動機偷虛寶者, 會坐牢
輕則警司警戒+守行為一年....可能會留有案底)

唔好以為係虛擬世界冇事...而家科技先進..

PS:常改pw..收購人ac者記得小心改晒對方d email, pw同info...唔係就會俾壞人有機可乘!!

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
51 點
哇 依家d人咁【詞語過濾】既

acc一有事第一時間查上一手用過既人啦

自首大事化小啦 新年搞呢d真係有排黑

EXP
211 點
妖,.,,,都唔知係咪佢自己DL埋D咩加速器比人爆AC架者-.-係度9 UP-.-

EXP
74 點
原帖由 wingsing0708 於 2010-2-13 00:48 發表
哇 依家d人咁【詞語過濾】既

acc一有事第一時間查上一手用過既人啦

自首大事化小啦 新年搞呢d真係有排黑

都係ga....唔死都一身散...起碼佢地d家人會知道先囉..

EXP
74 點
原帖由 RAY6018 於 2010-2-13 00:56 發表
妖,.,,,都唔知係咪佢自己DL埋D咩加速器比人爆AC架者-.-係度9 UP-.-

咁俾駭客偷..仲易搵返啦.....hahah..e d野..等差人查完咪知囉...

而家係當事人真係俾人偷左個ac..咁佢就有right 去報警..

EXP
1746 點
希望報警e件事係真 唔係作出黎啦:em800_34:
如果係真既話 我都想快d知結果^^祝玩家A好運

EXP
23 點
大概估到邊條友仔做啦

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

真系呀- -
d人玩GAME玩到上曬腦,
真系沒修養。

EXP
74 點
原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-13 02:40 發表
希望報警e件事係真 唔係作出黎啦:em800_34:
如果係真既話 我都想快d知結果^^祝玩家A好運

咁我可以100%  tell u 真係報左警....
你俾人打劫..你都會打999啦.....e d人..唔可以縱....

EXP
74 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-13 09:45 發表
真系呀- -
d人玩GAME玩到上曬腦,
真系沒修養。

可能佢地以為網上偷野冇事ga...
e次就等佢地知..網上偷野係刑事囉...
e d 風氣不可長...

EXP
74 點
原帖由 blowlok1 於 2010-2-13 05:03 發表
大概估到邊條友仔做啦

e d等police  查啦...
查到邊個咪邊個囉...

EXP
58 點
唔通咁就要同玩家b講byebye:bang:
玩家b你唔好走呀:em800_47:
唔好拉玩家b住先啦:em800_27: :em800_27:
佢仲差我十幾粒優石架:em800_31: :em800_31:
係拉都等佢清左我果筆數先啦:yeah: :yeah:

EXP
165 點
原帖由 nana912 於 2010-2-13 13:07 發表

咁我可以100%  tell u 真係報左警....
你俾人打劫..你都會打999啦.....e d人..唔可以縱....

咁又系既 有d人真系好比心機 用左好多錢去玩天羽 `
而家真系同打劫冇乜分別v___v `
不過我諗其實玩家b而家應該好驚..

原帖由 nana912 於 2010-2-13 01:01 發表

都係ga....唔死都一身散...起碼佢地d家人會知道先囉..

到時或者報紙會賣埋出黎`  大把人知道`
天羽咪當做下宣傳.. 但系多數會登埋玩家b系乜水`
到時就吾只屋企人會知道 `

原帖由 Mc.HcL 於 2010-2-14 00:02 發表
唔通咁就要同玩家b講byebye:bang:
玩家b你唔好走呀:em800_47:
唔好拉玩家b住先啦:em800_27: :em800_27:
佢仲差我十幾粒優石架:em800_31: :em800_31:
係拉都等佢清左我果筆數先啦:yeah: :yeah: ...

我覺得你好明顯話果個系呀邊個邊個囉-_-`
你心情似乎激動左小小啵-_-`

EXP
821 點
好彩我有優石都唔洗比佢姐:em800_52:

EXP
1 點
比人爆個個真係慘

EXP
211 點
:em800_34: :em800_34: :em800_34: :em800_34: :em800_34: 砰狗成日屈人架啦-.-自己開加速..又走黎問我用邊隻加速-.-真係想死~用得外掛預左比人爆架啦-.-

EXP
1746 點
原帖由 nana912 於 2010-2-15 04:14 發表

咁以你ge智慧...你會唔會咁得閒去爆個1lv ac??

如果個人我好好唔like ge...我會ga...:lol..就好似d7-11俾人偷香口膠都打999啦..

爆ac有好多方法的 或者感岩撞到個ac同pw尼@@雖然機會微 但唔代表冇機會xD

EXP
379 點
樓上扼分~

-----------------------------------------------------------
@_@~砰砰5好彩姐~._.
、(永 远 ) …,到 底 °有 多 远 。√

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

我又呃
補字補字~

有好戲睇-
食出前一丁先~

EXP
527 點
更新緊上黎打下字先><
捉左玩家B未
快D替天行道啦

A 字膊 /shocking/_____\