AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1889|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

唐伯虎點秋香 [複製鏈接]

EXP
7 點
樓主
小強!小強你點呀小強?小強你唔可以死架小強!我同你相依為命、同甘共苦咗咁多年,一直當你係親生骨肉一樣供書教學,估唔到今日白頭人送黑頭人。

註:小強喺戲入面係一隻曱甴。

稟夫人,小人本住在蘇州嘅城邊,家中有屋又有田,生活樂無邊,點知個唐伯虎,佢橫蠻不憸點,勾結官府目無天,巧取豪奪我家田,我阿爺同佢翻面,慘被佢一棍來打扁,我阿嫲鬧佢欺善,更被佢捉了去唐府,強姦了一百遍,一百遍!最後重懸樑自盡慘無邊,佢還將我父子,逐出了家園,流浪到江邊,我為求養老父,袛有獨自行乞在廟前,點知個唐伯虎,佢實在太陰險,知道此情形,竟派人來暗算,把我父子狂毆在市前!小兒身壯健,殘命得留存,可憐老父魂歸天,此恨更難言,為求葬老父,唯有賣身為奴更作賤,我一面勤賺錢,一面讀書篇,發誓把功名盡顯,手刃仇人意志堅,從此【唐寅詩集】伴身邊,我銘記此仇不共戴天!

呢段係劇中唐伯虎以敲擊樂嚟表演嘅數白欖內容。
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
821 點
重有E句呀!!
[未請教 教上教 先請而後教 後教而先請 先請而先教 後請而後教
再請我就教]:lol

EXP
122 點
路過..睇睇..

EXP
1562 點
哈哈哈哈,
好好好好好笑呀;P
大家好!!
大家可以叫我做光纖!!
請大家多多指教.