AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3904|回復: 39
打印 上一主題 下一主題

有關綱手偷野1事;( [複製鏈接]

EXP
332 點
樓主
當時人:綱手大人
受害者:艾莉希亞,玥凝

前幾日,
艾艾發現自己AC唔見左野(兔耳,金蛋,青玉扣,合神*11,暗影劍鞘,石袋,青翼,200元寶)
身上,倉庫,,d野亂哂

後來艾艾發現綱手分身(Love手)身上有艾艾唔見左既兔耳暗影劍鞘,,
經過1番追問後,
綱手承認自己偷左艾艾d野,

並歸還兔耳,金蛋,青玉扣,暗影劍鞘
仲有合神*11,石袋,青翼,200元寶未還(聲稱遲d還)
綱手仲話blackl!st左艾艾,,好嬲佢tim wo(嬲d咩?_?)

過左幾日,
玥玥AC又唔見左d野(烈尾,惡尾,梨花3)
同樣個身,倉庫,,d野亂哂(唔知會唔會又係某人GE好事呢?_?")

當時,玥玥交左粒6鐵比綱手保管
後來綱手聲稱唔小心dump左粒6鐵,
玥玥本來唔介意
但之後發現,原來綱手將粒6鐵賣左比翼
當玥玥要求綱手還返粒6鐵比佢
綱手竟然話:不如還2粒3精6鐵 <<好笑
(依家綱手潛水InG)

以上純實,歡迎補充:)
PS:綱手聲稱明天(7月9日)會還野:)

妳是我唯一想要的瞭解。
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
400 點
一早話條友係咁貪心嫁啦
希望佢快d還番:victory:
伺服器:軟雪糕(波板糖)
部落:Spring

EXP
165 點
米米好波:call: :victory:
所以都話你打比較好:)
枉玥玥咁信綱手 同綱手講比人爆ac`
比個帳號叫綱手24小時幫0n;;真系要戴眼識人/3\
仲有玥玥(吾記得艾艾系吾系-3-`)成日10n帳號`
個身都冇曬野 d裝d野系曬倉v_v 吾知邊個打甩裝呢;P ?

EXP
332 點
EE..今日7月9號喇bor;)
綱手還左野未?#80
妳是我唯一想要的瞭解。

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

岩用a_a

"轉載"香港帳號被盜的報警方法

其實唔係一定帳號被盜先可以報警, 就算呃你錢甚至只係一把鎗你都可以報, 因為咁樣已經算係犯左法, 無論虛擬定係現實財產, 都係法律保障範圍內geh財產.

FREE:
【轉貼】香港帳號被盜的報警方法【唔係打999】

------------------------------帳號被盜的報警方法-------------------------------------

如不幸被騙或者帳號被盜應第一時間報警 , 玩家可致電25283482聯絡防止科技罪案小組協助 ,根據香港法例第二百章刑事條例第一百六十一條『有犯罪或不誠實意圖而取用電腦』帳號盜用屬刑事罪行 ,最高刑罰監禁五年

玩家可致電25283482聯絡防止科技罪案小組協助

--------------------------------聯 絡 防 止 科 技 罪 案 小 組-----------------------------------

我 們 的 郵 寄 地 址 如 下 :
香 港 灣 仔
軍 器 廠 街 一 號
警 察 總 部 大 樓 二 十 二 樓
香 港 警 務 處 商 業 罪 案 調 查 科
防 止 科 技 罪 案 組
防 止 科 技 罪 案 小 組 可 以 經 由 以 下 電 話 號 碼 聯 絡 :
主 管 : 黃 鴻 虎 偵 緝 高 級 督 察
副 主 管 : 梁 永 昶 警 長
Telephone: (852) 2528 3482
Fax: (852) 2328 7128

你 可 以 透 過 電 郵 cpu-tcd@police.gov.hk 聯 絡 防 止 科 技 罪 案 小 組
加埋條法例比埋你地睇先:
章: 200 標題: 刑事罪行條例 憲報編號:
條: 161 條文標題: 有犯罪或不誠實意圖而取用電腦 版本日期: 30/06/1997

(1) 任何人有下述意圖或目的而取用電腦─
(a) 意圖犯罪(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);
(b) 不誠實地意圖欺騙(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);
(c) 目的在於使其本人或他人不誠實地獲益(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);或
(d) 不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間),
即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。
(2) 就第(1)款而言,“獲益”(gain) 及“損失”(loss) 的適用範圍須解釋作不單擴及金錢或其
他財產上的獲益或損失,亦擴及屬暫時性或永久性的任何該等獲益或損失;而且─
(a) “獲益”(gain) 包括保有已有之物的獲益,以及取得未有之物的獲益;及
(b) “損失”(loss) 包括沒有取得可得之物的損失,以及失去已有之物的損失

EXP
332 點

回覆 5樓 abg4b10 的帖子

火流,,唔該你:)
話說綱手又搵到藉口喇#72
(今次我好醒目,,CAP左圖=P

以上屬實:)

妳是我唯一想要的瞭解。

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

咩藉口a_a?

EXP
4644 點

回覆 6樓 Lucciola 的帖子

GM並不會Del人 Ac,只會凍結人Ac,比GM Del Ac好假a_a
違 規事項初 犯再 犯三 次或以上
洗 頻 / 辱 罵 / 使 用不雅文字 /
散播不 實謠言
警 告禁 言1小 時禁 言三日
不 雅名稱凍 結至回報永 久凍結
妨 礙遊戲管理工作凍 結三天
及加重懲處
凍 結七天
及加重懲處
凍 結十四天
及加重懲處
買 賣遊戲帳號 現 實金錢交易凍 結七日

永 久凍結

使 用不當程式進行遊戲永 久凍結
冒 認官方人員永 久凍結
修 改遊戲程式永 久凍結
複 製物品 / 收 受利益永 久凍結
利 用遊戲漏洞獲得利益凍 結最少七日
回 收所有利益
永 久凍結
宣 傳賣幣或外掛網站永 久凍結
發 佈任何不法連結永 久凍結
盜 用 他人帳號凍 結至完成司法程序

EXP
582 點

回覆 6樓 Lucciola 的帖子

e d 人最好拉去打把:em800_113:

EXP
59 點
點解受害人會隨意俾ac人-.-

EXP
85 點
永久凍結同del AC其實無乜分別-.-"
我是補血高手喔,我唔成日上壇架,多多指教

EXP
332 點
原帖由 天羽玩錢 於 2010-7-9 19:10 發表
點解受害人會隨意俾ac人-.-

原因好簡單
因為受害人當佢係好朋友
交換AC玩 都好平常
點知佢利用受害人對佢GE信任
開受害人AC,,偷走受害人d野:(

PS:話說GMcheck唔check到有關紀錄@@?定係要報警先得?
因為艾艾的200元寶,石袋
玥玥的梨花3,惡尾,烈尾
以上物品,,綱手唔承認佢偷左,
憑推理 綱手的嫌疑極大
咁應該點做好@@?

仲有艾艾同玥玥出句聲#74
點解只係得我1個講野t^t"

妳是我唯一想要的瞭解。

EXP
85 點
米米,會唔會俾人用程式爆左呀~
我是補血高手喔,我唔成日上壇架,多多指教

EXP
59 點
原帖由 Lucciola 於 2010-7-9 19:45 發表

原因好簡單
因為受害人當佢係好朋友
交換AC玩 都好平常
點知佢利用受害人對佢GE信任
開受害人AC,,偷走受害人d野:(

PS:話說GMcheck唔check到有關紀錄@@?定係要報警先得?
因為艾艾的200元寶,石袋
玥玥的梨花3,惡尾, ...

網上遊戲 有好多灰色地帶..
講係咁講..不過未必告得入
check 係check到 ,check唔到做咩鬼gm-.-
但要報警先會做野
不過呢d咁灰色位-.-真係口同nose嘈
你可以話佢呃 佢又可以話佢心甘情願俾 因為佢地連ac都俾得人
真係無得講..
不過 我相信 受害人未必報警啦 報警又唔知搞幾耐
不過我支持報警 殺一警百丫嘛
但希望大家見到既話 唔好亂俾ac人啦當然
同埋每星期定期改pw 就最安全啦

EXP
332 點
原帖由 貴族乂然 於 2010-7-9 19:58 發表
米米,會唔會俾人用程式爆左呀~

唔會,因為綱手認左,,
問題係佢認1半唔認1半,
還少少唔還少少咁Lo~口~
妳是我唯一想要的瞭解。

EXP
59 點
原帖由 Lucciola 於 2010-7-9 20:06 發表

唔會,因為綱手認左,,
問題係佢認1半唔認1半,
還少少唔還少少咁Lo~口~

我之前俾人坤左個寶石袋-.-而家條友唔見左人添啦..
無乎..都係選擇唔玩!

EXP
194 點
唉~其實報警綱(兇手)會好慘......叫兇手還2倍,就差唔多.:em800_18:

EXP
194 點
其實綱手數學好好:em800_52: 指(綱手竟然話:不如還2粒3精當6鐵 <<好笑)E句 佢諗住3+3=6 所以還2粒3精就冇野:em800_82:

EXP
4644 點

回覆 15樓 Lucciola 的帖子

只要check晒E排入過隻Ac Ga IP,就知除左佢之外,仲有冇人入過隻Ac,就知係咪佢Lo

EXP
5 點
晒氣啦 艾艾都唔係好人黎佢都爆左最愛芝士AC  人地比個AC佢執倉  D果 同心靈同乾坤石比佢囉晒
仲有呃左佢一隻銀蛋 之後最愛芝士宜家直情唔玩 去搵野做