AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1830|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[分享] 天羽有用寵介紹II-----拉王用寵 [複製鏈接]

EXP
24 點
樓主
王----可以算是天羽中最重要既野(除了元寶/銀),1隻王不但會掉落無數令人雙眼發亮既物品,而且還會有很多很多可觀既經驗值,由大F既255M經到145既5100M經(以組滿人為準),都是對不同玩家很可觀既數字,但是,中頭刀都不是一樣很容易既事,中唔到頭刀=食唔到?這當然是錯!!!很多人會答,可以拉王架MA= =
但是,只有武士有拉王既招數,冇武士=食唔到?這當然又是錯!!!讓我向大家介紹一下不是武士,又可以拉王既方法,就像題目,就是用寵LA
首先要準備最小3本技書:
I. 神知:由於100,小花,110都識得隱形,所以神知可以說是一定要既技書(無論是想拉甩/想KEEP名)

II.糾纏:拉王既低級技書,可以拉其中一個目標

III. 附妖術:拉王既高級技書,可以拉指定範圍內所有怪去打寵物,亦相當有用

IV.(可要可唔要)高/低禦命術:可以+寵血,令隻寵冇咁快死

輪到捉寵技巧,首先一定要捉隻高體資,冇技寵,第1招學附妖,因為附妖最貴,第2/3招學神知/糾纏先都冇咩所謂,有錢可以學埋禦命術,如果再有錢D,可以係第2技學傷害/法術光環,等打王個時可以高多5%攻
當然,升LV之後要+全體,因為寵既防+唔多,好難頂到好耐,同埋不同王係用唔同攻(法攻/物攻),所以+全體比較實際.

P.S +全體可以令天C招補血技補更多
P.S.2 有附妖術有時冇武士打山野/地下都方便D
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
275 點
想拎好文章:question:

EXP
77 點
我認為仲有2招技打boss好有用..
①.高級聚焦
無學聚焦ge寵命中都高唔到去邊...而好多王迴避都好高..例如110,,
20命中打10次先中1次..其實都幾郁悶..高級聚焦可以加60命中..可以大大提高命中率=v=
②.衝鋒
好多人打王甩人地王ge方法大多數都系拉過 河(障礙物) 令人地12秒打唔到只boss..如果唔系術士(多數有用)/武士(有時有用),,就過唔到去對面打只boss,,
就會甩名..都又系好郁悶..呢個時候你就可以用衝鋒技,將只寵飛到只boss後面,
打拒keep名,,自己在慢慢行過去都得la=v=

不過要注意衝鋒系主動技,1只寵只可以有3招主動技能..
神知系打boss寵必學..如果要學衝鋒就要放棄糾纏/附妖la..

EXP
24 點
你所講個2招完全冇用
第1招,人打王就夠,寵打唔打都keep到名
第2招,有符就可以解決問題,同埋只可以係冇高低相差先用到

EXP
88 點
唔可以話完全冇用既, 某d時候都可以用個兩招技保名

比如當你係法攻職業而比隻王封左技既話, 人就攻擊唔到, 黎個時候就要靠寵黎保名, 所以寵物既命中亦係好重要既. 仲有115王會有群訓技, 大範圍內既人都會中左永遠沈睡, 只要你出寵, 而隻寵又高命中的話就好容易搶到名嘞. 黎d場合高聚都係非常有用.

另外, 當你卡符/ 卡技既時候有寵物用衝鋒絕對係可以救到你一命, 而且卡技/卡符既情況都好常見, 所以裝衝鋒都能以備不時之需.

EXP
332 點
高級聚焦幾好用GA,,
LaG機果陣有寵Keep住打都唔會甩:)
或者打佛,,就算飛甩左都有隻寵Keep住嘛

另外裝1招遠攻都唔錯,,因為隻寵有會卡住@@
妳是我唯一想要的瞭解。

EXP
291 點
跟本蝦低lv沒錢買e點野:'(

EXP
24 點

回覆 5樓 Lkis 的帖子

第1.俾人封左技,打空砲都可以KEEP到名
第2.115訓可以野外可以找組員開PK幫你解訓
同埋唔係野外115,就算訓左,115一出大技就會殺寵
同埋,好多時都有D人MISS訓,寵搶名絕對唔夠人搶名
第3,你講既沖鋒雖然有時好好用,但係只係可以係其中一D場地用,例如110就用唔到
加上,只是靠糾纏/附妖其中1招,達唔到拉王既最佳效果

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

原帖由 dj3815 於 2010-7-27 11:51 發表
第1.俾人封左技,打空砲都可以KEEP到名
第2.115訓可以野外可以找組員開PK幫你解訓
同埋唔係野外115,就算訓左,115一出大技就會殺寵
同埋,好多時都有D人MISS訓,寵搶名絕對唔夠人搶名
第3,你講既沖鋒雖然有時好好用,但係 ...
打空炮keep到咩-_-
我試過呀,給人搶左咋嘛-____-
個振給大佛封技。
個振又沒帶寵keep,真麻煩:em800_11:

EXP
77 點
無野係完全無用...就算廢柴都會有用..
另外唔係個個都好似你甘甘多fd幫你..自己一個打就可以用我個方法..
仲有我只係提議...你地用唔用對我冇咩影響..
而且唔係個個同你一樣甘有錢set符...唔好盛係唸自己..都要唸下D草階ga..

EXP
24 點
我次次俾人封技打空砲都keep到= =