AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2181|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

[分享] 反對一下譚的文章-職業評論的Ec看法(已增加武林意見) [複製鏈接]

EXP
77 點
樓主
無可置否..ec搶王都系好勁的,,只系好多人都忽視左拒ge存在...
Ec頭刀ge機會唔會比任何職業少..小弟認為只會更多..
以下是小弟用ec的少少經驗:
小弟用過收返來ge AC--乂小魔女乂去搶100(無用bug..)(第一次,亦都系唯一一次)
搶ge人都唔少 有10令20個..各個職業都有..
2身就死..我走開..到甘上下,,返去..個幾隻天師唔知特登唔用定唔記得用..無拉開拒..
跟住我就系甘對只100出技(連續出唔同ge技,,可以話將D技放曬落快捷鍵..跟住發癲甘狂禁),,攻速快過其他職業少少..只100一反生..
我就打中拒..經過唔講la..最後都食到只王

除左頭打佔左優勢之外..ec仲可以幫只寵回血 加金身
如果只寵加防..用金剛..只寵就好難死了..就算萬一打左好耐得返好少血
因為加防 只寵D血就會少..加一加都會滿la..

不過ec又唔系萬能.正所謂 人非聖賢..ec都會有缺點..當好多只王一齊個真..ec就好難搵返自己個只..導致甩名..用得Tab..都甩左..

以上純屬個人意見..請隨便提供意見..

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

Cm
同意.Ec同術搶頭刀有得比.
Ec有D技都係1-2秒冷卻.同術個D一樣.

EXP
275 點

回覆 樓主 王子=v= 的帖子

我味用過ec搶王;P
算la;P 我唔會似浪風咁認屎認屁:lol

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

譚講d野好有侮辱性-_-

EXP
77 點
原帖由 abg4b10 於 2010-11-5 18:09 發表
Cm
同意.Ec同術搶頭刀有得比.
Ec有D技都係1-2秒冷卻.同術個D一樣.

一開始搶個陣都打唔中只boss..所以唔會有CD時間;P

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

回覆 5樓 王子=v= 的帖子

55.
所以Ec同術搶頭刀有得比xD

EXP
77 點
既然開左個ec貼 順帶提一提
其實ec打武林都系好勁抽..點勁抽法?
先來拆解下Ec D技..(以下全以107lv作實)
雷擊術--60秒虛弱(-30%物攻).唔扣血.不過打劍客/武士系超級無敵極好用.
落雷--加235攻.1秒CD..打人用<<廢話
螺旋閃電--加215攻,2秒暈,(實則2次中先暈1次),1秒CD..爆好用.
狂雷術--聽個名都好有霸氣XD.加115攻.9秒麻痹(中左就100%麻).15秒CD,等等講最大用處
暗影之雷--主角出場!!加155攻.12秒黑.(中左就100%黑).15秒CD..完美的一招技XD
消除魔障--減少1個己方壞效果/敵方好效果.2秒CD..奸人技

好啦..講左甘多大家都知道ge廢話 系時候講下點出技啦.(純屬個人意見)
(先設對面好多血 無可能一兩下打死)
一開始唔洗講..狂消拒技(事後比人話9唔關我事)
睇實個聊天頻..一見開始..大家可能會即刻黑..但系我覺得第一下就黑會無咩主動權..所以我建議第一下應該用麻..9秒有排你用啦..
如果對面系劍客/武士,當然用雷擊(唔會破麻痹).之後主角來啦--黑
注意:黑會破防的..所以黑個陣最好行遠少少..黑完就落雷、閃電交替用
閃電用處來了--暈 整到人地暈下暈下 lag下lag下 你ge目的就達成了
黑ge時間完左 照計CD仲未復活..但系狂雷就應該岩岩好CD完..
唔洗審la..麻拒..等黑CD完就黑啦..(呢度要注意 最後黑CD完過多1秒先好用,,如果唔系就好大機會卡技)..跟住如此類推如此類推如此類推如此類推如此類推如此類推如此類推
ec武林甘大贏ge機會肯定大過你亂出技..
不過用以上方法都有D野建議你有..
1)騎一隻 方便邊走邊打
2)冰封杖 冰人 等人地難靠近
3)自身要高命中..只要其中一環斷左就好大獲..

Ec睇落好勁? 武士ge同胞你又唔洗甘驚..有幾個方法可以破解
1)一開始比距早出技(好難 因為D ec一開始會狂走..)
2)比人黑個陣多用雷動九天(整甩對方以你做目標)
3)多用+回(如果你本身無乜回 用唔用都系甘大..)

其他職業就靠自己發刮啦XD~

EXP
4644 點

回覆 8樓 王子=v= 的帖子

1)一開始比距早出技←楻.比你話呢句係咪廢ah-__________-?

EXP
77 點

回覆 9樓 abg4b10 的帖子

點廢法 = =
事實來嘎..你快過拒出咪可以壓住拒..
例如你封魔快過人地麻痹 同人地麻痹快過你封魔 影響好大..

EXP
4644 點

回覆 10樓 王子=v= 的帖子

呢句野任何職都岩用-_______-

EXP
77 點

回覆 11樓 abg4b10 的帖子

我唔否應呢句野系咪其他職業都岩用..
不過我呢度盛系講ec..同埋武士點破ec..
唔通我講講下武士 講埋其他職業咩= =

EXP
275 點

回覆 7樓 小緣=] 的帖子

佢咪告lo
我放棄天羽好耐

EXP
77 點
吾好系我貼鬧交ok?

EXP
1746 點
@@你話請隨便提供意見我先講架炸
你成遍野既重點就係 ec都有缺點
hahaha你感講 隻隻職都有缺點 邊隻職100%搶到王/.\"
加上我唔認為術士既瞬移術會比ec搶王差@@
拉走左 ec有排行 術士有得閃@@
唉 引用樓主名句 人非聖賢 術士都有缺點

EXP
1746 點
a_a打ec我實用永遠沉睡介 同埋miss裝@@
唔用既又真係幾難打....
如果秒唔到天師 實比天師反殺
天師永遠沉睡a_a狂吸 好正!!

EXP
4644 點

原帖由 心霜乂碎 於 2010-11-11 23:07 發表 a_a打ec我實用永遠沉睡介 同埋miss裝@@唔用既又真係幾難打....如果秒唔到天師 實比天師反殺天師永遠沉睡a_a狂吸 好正!!
↑↑↑傳說中退出前為宗師級的最強術士Ming豬上水了!

EXP
77 點

回覆 14樓 心霜乂碎 的帖子

我開呢個貼ge目標系想叫人唔好輕視Ec 姐^^
至於武林系興起寫下姐..當然呢個方法唔系必勝..
只系好過無方法..
我話Ec搶王好盛系講左頭刀je^^ 其他ge不置評論..

EXP
427 點
其實ec都唔錯
果時小知搶到王(好少..因為我懶)
都係因為狂禁技
好似顛左咁禁既時候...搶到既機會勁大
我成日都係咁中名...雖然之後又會甩:em800_52:

EXP
77 點

回覆 18樓 king1612 的帖子

哈哈 高攻D咪無甘容易甩;P

EXP
427 點
祭師搶王心情好複雜嫁
1開始,哎喲搶唔到,好sad:Q
之後,發羊吊咁狂按技,好累