AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1142|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[分享] 論壇貼圖教學 第1個方法(較簡單ge) [複製鏈接]

EXP
142 點
樓主
大家好!今次講下論壇貼圖教學.
首先  去遊戲(當然la:lol )
然後盡量用full screen(效果會好d)
按下print screen(應該係delete附近)每個keyboard  ge位都5同ga
去小畫家/word(小畫家好d)
按ctrl+v 就會彈出圖
跟著可以CUT左5要ge地方
上傳去個論壇就ok!
(其實效果再想好d  用ImageShack/ImageHost都得)
:victory: :victory:
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
275 點
copy左個圖就可以上傳,唔洗save?

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

ED叫簡單?
不如叫不詳細算啦。
費事搞到d新手入來唔知你UP物

EXP
142 點
=.=咁我平時都係咁做

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

原帖由 fiona6129 於 2010-12-5 18:05 發表
大家好!今次講下論壇貼圖教學.
首先  去遊戲(當然la:lol )
然後盡量用full screen(效果會好d)
按下print screen(應該係delete附近)每個keyboard  ge位都5同ga
去小畫家/word(小畫家好d)
按ctrl+v 就會彈出圖
跟著可 ...

我想請問你,,,根據我用左Agames差唔多4年既經驗.
點解我完全唔知Agames可以"直接上傳圖片"!!!?

(其實效果再想好d  用ImageShack/ImageHost都得)
第1:就咁講人地鬼知咩網?
第2:唔用上傳圖片網可以上傳圖片?

再者.
標題"論壇貼圖教學 第1個方法(較簡單ge)"
但內容全是點影相.點汁相.用咩網上傳.
完全冇教過點係"論壇貼圖"

EXP
23 點
冇人知你講乜囉
唔好發埋d本身好簡單
但係你又講到一舊舊既帖出黎la
誤導新手:thumb: