AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2277|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

[分享] 玩家魂飛給GM的一封信 [複製鏈接]

EXP
400 點
樓主
給天羽既GM:  你好,我係玩家之一魂飛(60076).呢個Post可能你唔會睇或者你唔想睇,呢樣我預左,只係希望你聽下我呢個小玩家既心聲.有人問我:你寫埋D咁既野黎仲咩呀?都冇人睇.呢個問題我都有諗過,就算你睇唔到都好,都比我一個平台發洩下.
  (1)我對天羽既睇法
我由你地創辦呢隻天羽既時候已經開始玩,唔經唔覺已經3年(時間真係過得快).由一開始既3ser至到合ser,再由夢2皇朝到白2皇朝.我發覺天羽D GM愈搞愈hea,唔係我老吹,從開Game(2009年8月)到依家(2011年7月)既通告開見愈黎愈少,連平日更新都講冇野更新,甚至更新都冇(2011年6月30日). 點解會咁,合ser的高峰人流比依家多4倍甚至5倍.呢樣野有幾個因素,其一主流玩家流失,一D比得錢既玩家愈黎愈少,自然新手都會冇興趣玩.其二遊戲模式愈黎愈少,咩意思呢,姐係冇乜野更新,Everyday只係打王,打武林,咁有咩好玩,D人覺得無聊梗係會走啦其三玩家襲斷(以下言論沒有針對任何人)一D勁既人走埋一齊變得毫無樂趣(For example:nba既球星走埋同一隊 年年都係同一隊揀冠軍自然都冇乜人睇) 暑假通常都係學生哥唔洗番學既日子,人流會增加,所以我寫封信比你就係想你整番D好野出黎,留番住D客 同時招多D人入黎玩 咁對玩家同GM兩方面都有得益
  (2)現狀及改善方法
依家既天羽比我覺得好悶同埋冇新意比起以前真係差好遠(多人到lag機<<可能我部機廢),新手方面太少既方法快升(有人帶果D另計)主流任都整得太hea,5lv先做一個,同埋新手唔做hkd達人or唔埋堆真係冇乜作為.老手方面 因為太少既野做,同時D lv又升得7788 所以平日真係好無聊.改善既方法 外方面:賣廣告(一開始我都係因為睇到廣告入黎玩)<<廣告當然要靚仔靚女先吸引到人(唔好如花 我即刻唔玩),動漫展show d精彩片比人睇,自然吸到多D客入黎,你又搵到多D錢 我地又玩得開心D 內方面 整多D好玩D活動(豬頭其實唔錯)(For example:部落組隊戰等等) 其實呢D唔難整到 睇在你地班GM有冇心整
  (3)總結
老實講,睇到依家天羽愈黎愈少人玩我都有D心淡,我半年前都因為一次夢2走佬朝都走埋佬,上3個月睇番天羽小王子D相就諗起天羽 呢隻Game可以扣住人心(唔係講少) 只要你地班GM樣樣錢字開頭 我地班玩家又積極參與同埋帶新手 天羽既復興指日可待!
  有人話:你咁好心機整篇咁既野有鬼用咩,都冇人睇.其實睇唔睇同埋改唔改唔係我一個玩家仔可以控制到.只係希望暑假多D人整多D惠民既活動,天羽既隻Game都唔係咁差,多謝你睇完我講左咁耐野.
    祝
身體健康
                                                                                                                                                                      玩家  
                                                                                                                                                              魂飛敬上
2011年7月4日
伺服器:軟雪糕(波板糖)
部落:Spring
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
161 點

讚.:flower:

-

幾年前我都係睇廣告先開始玩;p

~:flower: 波板糖:flower: ~

EXP
400 點
原帖由 檬o3o 於 2011-7-4 20:23 發表 讚.:flower: -幾年前我都係睇廣告先開始玩;p~:flower: 波板糖:flower: ~

我都係波板糖:victory::victory::victory::victory:

EXP
161 點

論壇人流果然很少.

EXP
400 點
原帖由 檬o3o 於 2011-7-4 20:40 發表 論壇人流果然很少.
冇所謂:'(我預左冇人睇:'(

EXP
161 點

我有睇哂嫁.;P

EXP
400 點
原帖由 檬o3o 於 2011-7-4 20:48 發表 我有睇哂嫁.;P  
好感動 我9up d野都有人會睇:'(

EXP
161 點

難得我甘認真睇:eeeee: 原黎亂寫嫁:D ?

EXP
400 點
原帖由 檬o3o 於 2011-7-4 20:53 發表 難得我甘認真睇:eeeee: 原黎亂寫嫁:D ?
可以再認真D XD

EXP
161 點

:flower: .

EXP
4 點
如果加返d b0ss神器呀"
d怪可以做d 得意/型爆的 杖'劍'刀
如惡靈把刀可以比人用(都好型呀)
用妖gay同樹靈 等等 做返把杖
都幾好呀:heart:

EXP
400 點
原帖由 影月bb 於 2011-7-4 21:07 發表 如果加返d b0ss神器呀"d怪可以做d 得意/型爆的 杖'劍'刀如惡靈把刀可以比人用(都好型呀)用妖gay同樹靈 等等 做返把杖都幾好呀:heart:
十分之好既建議 不過踏入半衰期既天羽難有d新既作為:'(:'(

EXP
208 點
我本人覺得天羽d職業技太少!!黎黎去去都係個幾招 冇D新意! 仲有整多D  PK既活動 好似比武等..吸引玩家!

主打遊戲
童話-免費
EXP
124 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

唔知大家有無睇佢之前既notice呢, 黎緊天羽會進行改版及開放新地方. 詳情就要等有關方面再作公報. 我們的玩家都很期待天羽是否會令我們孤單~! :P
現身處london~! 感覺好feel~!!!! 仲有4日遊歐洲~!!!! xd

飛哥仔寫得幾好. 繼續努力下去吧~!!! 只要佢一改版, 就會賣廣告的呢!! 到時就會再多人玩返的了.

乂Magic7仔乂是也~! 好多野唔洗介紹~!! 一切盡在不言中吧!

EXP
4 點
原帖由 Magic7仔 於 2011-7-4 23:55 發表
唔知大家有無睇佢之前既notice呢, 黎緊天羽會進行改版及開放新地方. 詳情就要等有關方面再作公報. 我們的玩家都很期待天羽是否會令我們孤單~! :P
現身處london~! 感覺好feel~!!!! 仲有4日遊歐洲~!!!! xd

飛哥仔寫 ...

玩得開心D:lol 希望真係多D人黎

EXP
400 點
原帖由 浪風 於 2011-7-4 21:55 發表 我本人覺得天羽d職業技太少!!黎黎去去都係個幾招 冇D新意! 仲有整多D  PK既活動 好似比武等..吸引玩家!
就係膠龍抄野我都冇晒癮寫post啦:L

EXP
77 點
飛哥 遲左上討論區 遲左應你=v=
寫得好啊 頂上頂上 好在你玩返 天羽先出現曙光=v=
加油~

(如果大個無工做 可以捻下做作家 唔系講笑 寫得好好)

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

2年半前都係睇廣告先開始玩=0=
波板糖+2

其實你不如sd去cs@feather.alta.hk 天羽客服
alta呢個代理基本上係頭3個月先理;
姐係炒短線;
呢隻GAme係俄玩2D GAme中最好玩既一隻;
由3個SER既人多到乜;再合SER既熱鬧;到受夢2氣;呢家既冷清;
天羽風光已不在;
希望Alta可以好似童話咁想整返起隻GAme
遲下出新lv;新MAP;MAyBE新王;睇睇點先;;;;

玩家
火流丸

EXP
400 點
原帖由 abg4b10 於 2011-7-6 10:07 發表 2年半前都係睇廣告先開始玩=0=波板糖+2其實你不如sd去cs@feather.alta.hk 天羽客服alta呢個代理基本上係頭3個月先理;姐係炒短線;呢隻GAme係俄玩2D GAme中最好玩既一隻;由3個SER既人多到乜;再合SER既熱鬧;到受 ...
我一路都想搵下呢d聯絡方法 唔知打電話去又有冇用:question:

EXP
77 點
原帖由 abg4b10 於 2011-7-6 10:07 發表
2年半前都係睇廣告先開始玩=0=
波板糖+2

其實你不如sd去cs@feather.alta.hk 天羽客服
alta呢個代理基本上係頭3個月先理;
姐係炒短線;
呢隻GAme係俄玩2D GAme中最好玩既一隻;
由3個SER既人多到乜;再合SER既熱鬧;到受 ...

唔系bo..我上次sd信去..拒5日就覆左我...