AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2342|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

《晴空四格創作大賽》(範例)小桃去賞花 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

大獲!約咗主人去賞花,訓過籠添!

行行下,有埋伏!

36著,走為上著

主人係我唔好,我遲到,你罰我啦:Q

角色名稱:小桃
伺服器:秋葉原

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
2 點

《晴空四格創作大賽》拯救織女

乂凜陽:快要和織女去郊遊,真開心~ 牛郎:你是姐姐,要好好保護她喔!http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1893823271115&set=a.1893821471070.95445.1407561793&type=1&theater乂凜陽:咦,織女不是約了在這裹等嗎??
偷衣小賊:喔,那小姑娘在我們的基地,想救他?先打嬴我~~(你的小內內也很可愛
乂凜陽:變態!看招!!  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1893821591073&set=a.1893821471070.95445.1407561793&type=1&theater
乂凜陽:呃!織女,找到你了!!!
織女:姐姐……嗚…
乂凜陽:沒事了你大可放心,不要再哭喇(摸頭http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1893822391093&set=a.1893821471070.95445.1407561793&type=1&theater乂凜陽,感謝你們收看這4格漫畫>w<http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1893822791103&set=a.1893821471070.95445.1407561793&type=1&theater角色名稱:乂凜陽  伺服器:秋葉原由於搞了很久都上傳不到>_<才用這方法

EXP
4 點

《晴空四格創作大賽》晴空物語 之 夏日試膽大會

雪未來:嗚哇!竟然係試膽會同拍擋走失!?這是動漫情節嗎!?

雪未來:天啊! 我睇唔到..我睇唔到...!!

雪未來:哇牙! 唔好埋黎牙!!

自乂由:我打! 看我英雄救美!

雪未來:岩岩你去左邊!走失都係因為你行太快!哼!

自乂由:估唔到咁努力四圍跑搵你..仲要英雄救美..結果都要俾你鬧..嗚!

角色名稱:雪未來

整極都係細細張..

整大就死圖...求人教教我

EXP
2 點

羅勞斯:爺爺好熱啊:L 我可唔可以去游水啊??

爺爺:好啦 比你去一次啦!但係你唔識游水要小心啊!記得帶水泡:)

羅勞斯:好野!!我終於可以游水啦!!!!

羅勞斯:喂喂!!!你班醜八怪唔好阻住我游水啊!!!!!!

醜八怪3兄弟:走咪走囉~有寶咩(奸笑

羅勞斯:哈哈哈!!!又比我趕走醜八怪!!又可以游水!!好開心啊!!!!!

謎之音:你...個鴨鴨水泡呢?

角色名稱:羅勞斯

最後補上一張kuso版

EXP
2 點
我做左個睇下啦  係晴空貼圖區 果度

EXP
61 點

《晴空四格創作大賽》之七夕營救行動

角色名稱:夢璃月
伺服器:霜之森
:victory: 我整左成個鐘>.<終於整到幅圖~
目標:參獎:em800_05:

EXP
61 點

《晴空四格創作大賽》之七夕營救行動

夢璃月:哈囉~牛郎兄:em800_52:
牛郎::em800_101: 唉~織女妹妹d衫被人偷左!!夢璃月~幫幫我:em800_111:
夢璃月::em800_89: 冇問題~:em800_18: 包係我身上啦!

夢璃月::em800_47: 哼!賊仔還返織女d衫比我
偷衣小賊‧韋索::em800_18: 彩你都傻~冇咁易!:em800_38: 信5信我連你d衫都偷埋!
(經過一輪龍爭虎鬥:em800_105: ....5分鐘後....)

偷衣小賊‧韋索:求下你~:em800_111: 放過我啦!小人下次5敢啦!:em800_82: 你大人有大量~
小美人d衫比返你~:em800_124: 啊~~~
夢璃月:蠢才~不自量力:em800_34: 你知5知我係打遍天下怪物既 — 夢‧璃‧月 :em800_18:

夢璃月:好妹妹~你d衫衫:em800_66:
織女::em800_05: 姐姐~:em800_08: 多謝你~等我教你頭先防凍凍:em800_113: 的方法啦~
夢璃月::em800_05: 真係防凍凍:em800_113: :em800_113: ya.....:em800_52:
織女:係ar..:em800_18:
                         『:em800_38: End:em800_38: 』

角色名稱:夢璃月
伺服器:霜之森
目標:參獎:em800_05:
(因怕之前嗰個5得,因此重做一個:em800_66: )
:em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_111:

EXP
5 點
我D相唔得T.T