AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1463|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

轉貼]串老師入黎學野  關閉 [複製鏈接]

EXP
540 點
樓主
x老師:「你做乜交白卷?」 a|)G&}j
同學甲:「我冇交白卷呀!你睇下,我有寫名,班別又有寫學號!」 八度網上論壇Z7hxj6tz)i0[
同學乙:「唔識做咪交白卷囉,你問黎都多餘。」
同學丙:「請你睇清楚份卷,佢上面有寫問題,唔係空白一片,你唔好話我交『白卷』,仲有,係心理學角度黎講,唔做份卷既原因有好多,而我唔做份卷既原因就係香港法律並沒有提及唔可以唔做份卷,如果尚有唔明白請睇睇基本法。」 forum.8cyber.comg4qPm,[~1xZ
同學丁:「天下之大,無奇不有,交白卷好出奇咩?」

情境6:出貓被老師捉到 forum.8cyber.comN'S9M:uNz-L1Z*h
x老師:「你居然出貓?」
/d同學甲:「老師,我都冇養貓,點出貓呀?」
同學乙:「I’m lovin it~」 forum.8cyber.com}
go6G        `)?4z#{

同學丙:「係心理學角度黎講,只要你唔想溫書又想100分就會出貓,呢樣野係好正常既~而係香港法律入面,冇提及唔可以出貓,所以請你下次見到我出貓都唔好搞我,如果唔係怕你會被人告你騷擾~」
同學丁:「出貓呢樣野實在係人生一大樂事,出貓可以訓練眼界,反應力,應變能力,何樂而不為?」

情境7:篇文作得唔好
老師:「xxx你篇作文作得好差!重作!」 forum.8cyber.comep0IP
w!sKq

同學甲:「老師,咁到底我作得『好』定係『差』呀?仲有,如果我篇文作得差,作多幾次都係差嫁啦!晒氣。」
同學乙:「點解我要聽你講?」 :O C2Q`]N
同學丙:「老師,好差既定義係乜?如果我篇文真係你所講既『好差』又點?香港法例冇講明篇文作得好差要重作,再講,香港係一個自由社會,重唔重作係我自己話事~你冇資格命令(想in d命令改做order會好d)我去重作~」
同學丁:「你呢d人識得d咩?呢d先叫作得好!」
情境8:試卷0蛋 forum.8cyber.com5w&UIU4?~A^8Q n
老師:「xxx你搞咩呀?你份卷食蛋呀!」
同學甲:「老師,份卷又冇口又冇消化系統,點食蛋?」
同學乙:「食蛋又點?個天會跌落黎咩?」 5^Q)PHb;cG3T
同學丙:「老師,請你講清楚『食蛋』係咩意思,唔係我唔會明,仲有,香港法例邊條講明唔比食蛋?請你證明食蛋就係搞緊野,我學左咁耐邏輯學我都唔明點解食蛋就係搞緊野,如果你證明到,我就會向人申請,將呢個定理發出去~等全世界都知呢個定理,到時你實會多謝我~」
同學丁:「一張純白潔淨既紙,整污糟太可惜啦!」
P q:@%I nY

情境9:遲到,老師質問你 5}.q*X(pX%r%\V(c
老師:「點解你遲到?」 八度網上論壇nW
L
Ci y&] u3FrR{

同學甲:「你想要既答案應該得一個『我訓過龍』,所以我就答你『我訓過龍』。」
同學乙:「唔想早到,唔想準時,所以就遲到囉!廢話!」
1?
同學丙:「『你遲到』呢3個字點解我識少少,你遲到=你加遲加到,之後我就唔知啦~老師你不如教下我啦~~~~」
同學丁:「多數主角都係最後出場架啦!」八度網上論壇t&s6R[Zs!W!^-[
情境9:遲到,老師質問你 八度網上論壇e:[[Q
k

老師:「點解你遲到?」 ^1E.]6A(`}
同學甲:「你想要既答案應該得一個『我訓過龍』,所以我就答你『我訓過龍』。」 C5D+kc8x8FV8qd$pg
同學乙:「唔想早到,唔想準時,所以就遲到囉!廢話!」 八度網上論壇];?.~U+~5um
同學丙:「『你遲到』呢3個字點解我識少少,你遲到=你加遲加到,之後我就唔知啦~老師你不如教下我啦~~~~」 uW.]R#]mpy
同學丁:「多數主角都係最後出場架啦!」

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
2132 點
8M_"Mm'B u`咩黎?

EXP
540 點
唔會再有呢D野啦 呵呵!

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點

加多個吧...

情境9:遲到,老師質問你
同學戍:我在人生的道路上迷路了....