AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

【未定案】伺服器合併意見收集   [複製鏈接]

EXP
466 點
其實我想講 天空SER我問左幾個人都因為少人吾想玩..合SER對其他SER只係多人D有乜影響?
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
466 點
其實留下來的 始終都吾想放棄隻ac;
合ser就係可以吾洗放棄ac又可以繼續既方法.
同埋天空ser吾會追吾到各大ser既進度..
因為每個ser有勁人的同時亦有不強的人..
每個人都勤力甘追上去..
天空ser有D人pvp都可以羸到台ser、南ser、天寧ser..
所以吾好咩都話追吾到,追吾到..
有心就追到,睇你地自己對隻game點玩啦..

EXP
102 點
問題一.
你都識講宜家天空ser 50人都冇 合落南遙會有幾麻煩(重點考慮 合落南遙 都系靠運搶活動. 合落天寧 就一定會搶到?)

問題二.
吾合走既人會更多? 合左系咪保證吾會走先
(重點考慮 其他ser既人會否不滿)

問題三.
遊戲本身就不應該有合ser呢個情況 補經呢類野 對其他ser既人會否不公平?
(重點考慮 就系因為遲開ser?)

問題四.
當時清嵐ser少人. 成功要求合併加洛 .效果如何?
(重點考慮 根據我認識既朋友所說. 一手巴黎夜:我本身系玩清嵐 因為好多關系轉入加洛 到最後又合番加洛, 甘本身轉ser既意思何在? 走既原因更大部份系因為合左ser覺得不滿 又要重返舊時制度)

問題五.
合併伺服器 有咩得著?
(重點考慮 是否真系好玩d 每位玩家得到公平? 就之前儲值送特效為例 好多玩家都儲值為求特效.
天空ser以小人之制 好輕易就已經可以獲得儲值獎勵 如果合併既話 系咪每位玩家都可以享受呢種福利先?)

最後,吾該玩天空ser既人自己諗下 當初選擇玩清嵐及加洛ser既系你地自己. 吾好為左自己既福利或者得著而去要求任何野 畢竟系你地自己所選擇. 好認真講 天空ser 之前d福利已經比南遙及天寧多好多. 例如開服之前既 悟技送神獸/仙獸 升至某等級送150貢(估計當初每日至少數十隻分身了吧? 補經補神武什麼都以你地為優先 仲想得到d咩福利. 如果真系合併既話 就麻煩官方每人都有相同既物品 甘一定吾會有玩家不滿同吾公平既問題啦?

EXP
102 點
可苦可樂 發表於 2012-10-31 19:17
其實留下來的 始終都吾想放棄隻ac;
合ser就係可以吾洗放棄ac又可以繼續既方法.
同埋天空ser吾會追吾到各大s ...

你宜家都可以吾放棄架?
合左就吾放棄咩例子黎?
吾合就一定要放棄?
問題? 影響? 甘個個ser都系好似天空甘冇人既
你又會吾會放棄?
根本自身問題=,= 廢話道理

EXP
102 點
吾該吾好大條道理甘樣-,-
自身問題
當初選擇既系你地自己
貪圖福利
最後玩大改革?

EXP
466 點
當初重開天空ser就係諗住多人轉先玩;
呢家都走得7788啦;
甘吾通可以點?
本身佢開天寧ser戈刻就已經係錯;
佢呢家就係要搵辦法解決;
甘你有冇方法解除個小人玩既ser既玩家不滿?

主打遊戲
夢想世界
EXP
1128 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

真快

主打遊戲
夢想世界
EXP
676 點
唔支持合

EXP
413 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

我想講就係轉佢玩天空原因就係諗住分間d人,點知而家越黎越小人,先要求合ser

EXP
6 點
支持天空合天寧!!

EXP
17 點
天空合天寧

EXP
13 點
其實我覺得如果要合ser.不如將天空ser轉為「新手樂園」同大陸甘.係遊戲內進行轉ser功能                                                                                                                                   例子:「當角色進行轉ser功能必須退出幫派.轉ser之後人物.裝備.修煉等保持不變.轉了ser之後所有野跟番果個ser現時機制進行」                                                         1.可以比天空ser既玩家揀自已想去既伺服器.2.對天寜/南遙現時機制應該影響不太                                                               

EXP
36 點
可苦可樂 發表於 2012-10-31 18:44
其實可以好似上次甘合SER..
不過今次合南遙SER;市價最好跟返天空ser..
因為南遙ser d價及時三刻天空ser會轉 ...

因為你係天空ser d人 所以你比d提議完全係對天空ser 即係自己有利
有冇諗過南ser既人既感受 意見??????????????????????????????????

EXP
260 點
支持天空合天寧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EXP
424 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

EXP
260 點
其實講真天空ser d人真係少到數得出,唔合ser真係唔知幾時會冇人玩
活動組人都難,試問你又想唔想係一個冇人既ser玩?
升都冇心機啦.自己個ser多人就唔諗下人地個ser.
d價gm可以調整,反正天空ser冇乜人.一係你就同天0ser合,
一係就比我地選擇轉ser(人物裝備.現金.等級...唔變),冇現由要人重新升過
唔想合ser果d 9成都唔係天空ser既人
自己個ser多人,就唔理其他野!

EXP
36 點
可苦可樂 發表於 2012-10-31 20:47
當初重開天空ser就係諗住多人轉先玩;
呢家都走得7788啦;
甘吾通可以點?

我係gm 就唔解決你個小部份人既不滿
為左你個小部份人既不滿 去搞到另一個ser 大部份人既不滿 拎黎賤咩

接受下人地講野啦

EXP
424 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

EXP
260 點
少人既ser唔等於冇人。其實真係唔好係好明合左ser會對你有咩大既影響
為解決小部份人不滿引致大部份人不滿。你又知其他人唔想合。你一個唔可以代表一個ser
玩game更係愈多人愈好。邊個想玩一個冇人既ser,合完ser多d人唔好咩?
唔好將你既個人睇法套用係人地身上。唔係個個都好似你咁淨係識為自己諗
你都識講個ser小人合ser對多人既ser有幾大影響?但對於小人既ser就唔同。
合完ser人多左自然更加想放錢同時間落去。如果個see得幾條友比你都唔玩啦,自己同自己鬥勁?!
天空同南\天0ser合都好,熱鬧d唔好咩?!

EXP
466 點
kitjaiv3v 發表於 2012-11-1 11:04
因為你係天空ser d人 所以你比d提議完全係對天空ser 即係自己有利
有冇諗過南ser既人既感受 意見???????? ...

甘你有冇睇GM個標題?咩叫意見收集?
有利自己?你地d奧義比人炒高哂個價,乜都炒高哂,
相反天空ser既價係比南ser平;
最終有利吾剩係天空ser;
神武系統你地無份用咩?