AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

【未定案】伺服器合併意見收集   [複製鏈接]

EXP
1350 點
吾想合天寧 合左會多左好多幫 天l寧國已有5個幫喇
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
夢想世界
EXP
1128 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

其實合ser 個市價都唔會跟番新ser 然而 跟新ser既話 對南遙ser打擊好大 同埋好多人系合ser個果段時候屯積 造成不公平

EXP
795 點
同天0合

EXP
733 點
支持天空合天0

EXP
87 點
睇黎天空ser絕大部份人都支持合服噃

EXP
365 點
別整天想強弱問題,自己在一個SER稱霸,又怕合SER比人追上,私心很重,有競爭才好玩,想稱霸某一SER就玩單機啦,這是ONLINE,不是單機,ONLINE game最重要就是要有人,人都冇同單機有什麼分別?夢想世界單機版?

EXP
365 點
合ser要講神武?對自己不利就要反對?還要講公平?玩online玩到單機仲算公平?一些實力追不上的人為什麼要離開?天天鬧事-2-3-4-5,叫了幾天誰入組?天天副本-2-3-4誰入組?叫了整天都沒人,這樣叫法誰不會del夢想,唔通去5開?打機打到5開咁辛苦,這叫什麼?合SER對新手也有好處,別整天去怕傷害自己利益,每次改版還不是粗口滿天飛?最後呢,還是照樣玩下去,合個SER會扣你錢?扣你神武?還是扣你扺經,照顧一下新手吧,不是每個人都很有錢,天天買點,我也是新手過來的,玩了3年才上手,好在那時有人陪,現在呢?新手找誰陪?

EXP
123 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

合服,有好有唔好。
大家都係為左自己福利同公平性姐,
咁不如整個轉SER系統,
等天空SER既玩家可以有一次免費轉Ser機會;
揀自己中意既Ser~條件係無結婚無幫派等...
咁各個Ser既夢想幣價就無咁大影響。
可能你地會話,
天空ser既人可以用好平既夢想幣價囤積貨品轉ser去賣,就唔公平。但我想講,人地遲起步幾年,有咩所謂?同埋佢地賣野入黎,啲價平左,對大家黎講唔係好事咩?唔通你地想天空啲玩家入黎買高晒你地既物價就好?

EXP
123 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

-仲話公平,呢個世界無絕對公平。
-好似合裝,開包等等。
~我開包,人地開包
~我開祝果冥神丸,人地開50碎開符,
---->都係唔公平架啦。
與其嗌呢啲問題,
倒不如大家集中討論點樣合ser可以令更多人得益仲好啦。

EXP
363 點
天空天寧合!!!

EXP
413 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

其實好多人都想天空同天寧合

EXP
424 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

主打遊戲
夢想世界
EXP
433 點
純粹個人意見  :
其實本身南ser都唔系有好多人系度玩  3合1其實都唔錯  始終人多少少先好玩  而且所謂南ser同其他ser差距問題  其實我覺得合左ser之後都可以有改善  共同進步   有競爭先好玩架嘛   其實我地南ser都冇同人比過  都系想多d人一齊玩  咁先有意思

EXP
36 點
可苦可樂 發表於 2012-11-1 17:28
甘你有冇睇GM個標題?咩叫意見收集?
有利自己?你地d奧義比人炒高哂個價,乜都炒高哂,
相反天空ser既價係比 ...

人地想賣野d價係咪會低左 唔好講到咁好聽

EXP
26 點
我認為天空同天寧合只會令天寧部份玩家轉玩南遙或者直情唔玩
之後天寧淨返既人加埋天空既人 都唔會多得去邊(大概)
而且南遙歷史最悠久 人又最多
如果只係合兩個Ser既話 一定唔會同南遙合
所以三個合曬既話 咁就三個Ser既人都冇野好講
三個合左=天空就唔洗得勁少人玩+天寧就唔洗因為天空天寧合而轉去南遙玩+南遙一開始就冇咩損失(大概)
    =對全部人都有好處
所以其實三個合曬似乎係比較好既選擇= =
至於天界價= =三個Ser既價加埋再除三囉=0=
再唔係咪重置天界價 當係合完Ser補償下玩家(其實係咪益左hkd= =?)
不過家陣d人個個都掛住玩3D Game
完全唔體會下2D Game既樂趣=.=
係咁落去只會愈泥愈少人玩同埋冇新玩家加入
合Ser都只係可以解決短暫的問題(始終都會有人因為學業/工作/湊仔之類而唔玩)
未必可以令隻Game長遠咁經營落去
所以......(其實我都唔知仲可以點= =)
以上純屬個人意見

題外話:我三個Ser同一個ac都有開人物=,= 如果真係合Ser既話會點?

EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

支持天空and 天寧 因為南搖人最多  再+落去只會令其他玩家投訴 天寧同天空合就係最好  再唔合 流失的玩家會更多

EXP
1142 點

用戶勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

支持三ser合一
其實2年前a game 同夢想好熱鬧 ,但係g.m開始開其他se就r愈來愈少人.
Eiyuv3v 都講左天寧都好少人  天空同天寧合左一樣都少人  最終都係合南ser
有競爭先有進步 d人愈勁就愈悶  合左就有對手.
希望G.m識做.

EXP
139 點
合既話唔一定多人囉,知唔知宜家有幾多人5開?以為真系咁多人玩咩,就算天寧ser比天空ser多人,咪又系得個幾條友出頻,有好多人都留低帳號俾人掛咋嘛。

EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

雖然合唔一定多人,但系唔合就一定少人

EXP
414 點
不了情 發表於 2012-11-3 05:28
合既話唔一定多人囉,知唔知宜家有幾多人5開?以為真系咁多人玩咩,就算天寧ser比天空ser多人,咪又系得個 ...

唔出頻講野既人未必係唔玩囉你搞清楚啦而家係大多數人都想合ser啊仲有你話大多數d人係叫人幫玩姐係味放ac啦