AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5503|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 迷裝分武真的不能存在?   [複製鏈接]

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

樓主

成日話迷屈機
但你地有冇諗過係冇轉生冇藥水情況下可以出到幾勁
唔好睇快ser d人精到5x就以為係收費ser都出現精5x啦
你地有冇玩過幸商架?有玩過就唔會咁諗啦
講真當你1隻200lv幸人(調盡)同1隻100lv幸人(調盡)既情況下比較
200lv幸人只係比100lv幸人精多4~5屬
人地用幾多心機升100~200啊你知唔知要幾耐,要幾多娃棒
係咪抵人地精多你4~5屬先!係4~5屬渣 唔係40~50屬差距啊
唔信你地自己計下數啦

就算當你升到200lv(調盡)用龍心都只係精30到
記住係用龍心,升200挖磨唔洗時間?冇1年升到?有超p?有p娃?
但你用200lv防具合屬穩都出27~33!仲勁過精煉裝
唔信你地搵d高lv防具係快ser試

就算你地話:邊可能咁易升高lv工技做高lv防具
就算去威奇打果d合屬穩都有接近1x
但以1個低lv幸商都係精呢個數左右(仲要用高lv石)
不如你地睇下官方裝 75夢加2x
幸商200lv同用龍心精出黎只係比官方裝高dd

分武真係屈機?
不如你地用1隻6x闇技+1枝60真杖+300闇智寵去威奇同1隻老板渣60真算(冇分)300力寵睇下邊個秒先
有迷就代表做出黎既算會好高傷?睇快s出3千傷算咁勁 收費ser都會有?
以1個升得靚既幸商比盡你升到150,做130lv算都出勁唔過d官方算(仲要冶到160金 磨到約書 要升幾耐)
不如你地自己係快ser搵隻60分真算用隻400力左右(冇開水雞精湯,當佢只出到汽水)睇下你打水木痛唔痛苦(你話200精算100卡技就冇野好講,但以1隻100精算40卡技黎講,睇你點打)
有做開武器會好清楚

要改既地方真係只有魔c 招合體miss係攻城都扣1
全部職改成miss都扣1呢方面就會好d
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
280 點
support

EXP
779 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 麻雀勳章

我就無所謂

EXP
239 點
下.你玩童話為左單升帶升秒怪?
你玩過以前既童話未?
明唔明咩叫十年回憶版?
我諗你唔明.唔講你.自己反省下

EXP
318 點
樓主講咁多晒氣
你可以唔玩月ser 玩你既免ser 有問題?

EXP
280 點
冇轉生 謎裝既效益大大降低
就算有謎裝, 個人能力屬性都唔會同普通人有太大差距

EXP
239 點
OceanOne 發表於 2013-1-10 16:29
冇轉生 謎裝既效益大大降低
就算有謎裝, 個人能力屬性都唔會同普通人有太大差距 ...

你咪試下一隻用迷裝升上50lv同冇用升上50lv既分別

EXP
280 點
秋仔 發表於 2013-1-10 16:29
你咪試下一隻用迷裝升上50lv同冇用升上50lv既分別

要記得月費ser的謎裝是弱化版
分別有一定, 但不會大(沒轉生)

EXP
239 點
OceanOne 發表於 2013-1-10 16:41
要記得月費ser的謎裝是弱化版
分別有一定, 但不會大(沒轉生)

你都識講有分別
咁d人辛辛苦苦升到50lv為乜?
比人地一個港戰拎d錢出黎就勁過你
玩黎做乜?

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1674 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

D人升到50lv為乜你就要問下個d人了..
有人會覺得你講既呢樣係岩 玩黎無意思
亦有人會覺得 我升到50lv係享受遊戲 勁與廢無分別

..玩童10年 無時無刻仍在享受 不受任何神寵神裝影響

講返正題
謎裝的確會有影響 希望童話刪返佢吧
樓主你所講不無道理
但影響既 係講緊人地用體裝升既人勁過我地一開始玩既人
而一開始既人係無得轉生再黎過..變左低血過佢地
咁會點? 你諗下 無勁武既情況下 就睇下邊個死先架啦

謎不可算屈機 但足以令玩家流失
前人種樹,後人乘涼

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

前人種樹,後人乘涼
相信各位如果有玩過迷都知係可以加血嫁啦(普通人精都可以有加血),
一件加300血,8件就2400了,咁未屈曬機﹖
2000血妳知唔知係我地升50lv先加到嫁﹖
而且耐用度係1000,妳地去貝港都係得200喳,
所以迷裝如果繼續,童話就得返幾年,
點解﹖因為去到o個陣人地精到30屬就可以過萬血啦一個人,
而且係持續生產,永遠唔會消失。

分子重衰,武器打多成兩倍幾,單機咩,
就算係派得個一兩份都會令到童話多左一個外掛級o既人,
升級升技打王打怪都好,都係好屈機,
甚至帶升,都可以打高幾十lv o既怪啦,
而且又係不斷重複,永遠冇停止o既一日,
所以如果一派黎多就會變成免費ser咁,咁重點會有人玩收費ser?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
527 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

himkentim 發表於 2013-1-10 17:34
前人種樹,後人乘涼
相信各位如果有玩過迷都知係可以加血嫁啦(普通人精都可以有加血),
一件加300血,8件就2 ...

加血裝唔係永久加 SO唔會影響平衡 問題在於加屬既裝 由其係1LV 精體/智之類

himkentim  不過後面都有講到迷裝屬性問題><  發表於 2013-1-10 18:32:00
himkentim  加血係俾正常人屈機,唔係話佢永唔永久,我三千血妳六千,我***  發表於 2013-1-10 18:30:57

EXP
280 點
將謎裝既等級下限調至80lv會唔會好好多

himkentim  不過80lv加多成30x8=240敏就好似有o的問題囉.v.  發表於 2013-1-10 18:33:08

主打遊戲
童話
EXP
1334 點
有好有唔好,都幾難判定應唔應該存在

EXP
280 點
himkentim  不過80lv加多成30x8=240敏就好似有o的問題囉.v.  發表於 15 分鐘前
咁裝備人人都可以有, 去到80lv, 鐘意裸裝/用廢裝, 之後話人地d裝太勁既話, 好似有d搞笑

himkentim  只係點數問題,不過係差太多,妳會唔會買30敏裝, 我相信,係人有錢都會去買,買左妳就勁,加三十力裝都好過妳再升10lv加三十力啦  發表於 2013-1-10 19:02:03

EXP
40 點
童話一開始冇精裝冇分武,都可以好出色(好多老玩家認為童話本身已經好好),只係後來玩家人數變少,官方為左增加營運收入既方案。
我認為唔係討論「謎裝分可唔可以存在」,因為冇話唔可以的,因為的確係要花好多心機同錢同努力先可以做到好勁,優勝過其他玩家係合理既事,
只不過如果係主要俾老玩家回歸既「十年回憶版」,就要考慮返呢堆人點解當年會放棄左童話,有d人唔得閒玩,更大部分係因為覺得追唔返物價,同埋童話已經不再單純童話,而係好現實咁乜都講錢。
所以我認為十年回憶版唔係迷裝分武有幾大影響,而係根本「唔需要」迷裝分武,起碼要消除玩家對呢d野既憂慮。
每日限定次數打既王出裝備隨機加成數值,又或者每天登入送出既加成數值寶石,起碼呢d只係運氣野。
其實仲有一個方法就係設定更多物品係綁定不能解封。

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

wa=.=大魔仲有玩架.....

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

himkentim 發表於 2013-1-10 17:34
前人種樹,後人乘涼
一件加300血,8件就2 ...

你話:不過80lv加多成30x8=240敏就好似有o的問題囉.v.
唔好拎30x8呢個數去比較ok?
呢個數係人物200lv調盡加用龍心
你估一開ser就升到200?
以1個正常數值去比較啦
升100都起碼幾個月時間啦
100都只係精到約15左右(用血卵石)
咁我想問你升1隻人出黎仲廢過官方裝 有幾大影響先?

EXP
214 點
要改既地方真係只有魔c 招合體miss係攻城都扣1
全部職改成miss都扣1呢方面就會好d

1 D 都唔好,點解唔可以MISS就MISS,硬係要改成必中先

EXP
66 點
算啦算啦 我都同好多位話支持保留迷裝分子的玩家說解太多次啦
佢地個心態根本吾係由人魚傳說個年代玩起,所以吾知童話個內涵的價值意義係邊,同佢地討論哂9氣.
又或者佢地班友見有得重玩,又有岩佢地自己風格的迷裝分子或轉生,呢D對後期加入的佢地係必須品