AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

月費版問題集中帖(3/12更新)   [複製鏈接]

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
在超越體力的極限下,原廠方終於在公測前把謎之裝備移除了。
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
童話
EXP
5271 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

GentlemanBeard 發表於 2013-1-15 17:36

你們的努力令人感動

健康要緊!!
千萬別因為移除迷裝而卒死, 那真是大新聞

EXP
18 點
GentlemanBeard 發表於 2013-1-15 17:36

辛苦晒你啦 GM  
我想問尼   武器裝備使用方面會扣耐用度嗎....出手順序有還原最初設定嗎....

主打遊戲
童話
EXP
1286 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

Divinaluck 發表於 2013-1-15 15:20
零用錢=0=?

是的.0.

EXP
447 點
出手順序及負重問題
希望官方盡快給予答復
另外賺錢實在很難?

EXP
95 點
請問會否考慮一下把耐久的損耗設回以前未有免費服時的設定(有機率扣,但不是100%)
出技能100%損耗耐久對法術系職業是很不幸的事(不代表其他職業不會,只是本人一向玩法術系職業(其實是本人沒玩其他職業,所以不知))
法術系職業力量加不多,負重自然低,要每次出門帶幾把對無力職業重得要命的杖在身,實在是痛苦,而且法術系職業中的僧侶更是可悲,一場用不同輔助技能,比其他又再更易消耗武器...實在是...悲哀...

EXP
72 點
dickycwk09 發表於 2013-1-16 15:35
請問會否考慮一下把耐久的損耗設回以前未有免費服時的設定(有機率扣,但不是100%)
出技能100%損耗耐久對法術 ...

我記憶中
以前出技直頭係唔會扣武器耐用嫁啵
除非直接拎把野去扑D怪就用扣

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

出手順序及負重問題第一~~
賣材料冇錢買新手裝都困難~.~

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

http://fairyland.alta.hk/NewsApp ... 48766&RecID=280
http://www.fairylandhk.hk/06uglyduck/index.html
基本上收費同免費ser既分別就係咁
未搞好就出
可能tw整唔返之前既設定啦

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

工作工具係生產低lv產物時扣少d耐/增加工具耐用,
或回復以前賣雜物個價,
依家低lv工作d產物冇人要,賣npc又蝕..好慘

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

記得有咩要建議咩...降低書同樂器製作難度..大家點睇??

主打遊戲
童話
EXP
5271 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

還有武器耐用度扣得太離譜了,我支10lv棒,打了兩小時就報銷了....

耐用度方面扣得太多,請減低武器耗損度。感謝

EXP
21 點

好老實 掛工作技能出來目的係想自給自足
但係 連賣返成本都難 唔好話自給自足 1月30後 我自己都係玩2個ac    都係掛2隻人
2隻人我諗 我掛足1日24小時都賺到唔到幾萬  建議調高價格售價
使用魔法技能 扣耐用我係無所謂既 重可以提防唔少外掛  但係你可唔可ok崩 設定係雜貨鋪可以賣到
整出來既裝  耐用太少你又扣得快  又取消左迷裝(平時迷eq整出來係比較高耐用) 可唔可以提高返 工作制成品既耐用

重有一樣好重要既係 技能出手次序  係好唔公平的 戰士技能 突別快  我鐘意pk 但係唔想玩戰士系  
我想升闇c 但係黑洞扣敏 扣得有冇咁離譜
好少血 但你又扣敏 6隻怪我比2隻打到我都死啦 又低閃
闇c扣敏之後既用途大大低左  唔通闇c出來只可以做闇儀?
其實無左轉生系統 我係唔反對 呢樣有同無我都無所謂既。。
但係遲下有幸商出現 可以降到裝(洞eq)(保守估計可以降6下) 所以由1lv升出來既人物 既體質 和後期有千年藥(+50體藥)海洋藥(+55智/60智)既出現
加上屬調出現 我11lv調晒做體 升上去 再食體調我咪好著數
對升左上去既玩家其實係好唔公平 我唔知有咩方法可以提防 如果唔係實有一班舊玩家 因為人地新人升出來比自己強 而唔玩

我舉一個例子 一個好公平方法 就係出npc 可以幫角色變返1等 只保留角色既技能(元素控制 闇系控制 卡技 刀技 精算等等)
而屬性同新角色一樣 
白金卡攻擊 用既金錢太多 以前收費ser 可以顧到 因為戰鬥後既金錢係多的 其實宜加無左迷 同分子 每場要用2000蚊去飛卡
咁即係代表 唔會有人玩人玩戰鬥系既大老板 改唔改我都無所謂 只不過我喜歡大老板 但沒有金錢去玩這個職業 冇傷冇錢搵咩人去玩

總結一下
1魔法技能不扣耐用度 如扣 請雜貨部出售ok崩
2出手應該變返以前咁   計敏捷出手 技能不扣敏/加敏 公平<--
3基本工作技能既用途其實低左好多因為無迷eq關係 應該原材料售價提高因無迷 裝備耐用真係好低 建議可以隨機製成品耐用度 500~2xxx耐為佳
4無左轉生系統 日後既裝備變化 幸商出沒 調整藥丸出沒 升出來既人物屬性差異 你要諗辨法
5。白金卡攻擊可以改成 消耗500~1000蚊 

(2)(4) 官方一定要正視 唔係流失率好大

EXP
80 點
強烈要求個d包一個ac只可以入一個 同埋唔可以交易
如果唔甘做 會有反d金錢戰士介入 又搞到個ser唔平衡
不過最好就唔出

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

namtsang 發表於 2013-1-16 19:53
強烈要求個d包一個ac只可以入一個 同埋唔可以交易
如果唔甘做 會有反d金錢戰士介入 又搞到個ser唔平衡
不過 ...

根本冇可能
你當alta傻架咩
佢出得十年回憶根本係想搵埋最後一筆
睇佢連基本設定都未搞好就快快腳出包搵錢
當呢個包清完之後 ser開始少左d人,人lv平均返dd,應該會好快到超經超幻出現

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

最後一筆都聽左好耐..(九宮格開始聽到)
好似D鋪話要汁咁..

EXP
1576 點

kitkit001 發表於 2013-1-16 21:03
最後一筆都聽左好耐..(九宮格開始聽到)
好似D鋪話要汁咁..

如果佢真係有睇個設定
應該一早就修改返收費應有既設定
冇理由tw官方 hk官方都唔知
只能講1句佢地大意/本身就想設定係跟免s,只係廢除攻迷分就當新s咁出
但就算佢修改出招,打怪既錢,扣耐問題之後
當大家上80等左右既時候又會有另一個問題...

EXP
55 點
主要有幾個事項先提出

1. 關於武器耐用度方面, 十年前童話版本,修士類只要使用魔法就不會扣武器的耐用度
而戰士及旅人類要攻擊很多次才會扣少量耐用度, 但現在不論修士還是其他類別, 只要攻擊(魔法或普攻)都會馬上扣1耐用
所以請回復有關的設定

2. 關於打怪跌落的可因, 在以前收費ser時, 打怪而跌落的可因數起碼比現在的多幾倍
如可以的話, 請調校跌落金錢的設定

3. 請問會否重新推出童週或幻寵卡等產品嗎??

EXP
33 點
希望官方過完今個星期ob之後
會將所有設定跟番以前收費ser
即修士系用魔法唔會扣武耐
採集材料變番有重量 調低工作道具耐用消耗
取消出手次序系統 etc

EXP
422 點
豐收島不開放:贊成

物品調整重量:原材料應有重置

職業及技能調整:可考慮

取消出手順序:沒謎裝沒轉生,應取消

取消物流:如果材料賣給NPC的價格調高,原料有重置,物流應取消

打怪獲得經驗、可因調高:經驗可不變,但等級相約人物組隊後經驗增加。可因應調高

工作材料賣NPC價格調高:應該

裝備及工作用具耐久扣減機率降低:應降低扣耐久機率