AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3713|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 關於""我亂.亂舞太刀""一問   [複製鏈接]

EXP
10129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
第一點:有無巴打絲打覺得一用呢招清怪
武器既耐久度會扣超快... 例如我單刷兔仔 一次過打小兔清怪
武器由100扣到50耐久度左右 係bug還是要屈住太刀不停修武器呢?
唔用呢招又清得慢 拖累隊伍打副速度

第二點:

大家用我流呢招既時候 會唔會大lag機?或者令到隊友卡技能 lag到接唔到呢?
當然 隊伍有一隻太刀可以做到咁既程度 想像唔到隊入面有2隻以上一齊用會點
難道街團只能拒絕太刀?

希望官方正視我以上講既2點 以下開放討論

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
冇lag機- -

主打遊戲
幻想神域
EXP
87011 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

打5地有2隻太刀用我流已經有少少lag

主打遊戲
幻想神域
EXP
3589 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

琴日同3隻太刀打5人奇蹟..打尾王3隻太刀一齊出我流= = 睇到o左嘴

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2301 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

招技既動畫好誇張

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
216 點

主打遊戲
星界神話
EXP
871 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

頭先同4個太刀打副好lag- -
五知關五關事呢.....

EXP
10129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

siuching310 發表於 2014-2-17 00:23
頭先同4個太刀打副好lag- -
五知關五關事呢.....

ser lag 應該 我都感受到

主打遊戲
幻想神域
EXP
263 點
幾個同lv既太刀一齊用我流
勁快疊到30層

冇lag@@"

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

密切留意中
大家請繼續討論

EXP
1288 點
呢招得個樣輸出低,仲搞到大家都lag,而且太刀好豆腐

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
216 點
沒LAG

EXP
10129 點

司馬信 發表於 2014-2-18 10:44
密切留意中
大家請繼續討論

原來你都食花生嫁?

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

司馬信 發表於 2014-2-18 10:44
密切留意中
大家請繼續討論
第一點:有無巴打絲打覺得一用呢招清怪
武器既耐久度會扣超快... 例如我單刷兔仔 一次過打小兔清怪
武器由100扣到50耐久度左右 係bug還是要屈住太刀不停修武器呢?
唔用呢招又清得慢 拖累隊伍打副速度
呢招係清細怪清好快..一咋咁扣防.
第二點:大家用我流呢招既時候 會唔會大lag機?或者令到隊友卡技能 lag到接唔到呢?
當然 隊伍有一隻太刀可以做到咁既程度 想像唔到隊入面有2隻以上一齊用會點
難道街團只能拒絕太刀?
我部機要LAG就唔會因為幾隻太刀一齊用而LAG..
只係....
個動畫太大,太藍,好難睇紅地
其實又唔係好覺幾隻太刀一齊用會扣防扣得快

所以我好少用我流打王,只會用黎加下BUFF.
睇唔到紅地,就算扣到防,但阻到隊友避紅地,根本幫倒忙.
太刀又好脆,血少.
技又會飛黎飛去咁,一唔小心飛出紅地,飛番入紅地,就GG.

EXP
10129 點

cskm2005 發表於 2014-2-19 01:20
呢招係清細怪清好快..一咋咁扣防.
我部機要LAG就唔會因為幾隻太刀一齊用而LAG..
只係....

第一點:係清怪快 但武器耐久度也扣得快
相比劍盾 如果太刀要下下出我亂清怪 打1-2場左右要修武器一次
而劍盾 可以打3場左右修武器 以上係我玩太刀同劍盾既扣耐久感覺

第二點:我打副都唔敢用我亂 因為特效太勁 當然你可以講句 我電腦勁野黎 唔會lag
但會連累埋隊友一齊lag 呢招通常單刷先會用 組隊打副我唔會放
因為我玩速 暗牙+煌龍+飛燕返+居合斬 1234無限cd

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
205 點
依招野太華麗,華麗到打5人成日見到人地人出一次就俾第2個叫唔好再出= =大部份人都會感到lag,唔信你自己去打雪王同高原王感受下,本身都lag死,如果有部份太刀朋友再用我流,真係直接熄機好過

EXP
10129 點

xWai 發表於 2014-2-19 10:26
依招野太華麗,華麗到打5人成日見到人地人出一次就俾第2個叫唔好再出= =大部份人都會感到lag,唔信你自己 ...

我好認同你呢一點 我自己拖一堆兔仔打 放果下都lag

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

xWai 發表於 2014-2-19 10:26
依招野太華麗,華麗到打5人成日見到人地人出一次就俾第2個叫唔好再出= =大部份人都會感到lag,唔信你自己 ...

雪地高原都放咁陰毒架啲人

EXP
4537 點

colourp 發表於 2014-2-19 10:16
第一點:係清怪快 但武器耐久度也扣得快
相比劍盾 如果太刀要下下出我亂清怪 打1-2場左右要修武器一次
而劍 ...

我明你講乜,唔洗講多次= =
只係想話,清小怪,1個人用,好過幾個人一齊用.
(唔覺幾個人用扣防會扣得快)

同埋,lag同睇唔到紅地...
我覺得睇唔到紅地問題大啲.
因為你部機性能幾好唔好LAG都好..
你睇唔到紅地,反應慢咗果0.5秒中一招,可能都會死.
更何況啲又lag又睇唔到紅地既人?
(樓主好似講到唔LAG就會成日用咁,你諗下風副3王..佢啲紅地係水到....)
  1. 斬擊魂
  2. 提高傷害值 N 點,閃躲值 N 點,並可使用必殺奧義「我流.亂舞太刀」
  3. 主力武器為太刀時,將額外降低受到的傷害 20% ( 持續 1 分鐘 )
複製代碼
所以我根本唔用我流,只係係一般設定好既123組合上得閒用招"斬擊魂",
當係類似斧既怒氣改咗自行施放.

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿