AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2255|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[其他] 有關戰場增加深夜場,可行性大不大? [複製鏈接]

主打遊戲
晴空物語
EXP
247 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

樓主
有關戰場增加深夜場可行性大不大?

香港係一個比較特別城市,有24小時不夜城之稱,青少年更加不用說吧?

還有許多打工仔9點幾重未收工,重係忙緊,

隨著五天工作制推行,

有關晚上1時至至上午9時,晴空設定入面,無任何活動可以參與。

你地覺得星期五、六、日,晴空戰場增加深夜場可行性大不大?

而深夜場應在2點至4點期間選定時間進行。

因為,其實本身星期六、日有特別增加早場,咁點解無深夜場?!

好多時工打仔,想就下時間打一場戰場都吾得,吾知打家意見如何呢?

如果增加了深夜場,你地又會吾會參與呢?
單選投票, 共有 36 人參與投票
69.44% (25)
30.56% (11)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
768 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

唔係個個都會2-4點係度

主打遊戲
晴空物語
EXP
1700 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章

可行性幾高啵我覺得:
1. 技術層面: 要+個戰場係凌晨對GM黎講話都冇咁易啦-->技術上可行
2. 玩家層面: 對平日打戰場既玩家冇特別影響;對凌晨玩既用家有正面影響(更多娛樂)-->玩家態度為正面/中立-->不反對-->可行
3. 資源層面: 凌晨搞個戰場都用唔到GM幾多資源啦;反而可能因為凌晨都玩到,令更多玩家係凌晨都繼續玩晴空-->玩多左-->買點既人都可能會按比例地多左-->資源足夠+有潛在收入-->可行

真係諗唔到有唔可行之處:X
不過其實除左戰場; 整雪戰個d都唔係唔可能啦~__~
凌晨其實都仲有唔少人玩緊

可能有人好似樓上咁覺得唔係個個2-4點都係度
咁平時朝早下晝都唔係個個係度架啵
當然整左凌晨場未必多人玩
但總算叫做對凌晨玩既人公平d
有番個公平d既Game-playing experience 嘛

EXP
622 點

用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

可唔可行都係要睇官方決定,眼見凌晨係game入面既人都係掛波,
真係好少人識郁,真係唔知夠唔夠人入去玩,唔通自己開3,4隻人入去咩....
好弱雞

主打遊戲
晴空物語
EXP
1700 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章

其實... 大家係咪唔識分可行同埋應否推行-__-可行既野其實冇話過一定要做lol 應該推行既野亦未必可行@@
樓上請小心用字xd 可唔可行係唔洗人決定架@@

主打遊戲
晴空物語
EXP
5138 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

OK既 有時2-3點AM 都唔知係到做咩

EXP
1002 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章

真系出都唔錯呀@@

EXP
768 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

不大

主打遊戲
晴空物語
EXP
247 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

雞雞GM ,你老細要你幾點收工 ,你自己都知架

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
50 點
深夜玩呢D
好容易一面倒/合作性刷野...