請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 11020|回復: 63

[疑難] 求官方舉行回收game金幣活動   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

之前活動無限制註冊新AC,FFOL真係入黎好多外掛,我分身本身用來做倉庫,偶爾賣賣野,為左方便賣野(好懶次次都要入聖城搵拍賣NPC)隨便入左個公會,入左后發現系大陸公會,我聽佢地講工作室註冊了8W幾個ac,我真系吾知講咩好,
6條分流6條紅,忘卻 聖城 禿鷹 白石門口 微光門口 礦山門口 阿古斯門口 水洞門口淨系外掛,我估吾到隻game一半以上都系外掛,再入聖城擺攤區,已經無曬人隻game死曬????????

現在外掛橫行,遍地幣商廣告,金幣大量流入市面,物價越來越貴,一般吾買金d玩家已經好難在game里買到自己鐘意的時裝or其它野,拍賣粒寶珠已經1.8WG,敢問正常玩家要多久先賺到1.8WG????希望官方多抓外掛,另外出些回收金幣的活動,源神進化寶珠,煉金幣etc都好,希望官方重視我d正常玩家想法,FFOL已經1年左,入黎好多新玩家又走左好多老玩家,留下來的都系喜歡FFOL的玩家,我已經甘講,吾知官方你地點想點做

多選投票: ( 最多可選 6 項 ), 共有 60 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

21.64% (29)
23.13% (31)
11.19% (15)
8.96% (12)
11.94% (16)
23.13% (31)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
希望官方重視
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

外掛釣魚都釣到65LV,呢都吾算奇,最高我都見過69LV釣魚外掛,官方真係有心做野真系吾會甘

EXP
4528 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

真係有少少唔問外掛鐮點黎.....
明明我開人都無半隻鐮係到打...
以前就成堆...

唯一最有可能解釋: GM無做野,啲外掛AC無捉過,又點洗再開過新AC???

EXP
4528 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實你用回收G幣,根本無用!!!!
啲買幣既,一樣買會黎狗衝買幣黎換.

我建議方法:
"先暫停釣魚功能"
"開放神點換70圖"
"開放目前仲未有得用神點既物品,可以用神點換(EG:進化珠,天塔飾,奧義)"
以上係短期方法,1來唔比人掛釣.
2來,都係時候開放65左右既物品可以換..

長期方法:
改變防外掛測試
被舉報次數愈多,愈能夠封鎖該名玩家AC/IP

限制新玩家+低LV角色係低LV地圖可以打出既金錢同物品.EG:
1."60LV以下地圖同副本掉落物"為"不可交易"(部份金料可以交易)

2.部份"60LV以下地圖同副本掉落物"可以用神點交換(並下調需求量)
3."60LV以下地圖+副本+任務金錢量"為0,改為增加神點,開放"神點限量換金錢"/"金幣代用卷"
"神點限量換金錢":60或以下或新開AC或成就分XXX以下既角色,可以用神點換Z次XXX金,
"金幣代用卷":即軍票,可以代替買NPC啲野

依家我食飯都食成1000G,同啲FD講真係笑出黎= =

dannylcc  其实是不是吧镰刀开号1等级开始不是最好吗!!!  發表於 2014-10-23 15:25:47
已有 1 人評分金幣 收起 理由
千宏 + 30 讚一個!

總評分: 金幣 + 30   查看全部評分

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

用金可以換呢D野...未即是叫多D人買金來換?

不如提高掉寶率...同增加多D可用神點換既高LV野....

物以稀為貴...當佢唔稀有...就無人競購...咁D金作用就無咁大...未少D人買金...

等D幣商自己抱住堆金過世....

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

睇完個貼, 好奇咁走去高地望下。 冇錯高地係小左外掛, 但係奇怪ga係, 點解外怪掛到64, 67 甚至69都冇事,  究竟釣魚升lv係唔係真係咁易, 可以係短短1, 2日間就掛到67lv, 定係官方一直都冇盡力去打擊外掛??????????
高地少左外掛, 其實只係轉移左去其他地方, 正如樓主所講聖城, 白石,微光, 礦山不難見到外掛蹤影。
而官方對幣商洗頻賣幣行為係愛理不理, 叫玩家門自行黑名單, 老實講, 封個洗頻外掛官方都懶得去封, 又點叫人相信佢地有全力打擊外掛????????????????

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

cskm2005 發表於 2014-9-23 08:01
其實你用回收G幣,根本無用!!!!
啲買幣既,一樣買會黎狗衝買幣黎換.

其實我都讚成用神點換物,
至少唔會好似而家咁,
一粒寶珠萬幾金

cskm2005  加咗啲野  發表於 2014-9-23 09:57:04

EXP
4528 點

mi5842013 發表於 2014-9-23 09:22
用金可以換呢D野...未即是叫多D人買金來換?

不如提高掉寶率...同增加多D可用神點換既高LV野....

但當金無用果陣,玩家手上又有一大堆G.
台灣官方70圖高造價,紋章,都係想玩家手上無咁多G.
神點換野,應該加多啲所需物品,例如異界幣,少量金錢,等(最好係雙條件,等玩家自由選擇點樣換)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點

其實金的來源不斷,金的需求量再大也是冇補於事
元珠開到1m8,有市場有需求有能力一樣有人買
開什麼收金活動跟1m8元珠有什麼差異?
只不過一個係npc袋,一個係玩家袋
甘講到尾玩家需要金的原因是什麼?
是因為npc需要金而已(怎樣最後也是會去到npc手的
所以根本不用搞什麼回收金活動
玩家與npc也會合力地將金回收
只不過就是源頭不斷,熱錢流入罷了

而且cskm大所建議的
的確係可以減少外掛的收入
但事問如果升到70lv
就會如夢初醒般
1~70lv什麼都是用神點換的
根本就沒什麼金錢可以跟玩家交易
試問一下跟取消交易係統有何差異?
當1~70lv的裝都可以用神點換
而且也有什麼金幣票
的確可以解決npc吸金的需要
但再想想70的裝備造價
真的可以靠打單單副本解決?

而且掛釣魚本來就合法合理
所以官方才以(玩家)人數眾多而提升ser去解決問題

解決方法理應就由代理去想的
就係改用全部npc0收費
將精煉的材料所需量提升
甘樣不課金的玩家以多打副本獲取造裝材料
以交易別人的點品或自己所需要的
當然所需數量就不得而知了(所以這只是不負責任的建議
不過甘樣的金根本冇用
而玩家交易就以物易物ok了
根本不用金

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
你永遠只會得到一句
營運團隊已在全力停封外掛,請耐心等候。
放棄吧少年...

kennyyee  哈哈,你講中我d心聲  發表於 2014-9-23 13:21:15

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

cskm2005 發表於 2014-9-23 09:56
但當金無用果陣,玩家手上又有一大堆G.
台灣官方70圖高造價,紋章,都係想玩家手上無咁多G.
神點換野,應該加 ...

正常玩家咁刷野...有幾個真係會有一堆金?

如果D寶珠/金裝/秘石唔係俾人炒到咁貴...出左寶都唔會賣到太多G...

講真...果D金都未夠整裝啦...好難想像到手上有一大堆G既情況...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
mi5842013 發表於 2014-9-23 10:32
正常玩家咁刷野...有幾個真係會有一堆金?

如果D寶珠/金裝/秒石唔係俾人炒到咁貴...出左寶都唔 ...

依家係睇下有冇人品姐
有人品出10張70圖全開狙鞋
手上就有4m~5m金夠你整套5星狙裝的

所以整一套裝唔計圖都要3~4m左右(仲要唔計一定用靚核
金先會有價值,如果0造裝費
的金就算平到$1=1000萬金
我諗都未必有人會買

所以如果冇幣商
我都想睇下到底有幾多個可以靠自己ge努力
打副本去滿足3~4m的需求

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

同意.以家真係真係睇人品玩
唔好聽講句.就算收金.300幾hkd =1 件橙時.甘仲玩黎做咩
招待唔知係味機率唔同左,之前2時裝.30幾盒抽1件野.以家咩都無價格突然甘升,玩足半日都係得100幾200金,好多時已經唔打副掛魚升lv算
掛魚本身係內掛.(唔係外掛..我都有隻鐮刀會掛,隻game無唔比玩家多開)唔好封錯正常玩家..thanks..

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
米閣下 發表於 2014-9-23 11:07
同意.以家真係真係睇人品玩
唔好聽講句.就算收金.300幾hkd =1 件橙時.甘仲玩黎做咩
招待唔知係味機率唔同左 ...

呢樣就真係人品- -
有FD 9千幾招 炒PERFECT
有FD 4抽招待 中橙....可以講D咩- -

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

雪姬 發表於 2014-9-23 11:08
呢樣就真係人品- -
有FD 9千幾招 炒PERFECT
有FD 4抽招待 中橙....可以講D咩- -

係..就好似天塔見住d人係甘打到寶賣幾千幾千甘

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
米閣下 發表於 2014-9-23 11:11

75飾都1~2m la
仲貴過元珠

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
米閣下 發表於 2014-9-23 11:11

只能說...這些機會- -

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

HARIKI 發表於 2014-9-23 11:12
75飾都1~2m la
仲貴過元珠

身邊味見到有人中,
要求唔好話高.1-2W對我黎講天方夜譚

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

雪姬 發表於 2014-9-23 11:15
只能說...這些機會- -

對..這些機會...
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿