請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 13986|回復: 72

[疑難] [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點

是咁的
姐係咁,本身我都無乜野
但係呢排個世王時間愈來愈過份,我覺得真係要出一出聲
幾時開始打個世王都要成40幾分鐘?
姐係你爛線 你機廢 想打得哂 可以理解
但憑咩拎住呢點就係度話唔配合既人係狗係垃圾?

我都唔係話咩 我只係覺得宜家呢個時間表長得滯之餘 所謂"造時間"果堆人實在太大口氣
抱住果D所謂恩主心態,一句"我只是想大部分人都打得到",就將果D唔配合造時間既人講到係狗係垃圾咁
幾時世王開始變做咁?
宜家世王成半個幾鐘
我拎我開PO之前呢場黎講 2015/1/16 夜晚11:45分場
世王耗時28左右,共2隻,分別係S1同S4
無錯 雖然係極端例子,但就算宜家做左時間,最後可以用28分剩係出左2隻,仲要2隻差距20秒,都仲係有D人打唔到
打得到仲要唔係因為造左時間,係因為世王俾官方改到硬左,加上宜家俾羊打都有箱
咁究竟俾你排個咁Q整齊又耐到痴左線既表究竟有咩意義?

我地拎台服既表繼續黎討論

呢個係巴德爾SER比較近期既時間

呢個係芯希雅SER比較近期既時間

小學3年級都計得出 人地一場世王時間約為25分鐘(芯SER仲要16分鐘),同我地港SER時間差唔多
但人地有成16隻世王要追,多我地足足4隻
更加唔再講既就係台SER比我地多人,當然會比我地LAG,世王亦會死得更快
但對面海足足幾個月都係咁,莫講話個表仲要係公開上巴哈個個都有打

於是我想問 究竟將個世王時間排到成半個幾鐘頭究竟係咪真係有其需要?
再加上,我跟住個時間表黎順序打王唔配合你造時間係咪就係狗係垃圾?
其實以前作業06神造時間,都係造到平均30秒左右一隻世王,有時仲要GS互飛,隻世王仲要無宜家咁硬06想做時間,白頻問一問肯唔肯合作,唔肯合作就算數有得佢,從來唔強迫從來唔鬧人
但得罪講句,我覺得作業06帶領下既世王時間絕對比宜家1隻等成5分鐘,唔配合仲要係狗係垃圾好得多

講左咁耐,你,點睇? 係咪做得香港人耐左習慣於"被代表"? 你其實需唔需要一個唔知邊到連過黎之後無神神"幫你造時間",造到個表鬼Q咁長,之後你唔合作仲要鬧你係狗係垃圾既世王組?

請表態.

追記:
其實邊個造時間真係唔緊要亦唔重要
老老實實無神神有個人幫我整到個時間表好好地地我真係十分感謝
但當個時間表已經愈來愈浪費時間而且效率低既時候
我希望果班人會聽一下其他人的意見 唔係咁獨裁
甚至當我唔配合,或者提出反對意見就要俾你黑單,你俾鬧.
或者,失去左先知重要,已經消失左既06以前實在太縱我地,造到個時間有效率得黎大部分人都打到,唔中意合作又肯自己深夜慢慢調返個時間.
但對我黎講,我寧願個世王係GSGSGSGSGSGS咁打,我都唔想無神神走個人出黎,同全世界講:"個時間表是我弄的,所以每個人都要聽我的,不能有異議"

單選投票, 共有 43 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
人地覺得整左個表比你就要遵守 因為佢係整表個個勞苦功高
12隻世王都係佢地既固有資產 所以你唔跟佢次序打就係偷跑/偷摸
你既生物等級就自然降左做狗 係好合理既事
本住"要不是我地比個表你跟你連屎都無得食"既大原則"我地應該要感恩
--------------------------------------------------------------------------------------
以上為強國玩家主流思想
懷念以前作業06砌時間砌到15分鐘打完12隻世王既美好時光
係就係趕 係就係有陣時會打漏一兩隻 但係d時間起碼用得有意義
咁得閒係度等等等 我釣多兩條魚唔好?
樹無皮則必死.人無恥則無敵

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點

以前打15分鐘 係好CHUR 但好快樂好有意義 打得齊好開心 打唔齊唔會躁底
而家等30分鐘 真係打緊既時間1/20都唔知有冇 等到好Q躁底 覺得好無聊

岩岩果場真係好諷刺好抵死
造左咁耐時間 最後果兩個SER咪又係咁趕...?!?!?!?
轉到去都係得返半血 係唔係真係要做到5分鐘1隻 打夠一個鐘先開心?!

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
tingyi 發表於 2015-1-17 02:02
以前打15分鐘 係好CHUR 但好快樂好有意義 打得齊好開心 打唔齊唔會躁底
而家等30分鐘 真係打緊既時間1/20都 ...

強國陣線成功爭取遊玩幻想神域每四秒就有一秒係罰緊企

主打遊戲
幻想神域
EXP
65 點
緊係以前好啦~ 家陣真係打太長~
佢地可能覺得自己放個順序出黎..就大曬~
老實講佢地口氣真係好大~
要人合作呢d應該係請求黎~家陣佢變左命令
但係佢自己又係乜野料子呢~要人聽佢支笛~
仲有...世王就係公家野黎~話咩野人偷世王~
隻世王出得黎就預左俾人打嫁啦~
你要打都要有本事短時間殺到先得~
就好似~我企起你隔離呼吸~你都無理由話我搶你d空氣掛~
雖然我都唔係好鐘意06果陣放時間出黎~
因為益左班懶鬼~但係家陣呢~已經變到惡勢力~邊個聲大就邊個話事~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

玩得不開心就不要玩就得啦...台服看起來也是2分鐘左右一隻
也跟港服差不多吧

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

sunnytam 發表於 2015-1-17 04:47

看來樓主就是想要順序要時間又不想做事....只想快點打 放時間出來真的不太好 很容易就跳線亂打了 對所有人都不好 我同意你這一點

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
nightmare15951 發表於 2015-1-17 08:16
玩得不開心就不要玩就得啦...台服看起來也是2分鐘左右一隻
也跟港服差不多吧
...

其實而家已經有好幾個間距係起碼等5分鐘
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

tingyi 發表於 2015-1-17 11:12
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻.. ...

基本上是系統的問題 不是牌順序的人的問題...系統不出 說真的 怪誰呢...

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
sunnytam 發表於 2015-1-17 04:47

絕對係大口氣啦
世王呢D本身就係公家野
邊有話屬於邊個嫁?

恃住自己有義務造左時間就認為世王係屬於自己?
太天真啦掛?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22 點
拿台服說事?怎麼不拿這個?台服把時間PO出來,同時也把要求做的順序也PO了出來,台服1、200人的世王,個個都能遵守收源神下武器,用源神牽制,港服幾十個人,每場都有人喊著讓收源神為己為人,起碼有一半的人不肯收源神,就這素質,你拿台服來說事?
喜歡以前作業的時間?那這個我還是有存檔的,10分鐘完事,前3條線1分鐘內,我只知道以前經常漏打,我自認網不算差,電腦也不算差,但是還是經常會見屍體,有些人甚至4/8,這什麼意思打世王的都知道,現在時間間隔大點,基本上只要不發呆,都能保證打到,我就想問問,每週三重置的時候,做時間順序的時候,你們都在哪?等做好了時間順序,找人來一句求表,一看時間稍微長一點就開始BB,等世王要刷了,趕過去打完拍拍屁股走人,是不是時間間隔大了,有些人打得太安逸,就開始挑刺了,人心不古蛇吞象,對現狀不滿的話,請自己上,別慫了!下週三重置,期待你們來做時間順序,千萬別慫!
最後說個,對我個人脾氣有意見的,直接說,別拿世王說事,以前作業做時間的時候,我有印象像是雙開打世王的巴奧,還有RedWings之類的人,我怎麼沒印象有你Yaya、瓜粒湯飯?就作業以前的時間,你能打多少,我就呵呵了,敢情是最近時間間隔大,都能打到,剛好對我個人有意見,就開始沒事找事了,以為我搞特權什麼的?我敢在這說,如果有人站出來說我要過他們甚至是1銀的東西或者我有求人帶過我副本什麼的,我立馬刪號!
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22 點
tingyi 發表於 2015-1-17 11:12
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻.. ...

除了開局,後面出不出王都是系統的事,這也能賴到我身上?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
我就回覆幾個重點
先說好 你要造時間我是有感謝的,但從來沒人要求過你 你隨時可以放棄 世王就算GSGSGSGSGSGS五分鐘內完場也就我的事,請問有多小個你所謂電腦差換線慢的出來要求你造時間了?
好了 第一個問題 當然就是那個造得超級長的表,你說可以讓爛線爛電腦的玩家打得到 那你有沒有考慮過就沒那麼多上線時間的玩家?
OK 你說出不出王是系統的事, 那我不拿世王時間來嘴 反正你有你理由我有我理由吵到世界末日都沒勝負
那究竟我跟著順序來打,不配合你造時間就要被說成狗說成垃圾?
我本來對你是沒意見,但這2星期口氣大到我真的受不了
你自己沒到別人幫你喊留力 你沒到王死了全線玩家就要被說成垃圾
我自己記時間跟順序打每隻還差個2分鐘,但因為沒配合你造時間就被說成狗?

我真的是對你脾氣有意見 你要開炮你自己公會頻將打世王玩家說成屎我也沒關係
但你白頻交頻怎至世頻你都用了教我不能對你態度有意見?

你自己造時間可以開炮因此我沒造時間我就不能對你有意見是嗎?世王什麼時候變成你的東西?

最後備註一下,這帖就我發 YAYA連看都沒看過 別想開炮就地圖炮把有意見的人都拉出來問弔了 我對你有意見你就炮我有點品好不?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22 點
對,沒人要求我來做時間順序,這是我自己的事,我樂意,我爽!同樣的,我想做多長的時間表也是我自己的事,關你什麼事,你憑什麼來炮我?不爽你也可以來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!
我考慮的是大多數玩家的情況,你時間少關我什麼事,時間少還打什麼世王玩什麼遊戲,我願意做長時間表,這樣我可以悠悠哉哉的換線,大部分人都能保證有出世王就能打到,你沒時間跟我有毛線的關係!
還有,傾國在喊讓人打慢點等我的時候,我已經在世王出現的點等著了,我也沒要求過他喊那個,他以為我剛切圖過來還在飛的路上,如果我知道他會喊我絕對會阻止他,我可不想讓人以為我做時間表是為了要特權
嘴長在我身上,我想怎麼說是我的事,對我有意見,看我不爽,歡迎拉黑,4個角色,墨如,逝弦,Evy,蘇陌,言盡於此!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
你就當是我自己跳出來背黑鍋的
老實說 認為世王時間太長的不只一個兩個 但就是沒有人敢說 因為一說 就被說成狗說成垃圾
對 你想做多長的時間是你的事 但世王是你專屬的嗎?
你說你考慮的是大多數玩家的情況 那我這個"大多數玩家"的其中一個來求你了 我爛線 我爛電腦 我還是爛人一個打不起太長時間的世王 40分鐘我真心打不起 你就不能合併考慮一下這一部分的玩家將世王時間嘗試縮短那怕至少的五分鐘?
你說你不想讓人認為你做時間表是為了要特權,但很抱歉,你去問一問現在常打世王的玩家 看看多少個怕得有意見都不敢提?

最後 嘴的確是長在你身上, 我開帖很大部分也是因為你那一張不合你意見就被說成狗的嘴,  你的回應居然是"我想怎麼說是我的事"
那我想也不用再跟你的口德說什麼意見,反正回應也就"歡迎拉黑"4個字而已 那就隨你喜歡

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
我覺得時間長短應該睇番實際情況,有幾多人打黎決定
不嬲世王都會因為系統出D唔出D而越打越長 你做時間出黎個陣有冇預見過之後打一轉世王需要幾耐時間?
你話可以悠悠閒閒咁轉線打世王.我不敢苟同 依家既情況係轉一條線等到就訓著/發呆五分鐘去等一隻唔知出定唔出既世王
雖然係可以確保到好多人打到世王 但係會唔會費時失事左少少?
更甚既係 世王係公家財產 邊個打到邊個拎神點拎箱 成件事都好簡單
但係點解唔跟你個次序就變左狗先?話咩"雪2變狗糧了"?
如果你整個時間出黎係為左滿足虛榮感既話 恭喜哂你做到 但係唔代表全世界都要跟你個套做野其實由一開始要講既都係講你既態度問題 唔好抱住一種"要不是我比表你跟 你連屎都冇得食"既心態同語氣
不過咁
嘴長在我身上,我想怎麼說是我的事,
你都講到呢句我都無咩好拗落去,反正狗口長不出象牙.我都明要你講人類既語言係有d困難

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
逝弦 發表於 2015-1-17 15:57
對,沒人要求我來做時間順序,這是我自己的事,我樂意,我爽!同樣的,我想做多長的時間表也是我自己的事, ...

"最後說個,對我個人脾氣有意見的,直接說,別拿世王說事"
請問,你是還沒睡醒還是什麼的?就是因為你安排世王的事才反映到你個人脾氣有問題吧?怎麼說成拿世王說事?!?!

"剛好對我個人有意見,就開始沒事找事了,以為我搞特權什麼的?"
搞特權不一定是要貪什麼便宜吧?你把人家說成是狗是垃圾來制裁他們迫他們要配合不然要被侮辱,如果這不是特權的話,那好吧,我們是平等的,你將也會得到同樣的對待

"我想做多長的時間表也是我自己的事,關你什麼事,你憑什麼來炮我?不爽你也可以來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!"
那麼,我想做多短的時間表也是我自己的事,關你什麼事?然後我下星期也會來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!記得別阻止啊~~~~~

"我考慮的是大多數玩家的情況,你時間少關我什麼事,時間少還打什麼世王玩什麼遊戲,我願意做長時間表,這樣我可以悠悠哉哉的換線,大部分人都能保證有出世王就能打到,你沒時間跟我有毛線的關係!"
大多數玩家有表態過嗎?!?!?我只知道現在站出來說的兩邊陣營人數只是相若 你憑什麼代表大部分人意見呢?你是如何得出這個結論呢?我樂意聽你詳述!!然後,下星期3我來做一個短的時間表,你千萬千萬別炮啊~因為你時間多關我什麼事

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
班垃圾大陸人死返大陸服慢慢造時間啦

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

其實,大家做一個不會多過半個鐘ga世王表都無問題啦,又可以有大部分人打到,時間又唔會太長

時間長與否,好主觀,唔通天塔要打一個鍾,就唔去打?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22 點
我最後回一次,既然你說了,造表是我自己的事,請問諸位大神們,是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事???當初從我這裡求表,打個幾場記一下時間就開始反過來噴人,真是長亭外,古道邊,芳草天了,人的臉皮能厚到這地步也不簡單,還是那句話,嫌時間長,自己去做表,言盡於此,不用再回我了
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿